Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Λαϊκή Ενότητα: Βαριές και άδικες καταδίκες σε αθώους αγωνιστές, χάδια για τους εγκληματίες ναζί

 

Βαριές και άδικες καταδίκες σε αθώους αγωνιστές, χάδια για τους εγκληματίες ναζί
Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να δικαιωθεί ο αγωνιστής Γ. Καλλινάκης και να καταπέσουν όλες οι ψεύτικες κατηγορίες…


Την Πέμπτη 17/12 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδίκασε τον αγωνιστή και μέλος της Λαϊκής Ενότητας Γιώργο Καλλινάκη για τις εντελώς ανυπόστατες και κατασκευασμένες από την αστυνομία κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίστασης κατά της αρχής.

Ο Γ. Καλλινάκης, φοιτητής και μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, συνελήφθη στην παλλαϊκή διαδήλωση στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, μια μέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Μετά τη διάλυση της διαδήλωσης με βροχή χημικών, μηχανοκίνητες ομάδες της ΕΛΑΣ, επιτέθηκαν σε διαδηλωτές ενώ αποχωρούσαν, μεταξύ των οποίων και στο Γιώργο, χτυπώντας τον βάναυσα στο κεφάλι και στο σώμα και συλλαμβάνοντάς τον.

Στον Γιώργο αποδόθηκαν ψευδείς κακουργηματικές κατηγορίες, με τη συνδρομή του διαβόητου κουκουλονόμου και κρατήθηκε επί επτά χρόνια σε ομηρεία, με εξοντωτικούς περιοριστικούς όρους, οι οποίοι δεν άρθηκαν, παρά την μετατροπή των κατηγοριών σε πλημμελήματα μετά την κατάργηση του κουκουλονόμου. Το πόσο ανυπόστατες ήταν οι κατηγορίες αποδείχθηκε στο Δικαστήριο, όπου οι ίδιοι οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι ουδέποτε είδαν τον Γιώργο να συμμετέχει σε οποιαδήποτε «βιαιοπραγία», ομολογώντας την αναίτια σύλληψή του, ότι από την υποτιθέμενη «αντίσταση» δεν υπήρξε ούτε καν η παραμικρή φθορά στην εξάρτυση και τις στολές τους, ενώ υπέπεσαν σε σωρεία αντιφάσεων για τον χρόνο, το σημείο και τις περιστάσεις της σύλληψης. Παρά τις ομολογίες, τα αδιάσειστα στοιχεία και καταθέσεις μαρτύρων για την αθωότητά του, το δικαστήριο καταδίκασε το Γιώργο και του επέβαλε βαρύτατη ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν του αναγνωρίστηκε ούτε καν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, παρότι ο Γιώργος δεν έχει ποτέ κατηγορηθεί για άλλο αδίκημα, ενώ η εισαγγελέας πρότεινε να μην του αναγνωριστεί ούτε καν η ελαφρυντική περίσταση της μη συμπλήρωσης των 25 ετών κατά το χρόνο της σύλληψης. Μάλιστα η έδρα επέλεξε να επιβάλει ποινή ακόμη μεγαλύτερη ακόμη και από αυτήν που πρότεινε η Εισαγγελέας.

Η απόφαση αυτή προκαλεί οργή και αγανάκτηση.

