Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Διαδηλώσεις και συγκρούσεις στη Γαλλία κατά της επέκτασης του αστυνομικού κράτους με αφορμή τον νόμο «καθολικής ασφάλειας»

 

Ο Μακρόν, μετά από μια μακρά περίοδο μαζικών διαδηλώσεων και σφοδρών συγκρούσεων, πρώτα με τα «κίτρινα γιλέκα» και ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα παρισινά προάστια και βλέποντας πως πλέον οι αγριότητες των αστυνομικών,

 δύσκολα μπορούν να κρυφτούν και εύκολα διαδίδονται σε ολόκληρο τον κόσμο, αποκαλύπτοντας έτσι σε όλους το πραγματικό πρόσωπο της Δημοκρατικής Γαλλίας και κατά επέκταση όλων των Ευρωπαϊκών και μη Δημοκρατιών, που επιβάλλονται με απίστευτη αγριότητα όταν η εξουσία τους κινδυνεύει, φέρνει τον νόμο «καθολικής ασφάλειας». Εννοείται ότι ο νόμος θα αποτελέσει μπούσουλα και για άλλα ευρωπαϊκά κράτη καθώς όλα τα κράτη βασίζονται στην αστυνομική βία και καταστολή για την επιβίωση και ανάπτυξή τους εις βάρος των υπηκόων τους. Τα βασικά στοιχεία αυτού του νόμου είναι:

α) Διεύρυνση της πρόσβασης στην παρακολούθηση βίντεο από αστυνομικούς, σε ηχογραφήσεις από μεμονωμένες κάμερες, καθώς και τη δυνατότητα μετάδοσης αυτών των εικόνων σε πραγματικό χρόνο στους αστυνομικούς. Αυτό σημαίνει πρόσβαση ακόμα και σε πραγματικό χρόνο, από την εθνική και δημοτική αστυνομία σε κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, δημοσίων κτιρίων και πολυκατοικιών.

β) Επιτρέπεται η χρήση drone με ενσωματωμένη κάμερα ως εργαλείο παρακολούθησης, με αναγνώριση προσώπου, ειδικά κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Η χρήση τους θα διευκολύνει την αναγνώριση των ατόμων και τη μαζική συλλογή προσωπικών δεδομένων.

γ) Πλέον θα αποτελεί ποινικό αδίκημα η δημοσίευση εικόνων αστυνομικών που μπορεί να ξυλοκοπούν πολίτες. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με μέγιστη ποινή έως ένα έτος φυλάκισης και πρόστιμο 45.000 ευρώ. Το παραπάνω αφορά οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων που μπορεί να τραβούν φωτογραφίες αστυνομικών που ασκούν βία στο δρόμο ή σε διαδηλώσεις.

Παρά λοιπόν τις απαγορεύσεις και τον φόβο του κορωναϊού, οι Γάλλοι κατεβαίνουν μαζικά και δυναμικά στους δρόμους και αντιτίθενται στην επιβαλλόμενη δυστοπία. Διαδηλώσεις και συγκρούσεις σημειώθηκαν στις 21 Νοεμβρίου σε όλη την Γαλλία αλλά και στις 27- 28 Νοεμβρίου που μάλιστα οι συγκρούσεις στο Παρίσι ήταν τέτοιες που σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι μπάτσοι υποχωρούσαν ατάκτως, από το μένος των διαδηλωτών. Πλανώνται πλάνην οικτράν οι κυρίαρχοι, εάν νομίζουν ότι με αφορμή τις απαγορεύσεις λόγω του κορωναϊού, μπορούν εύκολα να κάνουν περίπατο στις πλάτες μας.

Ε.

ΠΗΓΗ: anarchypress.wordpress.com 

ΠΗΓΗ:https://ikariologos.gr