Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Περιμένοντας την Ανάσταση μετά την .. Ανάσταση


 Τα σενάρια πολλά, αναλύονται, διαγράφονται, προαναγγέλλονται, συζητιόνται, απορρίπτονται, διογκώνονται.
 Εκλογές, συμφωνία, οικουμενική, νέο success story, νέα μέτρα, προληπτικά μέτρα, ανεφάρμοστα μέτρα, παραιτήσεις, ανασχηματισμοί, αναδιάρθρωση χρέους, κούρεμα χρέους, βιώσιμο χρέος, πολιτική λύση, καμία λύση ... όλα στο τραπέζι.
 Όλα μέχρι τις εννιά Μαΐου τουλάχιστον.
 Ο εκπρόσωπος της ευρωομάδας των ευρωσοσιαλιστών, βλέπει σχέδιο ΔΝΤ και Σόιμπλε που "σπρώχνει" την Ελλάδα στη δραχμή, στη χρεοκοπία, με μία δόση εκδικητικότητας.
 Πιθανόν από το 2010 να υπάρχει τέτοιο σχέδιο και έξη χρόνια καμία από τις πολλές Ελληνικές κυβερνήσεις που απαξιώθηκαν από τον Ελληνικό Λαό δεν εξέτασε αυτή τη πρόθεση και δεν έχει προετοιμάσει κάποια διέξοδο από αυτό το σενάριο.
 Έξη χρόνια στα οποία απαξιώνεται η Ελληνική οικονομία, η ζωή των πολιτών της χώρας, το ίδιο το πολιτικό σύστημα που δεν έχει βρει λογικές απαντήσεις για το λόγο που ζούμε αυτό τον εφιάλτη .
 Ένα πολιτικό σύστημα που απαιτεί λογικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε κάθε εναλλακτική πρόταση, που απορρίπτει χωρίς να συζητήσει οποιαδήποτε άλλη προοπτική, αλλά αρνείται πεισματικά να αναλύσει τα στοιχεία του χρέους, την βιωσιμότητά του, το μέλλον που διαγράφεται από την εφαρμογή αυτών των μέτρων.
 Πεισματικά, εθελοτυφλούν όλοι όσοι καταφέρνουν με τις ευλογίες τελικά του Σόιμπλε, του ΔΝΤ, των "αγορών¨ και όλων όσων αποφάσισαν να σεβαστούν τα νέα  "ιερά και όσια".
 Απαξιώνονται αντικαθίστανται, με ένα ρυθμό που ξαφνιάζει, αλλά συνεχίζουν, σε πείσμα κάθε λογικής, κάθε λογικού σχεδιασμού, που θα έβγαζε τη χώρα από το αδιέξοδο.
 Πολιτικοί σχηματισμοί που ο Λαός τους τίμησε με μεγάλα ποσοστά, εξαφανίζονται, πολιτικοί αρχηγοί παροπλίζονται, αλλά το μακάβριο αστείο με τις "μεταρρυθμίσεις" στην οικονομία, συνεχίζεται.
 Μετά το σοκ του καλοκαιριού του 2015, η αντίσταση του Ελληνικού Λαού φαίνεται να έχει καμφθεί. Μερικές φορές όμως τα φαινόμενα απατούν.
 Η ιστορία έχει πολλά παραδείγματα να μας θυμίσει και είναι πολλά τα "σημάδια" που μας τα υπενθυμίζουν.
 Αρκετά περιμέναμε, αρκετά θρηνήσαμε, αρκετά ανεχτήκαμε.
 Αρκετά.


Γ.Παπανικολάου