Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Αποικία των ΗΠΑ η Ελλάδα σύμφωνα με Έκθεση του State Department

Από αναγνώστη μας λάβαμε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο μας επισημαίνει μια “σοβαρή παράληψη στην παρουσίαση της ειδησεογραφίας”, από το blog μας.

(Είναι θετικό το να έχουν απαιτήσεις οι αναγνώστες από εμάς, αλλά ας μην υπερτιμούν τις δυνατότητες μας στο να μπορούμε να καλύψουμε όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν).
Ο επιστολογράφος μας εντοπίζει ότι δεν κάναμε την παραμικρή αναφορά στην Έκθεση του
State Department για τα Βαλκάνια η οποία παρουσιάζει χωρίς προσχήματα την Ελλάδα μια αποικία των ΗΠΑ.
Το πιο σημαντικό κατά την εκτίμηση του φίλου αναγνώστη. είναι ότι η ηγεσία της Αμερικανικής κυβέρνησης θεωρεί ελλιποβαρής το υπάρχον πολιτικό προσωπικό και ήδη εκκολάπτει μια νέα γενιά «διαχειριστών ηγετών» ασφυκτικά υποταγμένων στα Αμερικανικά συμφέροντα για να αναλάβει στο μέλλον την διακυβέρνηση της Ελλάδας.
Τεκμηριώνοντας τις απόψεις του, ο αναγνώστης, μας παραθέτει αποσπάσματα από το κεφάλαιο της Εκθεσης που έχει τίτλο «Ολοκληρωμένη Στρατηγική Έκθεση» και για την Ελλάδα γράφει χαρακτηριστικά:
«Η Πρεσβεία στην Αθήνα θα παροτρύνει (sic) την Ελλάδα να εφαρμόσει το ζήτημα του Μακεδονικού ονόματος και θα ενθαρρύνει την από κοινού (σ.σ. με την Τουρκία) εμπλοκή στο Κυπριακό ζήτημα …
Η Γεωγραφική θέση της Ελλάδας την κάνει παίκτη κλειδί στην Αμερικανο-Ευρωενωσιακή προσπάθεια προώθησης της Ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας διαφοροποιώντας τις πηγές φυσικού αερίου που βασίζονται πρωταρχικά στο Ρωσικό αέριο. …
Η Αμερικανική αποστολή θα αναζητήσει επενδυτικές ευκαιρίες για Αμερικανικές εταιρείες που θα περιορίσουν την ενεργειακή εξάρτηση της περιοχής από τη Ρωσία…
Η Αμερικανική Αποστολή (που παραπέμπει αυτός ο ορισμός!) στην Ελλάδα. θα συνεχίσει να ενισχύει τις δημερείς σχέσεις για την ενέργεια, τους εξοπλισμούς, την αστυνόμευση, την αντιτρομοκρατική συνεργασία και τον εκσυχρονισμό του τομέα της εκπαίδευσης …
Τα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα της (Αμερικανικής) Αποστολής στην Ελλάδα στοχεύουν η νεολαία, τα νέα κορίτσια και η νέα εννιά των ηγετών στις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών να προωθούν μια θετική εικόνα για τις Αμερικανοελληνικές σχέσεις..
Η διπλωματική γλώσσα που χρησιμοποιείται στο κείμενο δεν μπορεί να κρύψει -καταλήγει ο επιστολογράφος μας- ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα μια αποικία τους.