Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Δράμα: Δεν θέλει να ακούσει τις κραυγές των εργαζομένων ο υπουργός Υγείας

 

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αλγεινή εντύπωση δημιουργούν οι ισχυρισμοί του υπουργού Υγείας για την οριακή κατάσταση του νοσοκομείου της Δράμας,

καθώς δεν αναγνωρίζει καμία ευθύνη για τη μεγάλη διασπορά του Covid-19 εντός και εκτός του νοσοκομείου, την ώρα που όλη η Βόρεια Ελλάδα μοιάζει αφημένη στο έλεος της πανδημίας.

«Δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας. Εχει πρόβλημα η πόλη της Δράμας και έχει πρόβλημα όλος ο νομός και πιέζεται λόγω διασποράς του κορονοϊού» είπε συγκεκριμένα ο Βασίλης Κικίλιας («OPEN») όταν ρωτήθηκε για τον εφιάλτη που ζουν οι εργαζόμενοι λόγω της υποστελέχωσης και του μεγάλου αριθμού νοσούντων στις τάξεις του προσωπικού.

«Όταν διοικείς είσαι ψύχραιμος. Και η διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Νίκη Καρατζόγλου έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά, ο ΥΠΕαρχης κ. Τσαλικάκης. Κι εμείς συνεπικουρούμε και βοηθάμε» ανέφερε επιχειρώντας να υποστηρίξει ότι λειτούργησε το υποτιθέμενο σχέδιο.

Μάλιστα, δεν δίστασε να επαναλάβει το αφήγημα περί ατομικής ευθύνης λέγοντας το εξής: «Προφανώς πρέπει να αναρωτηθούμε άλλη μία φορά -το λέω για ακόμα μία φορά- πώς αντιμετωπίσαμε τους υγειονομικούς κανόνες και τα πρωτόκολλα τον τελευταίο ένα δύο μήνες για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο στη Δράμα».

SOS εκπέμπουν οι εργαζόμενοι
Με τις παραπάνω δηλώσεις, λοιπόν, ο υπουργός απέρριψε την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, οι οποίοι ζητούν άμεση βοήθεια.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη του συλλόγου ιατρών, του σωματείου νοσηλευτών και του σωματείου εργαζομένων, κατέληξαν στην ανάγκη να σταλεί επιστολή προς τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης με αίτημα να σταλούν γιατροί ανάλογων ειδικοτήτων, όπως παθολόγων, πνευμονολόγων κι εντατικολόγων.

Χαρακτηριστική είναι απελπισμένη έκκληση του προέδρου εργαζομένων νοσοκομείου της Δράμας, Ιωάννη Παπαδόπουλου, που μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξέφρασε την βαθιά ανησυχία τονίζοντας ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες, καθώς με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν.

Ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει προσβληθεί απόν τον νέο κορονοϊό, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ένας στους τέσσερις είναι θετικός και ότι στο νοσοκομείο του από τις 240 συνολικά κλίνες οι 140 έχουν μετατραπεί σε covid.

Αναφορικά με το προσωπικό σημείωσε πως έγιναν περίπου 40 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού αλλά αυτή την ώρα περισσότερα από 105 γιατροί, νοσηλευτές και μέλη του παραϊατρικού προσωπικού νοσούν με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτός. «Από τους 11 γιατρούς της παθολογικής κλινικής που πρέπει να έχει με βάση το οργανόγραμμα υπηρετούν μόνο 4 από τους οποίου οι 2 νοσούν» είπε.

Στο νοσοκομείο ο Αλ. Τσίπρας
Στο μεταξύ στο νοσοκομείο της Δράμας έφτασε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και την αναπληρώτρια, Δώρα Αυγέρη.

Τον πρώην πρωθυπουργό υποδέχτηκε η κ. Καρατζόγλου και στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή διευθυντών κρίσιμων κλινικών που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην αρχή της σύσκεψης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως ήρθε για να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί, σημειώνοντας ότι γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι δίνουν έναν δύσκολο και άνισο αγώνα και ο στόχος του κόμματος είναι να βοηθήσει να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Θα ακολουθήσει έχει σύσκεψη με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου, του σωματείου της εστίασης και της ΓΣΕΒΕΕ.

Eπικοινωνία ΠτΔ με τη διοικήτρια του νοσοκομείου
Σημειώνεται πως η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, επικοινώνησε με την κ. Καρατζόγλου, η οποία την ενημέρωσε για τις συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας που έχουν διαμορφωθεί λόγω των αυξημένων περιστατικών Covid-19.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη συμπαράστασή της και ζήτησε να μεταφέρουν τις ευχαριστίες και την αλληλεγγύη της σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr 

ΠΗΓΗ:https://ikariologos.gr