Τι χρειαζόμαστε:
Βάση παγωτού:
- 500 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος όλα τα λιπαρά
- 150 γρ. ζάχαρη λευκή
- 50 γρ. μέλι
- μία πρέζα αλάτι ψιλό
- 100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 1 γεμάτη κ.σ. κοσκινισμένο κορν φλάουρ
- 60 γρ. κοσκινισμένο κακάο άγλυκο
- 100 γρ. νερό
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κουβερτούρα
- 3 κ.σ. πραλίνα τύπου μερέντα
- λίγα φουντούκια τρίμμα
Πώς το κάνουμε:
Βασική γεύση παγωτού:- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε 400 γρ. γάλα, αλάτι, ζάχαρη, μέλι, κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
- Σε ένα μπόλ βάζουμε τα 100 γρ. γάλα και διαλύουμε το κόρν φλάουρ.
- Μόλις πάρει βράση το μείγμα μας προσθέτουμε γάλα- κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σαν γιαούρτι.
- Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα απο την κατσαρόλα μας ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε ότι γεύση απο τις παρακάτω θέλουμε.
- Μεταφέρουμε το σκεύος που τα ενώσαμε σε λεκανίτσα γεμάτη παγάκια, αφήνουμε για λίγο να παγώσει το μείγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Ύστερα το βάζουμε κατάψυξή και διατηρείτε για 10 μέρες.
- Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε ζάχαρη και κακάο.
- Αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας.
- Αποσύρουμε απο την φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και το προσθέτουμε στο βασικό μείγμα παγωτού.
- Στο βασικό μείγμα παγωτού προσθέτουμε την πραλίνα και φουντούκια ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει σοκολατένιο το μείγμα μας και ακολουθούμε τα βήματα με τα παγάκια.
Διαβάστε περισότερο: Σπιτικό Παγωτό στο χέρι από τον Άκη Πετρετζίκη http://www.sintagespareas.gr/
Λίγα μυστικά ακόμα