Αποτελεί πρόκληση και θα αγωνιστούμε για να καταπέσει στο Εφετείο, αποκαθιστώντας την αλήθεια. Είναι μια εξέλιξη που αφορά το σύνολο των αγωνιστών και αγωνιστριών, που απειλούνται πλέον να πέφτουν θύματα απίστευτων σκευωριών και να καταδικάζονται με τις πιο βαριές ποινές για το «έγκλημα» της συμμετοχής τους στις διεκδικήσεις και τους αγώνες του λαού. Πληθαίνουν τα περιστατικά αναίτιων σκληρών διώξεων αγωνιστών με μόνη «κατηγορία» τη συμμετοχή σε διαδήλωση, την πάλη κατά των πλειστηριασμών ή ακόμη και το κάλεσμα σε διαμαρτυρία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που, μετά τη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που επέβαλε την σύλληψη των μελών και της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και την καταδίκη τους, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να ενεργοποιήσει ξανά τη θεωρία των δύο άκρων, αλλά και την καταστολή των αγωνιστών και των κοινωνικών και πολιτικών χώρων που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Από τη βίαιη καταστολή της μεγαλειώδους συγκέντρωσης στις 7/10 στο Εφετείο, έως το χτύπημα των συγκεντρώσεων στις 17/11 και στις 6/12, την προσπάθεια να βγάλουν τους αγώνες εκτός νόμου με τον αντισυνταγματικό νόμο για την απαγόρευση διαδηλώσεων και τις χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις της αστυνομίας στις 17/11 και 6/12 και τώρα με την πανεπιστημιακή αστυνομία, η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει ότι οι πρακτικές της λίγα έχουν να ζηλέψουν από τα πιο αυταρχικά καθεστώτα και τις πιο μαύρες εποχές. Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσονται οι σκευωρίες για την προσωπική καταδίωξη των αγωνιστών, οι βαρύτατες ποινές, η βιομηχανία των συλλήψεων διαδηλωτών και οι εξοντωτικοί περιοριστικοί όροι που επιβάλλονται διαμορφώνοντας καθεστώς ομηρίας.

Το μένος για ένα νέο παιδί, επιστήμονα και κοινωνικό αγωνιστή, ξεπερνά κάθε όριο και είναι πρόκληση για τον κόσμο της δικαιοσύνης και ολόκληρο το λαό. Λίγος καιρός έχει περάσει από όταν οι φασίστες, δολοφόνοι της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν σε μικρότερες ποινές δύο ετών ή και 17 μηνών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που κατά σύστημα δολοφονούσε και χτυπούσε αγωνιστές, μετανάστες, εργάτες, ενώ οι αυτουργοί μεγαλοχρυσαυγίτες των δολοφονικών ενεργειών καταδικάστηκαν για τα πιο σοβαρά κακουργήματα σε 3 ή 5 έτη! Μάλιστα, ενώ η δικαιοσύνη αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στους ναζιστές δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, αντίθετα τα ίδια ελαφρυντικά δεν αναγνωρίζονται στους αγωνιστές που δικάζονται για τη συμμετοχή τους σε μια πορεία ενάντια στην εγκληματική δράση της ΧΑ. Είναι προφανές ότι η Δικαιοσύνη κάθε άλλο παρά τυφλή είναι.

Δεν τρομοκρατούμαστε, ούτε θα πτοηθούμε από την επίθεση στους αγωνιστές, τις σκευωρίες της αστυνομίας, τις βαρύτατες ποινές που επιβάλει ο δικαστικός μηχανισμός και την κυβερνητική γραμμή της ΝΔ για σάρωση κάθε δικαιώματος του λαού μέσα στην πανδημία. Αντίθετα, θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δημοκρατία, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί κάθε δύναμη της αριστεράς, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια και δημοκρατικό πολίτη να μπουν μπροστά σήμερα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση της δυνατότητας του λαού μας να αγωνίζεται, δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αίμα, βασανιστήρια και φυλακές εδώ και έναν αιώνα.

Η επίθεση που έχει εξαπολύσει η ΝΔ στις συνταγματικές και λαϊκές ελευθερίες, η βία, ατιμωρησία και αυθαιρεσία της ΕΛΑΣ, η αντιδραστική στροφή του δικαστικού μηχανισμού αναδεικνύουν γλαφυρά την ανάγκη για άμεση συγκρότηση της πιο πλατειάς μετωπικής πρωτοβουλίας κοινωνικών φορέων, πολιτών, οργανώσεων και πολιτικών δυνάμεων για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

aristerorevma.gr

ΠΗΓΗ:anemosantistasis.blogspot.com

ΠΗΓΗ:https://ikariologos.gr