Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Μεγάλη νίκη η συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας

Ανακοίνωση σχετικά με την επαναλειτουργία του Σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

«Μεγάλη νίκη η συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας στο 144 δημοτικό
Με μια μεγάλη νίκη ολοκληρώθηκε στις 18 Νοέμβρη η μάχη για να μην κλείσει το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα”, με το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να υπερψηφίζει την παραχώρηση του σχολείου 144 τα σαββατοκύριακα ώστε να διδάσκονται τα παιδιά την μητρική τους γλώσσα, τα ουρντού, και οι μητέρες τα ελληνικά. Καταψήφισαν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής ενώ απείχαν και οι άλλες εκδοχές ακροδεξιού και εθνικιστικού προσανατολισμού, ο Καπερνάρος και ο Καραμπελιάς. Ο τελευταίος πρόσφατα δήλωσε ότι χρειάζεται να ανοίξουν ακατοίκητα νησιά για τους πρόσφυγες…
Ο σύλλογος γονέων και ο διευθυντής του 144 δημοτικού σχολείου μπήκαν μπροστά από την πρώτη στιγμή που η παραιτηθείσα εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας Ινέζ Λυκούδη, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Κ.Μπακογιάννη, προκάλεσε την διακοπή της λειτουργίας του σχολείου με την μεθόδευση να αποσύρει την ομόφωνη θετική εισήγηση της Σχολικής Επιτροπής. Εκατόν τριάντα παιδιά, περίμεναν να ανοίξει το σχολείο από τις αρχές Σεπτέμβρη και χθες βρέθηκαν να κάθονται σε θρανία διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο της Αθήνας στην συγκέντρωση στήριξης έξω από το δημοτικό συμβούλιο.
Η νίκη ήταν αποτέλεσμα της συμπαράστασης από δεκάδες σωματεία εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα, ομοσπονδιών όπως της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, φοιτητικών συνελεύσεων, ακόμη και δημοτικών συμβουλίων, όπως των Χανίων. Η Πακιστανική κοινότητα κέρδισε την στήριξη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και διεκδίκησε με την μαζική στήριξη της γειτονιάς την επαναλειτουργία του σχολείου. Της γειτονιάς που το 2017 έβαλε φρένο στην εκστρατεία μίσους της Χρυσής Αυγής κατά των παιδιών των μεταναστών και το δικαίωμα τους στην μόρφωση.
Η ήττα της ισλαμοφοβικής ρατσιστικής ατζέντας επέβαλε την υποχώρηση του Μπακογιάννη και την “παραίτηση ευθιξίας” της Ινεζ Λυκούδη. Φρόντισε όμως να την καλύψει με διορισμό σε άλλη έμμισθη θέση! Το σοκ προκάλεσε η καταγγελία που ξεκίνησε η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας με την ανάρτηση βίντεο όπου η Ινεζ Λυκούδη μιλάει από μικροφώνου σε ρατσιστική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στις 12/5/2011 που μετατράπηκε σε πογκρόμ με θύματα ένα νεκρό και δεκάδες τραυματίες από ρόπαλα και μαχαίρια.
Ηττήθηκε η επιχείρηση της Πακιστανικής πρεσβείας της Αθήνας να πάρει την στήριξη του Δήμου Αθήνας για να βάλει λουκέτο στο σχολείο. Ο προηγούμενος πρέσβης μάλιστα είχε συναντήσει τον φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκο! Μένει να μας ενημερώσει ο Δήμαρχος τι συζητήθηκε στην συνάντηση που είχε με τον γραμματέα της Πακιστανικής πρεσβείας.
Είναι μια μεγάλη ιδεολογική και ηθική χρεοκοπία τόσο για τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, όσο και για την δεξιά παράταξη της μειοψηφία των 21 συμβούλων που διοικεί τον Δήμο Αθήνας, το πως έκλεισε αυτή η υπόθεση. Οι παλινωδίες για το σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας και η αποκατάσταση των δύο δημοτικών συμβούλων που προκάλεσαν οργή, για φιλορατσιστική στάση η Ινεζ Λυκούδη και ανοχή στο σεξισμό η Κατερίνα Γκαγκάκη, είναι ένα τεράστιο μελανό στίγμα που θα τους συνοδεύει. Δεν ξεπλένονται τέτοιες συμπεριφορές με μεταθέσεις για την Ινεζ Λυκούδη και δηλώσεις “για μια δεύτερη ευκαιρία” στην Κατερίνα Γκαγκάκη.
Ο αγώνας ενάντια στο θεσμικό ρατσισμό και το κυνηγητό κατά των προσφύγων είναι μπροστά μας και η νίκη για το σχολείο είναι έμπνευση για όλους ότι οι αγώνες μπορούνε να νικάνε!», καταλήγει η ανακοίνωση.