Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Ιταλία: Απέκρυψαν έκθεση που από 12 Φλεβάρη προέβλεπε τον όλεθρο του κορωνοϊού!

Συγκλονίζει την ιταλική κοινή γνώμη η αποκάλυψη της έγκυρης Corriere Della Sera για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης κατά της πιθανής επιδημίας του κορωνοϊού στην Ιταλία, 
το οποίο περιείχε το «δραματικό σενάριο» που η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκρύψει, όπως επιβεβαιώθηκε από την Διευθύντρια του Σχεδιασμού Υγείας, Αντρέα Ούρμπανι.
Το σχέδιο εκπονήθηκε από επιστημονική επιτροπή που συστήθηκε από το Υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό τον περασμένο Ιανουάριο. Αυτό επιβεβαιώθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο σε σημείωμα, το οποίο αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της εργασίας της ειδικής ομάδας για το νέο κορωνοϊό, που ιδρύθηκε στο Υπουργείο Υγείας στις 22 Ιανουαρίου, προέκυψε η ανάγκη για επεξεργασία, από το Τμήμα Προγραμματισμού του Υπουργείου- το Istituto Superiore di Sanità και το INMI Spallanzani- μια μελέτη για τα πιθανά σενάρια της επιδημίας και τον αντίκτυπο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προσδιορίζοντας μια σειρά πιθανών ενεργειών που θα ενεργοποιηθούν σε σχέση με την ανάπτυξη των επιδημικών σεναρίων.
Τώρα γίνεται γνωστό ότι, υπήρχαν τρία σενάρια στο σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου εκείνου που θεωρήθηκε πολύ δραματικό για να αποκαλυφθεί προκειμένου να μην ενσκύψει πανικός στους πολίτες. Η Corriere della Sera αποκαλύπτει ότι στη μελέτη των 55 σελίδων συμπεριλαμβάνονταν «πίνακες, γραφήματα και μαθηματικά μοντέλα της εξάπλωσης με βάσει την εμπειρία της Γιουχάν. Το τρίτο σενάριο, το πιο καταστροφικό, προέβλεπε πιθανό ποσοστό μεταδοτικότητας (R0) μεγαλύτερο από 2, μια υπόθεση που οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι χωρίς περιοριστικά μέτρα οι θάνατοι θα έφθαναν “μεταξύ 600 χιλιάδων και 800 χιλιάδων”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη έκδοση της μελέτης παρουσιάστηκε στις 12 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια ενημερώθηκε το Υπουργείο Υγείας στις αρχές Μαρτίου. Το Υπουργείο σε ανακοίνωση στις 4 Μαρτίου ενημέρωσε τον ιταλικό λαό ότι, η Ιταλία είχε 3 κρούσματα από κορωνοϊό, όλα από την Κίνα, ενώ στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονταν ότι στην Ευρώπη ο αριθμός των κρουσμάτων έφθαναν τα 46. Σύμφωνα πάντα με την Corriere, αυτό που δεν ανάεφερε η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου ήταν ότι, στο Σχέδιο των 55 σελίδων μερικά από τα πιο ανησυχητικά σημεία αφορούσαν τις εκτιμήσεις για τα κρεβάτια εντατικής και που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας τα οποία δεν διέθεταν τα νοσοκομεία. Για το λόγο αυτό, κατά την εφημερίδα, ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα αποφάσισε να αποκρύψει την μελέτη.
Πηγή: tomanifesto.gr