Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Καταγγελία για νέες ψευδείς ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως Χρήστος Κάτσικας

 

Νίκη Κεραμέως

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων καταγγέλλει τις πρόσφατες ψευδείς και παραπλανητικές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως στα ΜΜΕ (22-11-20)

Χρήστος Κάτσικας

περί «της πρώτης φοράς θεσμοθέτησης της διδασκαλίας των ειδικών πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθήματων (Μουσική, Ελεύθερο – Γραμμικό σχέδιο κ.ά.) στο Λύκειο».

Αφού πρώτα κατάργησε, αντιπαιδαγωγικά και άδικα, με δική της Υπουργική Απόφασή της (74181/Δ2, ΦΕΚ Αρ. Φ.2338/15/6/2020) το καλοκαίρι, τα Καλλιτεχνικά στην Α΄ τάξη και τα Ειδικά αυτών μαθήματα στη Γ΄ τάξης Λυκείου, προσπαθεί να τα εντάξει στο περιθώριο, εκτός του σχολικού ωραρίου, με μετακίνηση μαθητών σε περιορισμένο αριθμό σχολείων, με τη μορφή της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ενισχυτική διδασκαλία γίνεται σε ένα υπάρχον μάθημα και όχι σε ένα καταργηθέν πανελλαδικώς εξεταζόμενο.

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων καλεί την κυρία Κεραμέως, αντί να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα μέσω ψευδών ειδήσεων, να επαναφέρει τα καλλιτεχνικά μαθήματα μέσα στο ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα του Λυκείου, ώστε να διασφαλιστεί πραγματικά η απρόσκοπτη συνέχεια της διδασκαλίας τους και η δυνατότητα όλων των μαθητών για εισαγωγή τους στις καλλιτεχνικές σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr 

ΠΗΓΗ:https://ikariologos.gr