Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Σημαντική νίκη με επική ανατροπή για την Εθνική Ελπίδων, 2-1 την Τουρκία

Μία νίκη-χρυσάφι, η οποία μάλιστα ήρθε με μια μεγάλη ανατροπή, πανηγύρισε την Τετάρτη η Εθνική Ελπίδων, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση του ομίλου της.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στο κρισιμότερο ματς της προκριματικής φάσης του Euro 2015 της προκριματικής φάσης του Euro 2015, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 από την Τουρκία, μένοντας παράλληλα με εννέα παίκτες, δεν κατέθεσε τα όπλα, και εν τέλει κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι, επικρατώντας με 2-1 σκορ. Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για την ομάδα του Κώστα Τσάνα, καθώς έμεινε μόλις στο 10ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Τριανταφυλλόπουλου στη φάση του πέναλτι που κέρδισαν οι Τούρκοι, οι οποίοι προηγήθηκαν με τον Μπασάν να ευστοχεί από την άσπρη βούλα. Τα πράγματα πάντως έγιναν ακόμη χειρότερα για τη «γαλανόλευκη», αφού και ο Στέλιος Κίτσιου πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 26’, αφήνοντας την ομάδα μας με εννέα ποδοσφαιριστές. Πάντως η Εθνική Ελπίδων, όπως προαναφέραμε δεν πέταξε λευκή πετσέτα και συνέχισε να προσπαθεί, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 61ο λεπτό με το τέρμα του Καρέλη. Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα μάλιστα στο 89ο λεπτό κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή, καθώς με γκολ του Μπουχαλάκη έκανε το 2-1, εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις εξέδρες του Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης.
Ελλάδα: Διούδης, Κούρος, Τριανταφυλλόπουλος, Κίτσιου, Μπάλλας, Λαγός, Κολοβός (66' Μπουχαλάκης), Κουμπέλης, Μαυρίας (76' Βέλλιος), Καρέλης, Γιαννιώτας (46' Λυκογιάννης).
Τουρκία: Εζέρ, Μπερμπέρ (60' Τσιφτσί), Τσαλίκ, Ερντογάν, Τσορεκτσί, Αϊχάν, Ουτσάν (70' Ντεμιρτσί), Μπασάν, Καρά (77' Ουνάλ), Τσαγιράν, Εζιακούπ.
Η βαθμολογία
1. Πολωνία 15 *
2. Ελλάδα 12
3. Σουηδία 10
4. Τουρκία 10
5. Μάλτα 7 *
* Ματς περισσότερο
Πηγή:zougla.gr