Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Διαβάστε για την προσφυγή του εκπτωτικού κατά του Δήμου Σ-Α για το νερό...



Τα όσα γίνονται στον δήμο Σ-Α είναι απερίγραπτα κωμικά, δεν έχουν καταλάβει οι άνθρωποι ότι έχουν στα χέρια τους τις τύχες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και εκατοντάδων επιχειρήσεων.
Διοικούν τον δήμο σαν να είναι ακόμα χωριό, με προσωπικές χάρες και ατομικές αντιλήψεις...
και κάπως έτσι εγκατέστησαν μόνο 5 ρολόγια αντί 180, με απώλεια 100.000 ευρώ εσόδων για τον δήμο από την μη καταβολή των τελών σύνδεσης. Τότε τα 5 ρολόγια συνέφεραν το εκπτωτικό, διότι για τα Σπάτα υπήρχε σταθερή χρέωση ανά κυβικό, ανεξαρτήτως κατανάλωσης. Δεν υπαινισσόμαστε βέβαια ότι υπήρξε κάποια πονηρή δοσοληψία, εξάλλου είναι άλλοι αρμόδιοι να τα ψάξουν αυτά. Τα χρόνια όμως πέρασαν και η συνένωση Σπάτων και Αρτέμιδος έφεραν στην επιφάνεια το θέμα του νερού, καθώς τα Σπάτα στην ουσία δεν πλήρωναν νερό και την μαύρη τρύπα την κάλυπτε ο πρώην Δήμος Σπάτων με τακτικό δανεισμό.

Η Αρτέμιδα από την άλλη χρηματοδοτούσε καθώς δεν τα απέδιδε στην ΕΥΔΑΠ, με τα χρήματα που εισέπραττε από το νερό, την λειτουργία του τότε Δήμου Αρτέμιδος αλλά και τα οικονομικά κενά από την κακοδιαχείριση και την ανικανότητα, αλλά και από την μη είσπραξη οφειλών παρελθόντων ετών.
Ήρθε όμως η ώρα που το συνταγματικά δικαίωμα της ίσης αντιμετώπισης όλων των πολιτών επέβαλε την επιβολή ενιαίου τιμολογίου για όλο τον δήμο.
Από το 2012 και μετά η κλιμακωτή χρέωση που επέβαλε ο νέος Δήμος Σ-Α δεν συνέφερε πλέον την ….συμφωνία;;; που είχε γίνει κατά την έναρξη λειτουργίας του εκπτωτικού χωριού.
Αυτό προσπάθησε να εξηγήσει στο έξτρα στην εκπομπή του Σπίνου ο Κασίμης.
Ότι δηλαδή πιθανότατα, τότε, όταν ξεκίνησε την λειτουργία του το Εκπτωτικό Χωριό … κάτι είχε γίνει, αλλά τώρα για το όφελος του δήμου δεν συμφέρει να το ανακινήσουμε.
Η άποψη του blog βέβαια είναι, να βρεθεί ποιος ήταν υπεύθυνος τότε, να του καταλογιστεί το ποσό των 100.000 ευρώ που δεν εισπράχτηκε, εάν παράνομα δεν εισπράχτηκε και στην συνέχεια να γίνει συμψηφισμός των ποσών ώστε τα πράγματα από εδώ και στο εξής να είναι νόμιμα…
Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.
Ούτε ο Δήμος θα κερδοσκοπεί σε βάρος των επιχειρήσεων, ούτε οι επιχειρήσεις σε βάρος του Δήμου.

Διαβάστε την προσφυγή που κατέθεσε για το θέμα η εταιρία που διαχειρίζεται το εκπτωτικό χωριό. 




πηγή:spata-artemida.blogspot.com