Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΕΝΙΜΑΑ: Μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη των γιατρών για την ακύρωση της διαθεσιμότητας

 
ΕΝΙΜΑΑ: Μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη των γιατρών για την ακύρωση της διαθεσιμότητας
Στα δικαστήρια με μαζικές προσφυγές καταφεύγουν οι 400 γιατροί των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, μετά την άρνηση που έλαβαν από τον υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για απόσυρση της τροπολογίας η τροποποίηση της.


Το προεδρείο του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης (ΕΝΙΜΑΑ)είχε έκτακτη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στις 7 Απριλίου στον οποίο εξήγησε την αντίθεσή του στην τροπολογία και την αγανάκτηση των γιατρών για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας , μάλιστα για δεύτερη φορά για πολλούς από αυτούς


«Ζητήσαμε αφενός τη μετάθεση του χρόνου εφαρμογής της βίαιης διακοπή των εργασιακών μας σχέσεων και αφετέρου την αλλαγή της διαδικασίας και των κριτηρίων ένταξης σε βαθμούς ΕΣΥ για όσους συναδέλφους επιλέξουν τελικά την αποκλειστική απασχόληση. Ο Υπουργός δεν δέχθηκε ούτε την απόσυρση της τροπολογίας ούτε τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που προτείναμε. Ανέφερε ότι η τροπολογία ήταν αποτέλεσμα τόσο των μνημονιακών υποχρεώσεων όσων και των ασφυκτικών πιέσεων που ασκήθηκαν από διάφορους φορείς.» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΝΙΜΑΑ.

Μετά την άρνηση του Υπουργείου για οποιαδήποτε πολιτική λύση το Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει σε μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη για να αντικρούσει τη συντονισμένη επίθεση που δέχεται.


«Αμέσως μετά τη λήψη των εγγράφων της διαθεσιμότητας όλοι πρέπει να προσφύγουμε δικαστικά με αίτηση ακύρωσης/αγωγή, αίτηση αναστολής εκτέλεσης/ασφαλιστικά μέτρα και αίτημα προσωρινής διαταγής.» αναφέρει η Ένωση.

«Οι προσφυγές είναι ατομικές και μπορεί να επιλεγεί από τον καθένα οποιοδήποτε δικηγορικό γραφείο. Τα προτεινόμενα στο site της ΕΝΙΜΑΑ δικηγορικά γραφεία είναι όσα επέδειξαν σχετικό ενδιαφέρον.
Οι προσφυγές πρέπει να γίνουν άμεσα για αυτό απευθυνθείτε στα δικηγορικά γραφεία από την πρώτη ημέρα της διαθεσιμότητας.» καταλήγει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης.


Πηγή: