Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Επικουρικοί: Μονιμοποίηση τώρα

 Αποτέλεσμα εικόνας για Επικουρικοί: Μονιμοποίηση τώρα
Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας έκαναν οι επικουρικοί γιατροί την Δευτέρα 24 Οκτώβρη, ενώ την Τρίτη 25/10 το απόγευμα, την ώρα που η ΕΑ έφευγε για το τυπογραφείο, είχαν προγραμματίσει συνέλευση στο νοσοκομείο Σωτηρία. Αντίστοιχη κινητοποίηση οργανώθηκε και στη Θεσσαλονίκη. 

«Σήμερα υπάρχει στάση εργασίας από την ΕΙΝΑΠ για τους επικουρικούς γιατρούς. Οι επικουρικοί είναι πλέον μια ολόκληρη βαθμίδα στο ΕΣΥ αφού είναι πιο πολλοί και από τους επιμελητές, δηλαδή τους μόνιμους νεοπροσληφθέντες γιατρούς. 
Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι μάλιστα λιγότεροι στα νοσοκομεία από τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν. Ζητάμε να μην είναι επικουρικοί γιατροί του ενός χρόνου, να μην είναι αναλώσιμοι, να μην ανακυκλώνουν την ανεργία. Αυτό που ζητάμε είναι να μονιμοποιηθούν. Το ίδιο πράγμα ζητάμε και για τους εργαζόμενους στα συνεργεία. Να φύγουν οι ιδιώτες, να υπάρξουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Όλοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Η εμπειρία αυτών που δουλεύουν είναι πολύτιμη» δήλωσε η Ζαννέτα Λυσικάτου, ειδικευόμενη γιατρός και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ. 
Πρόσθεσε ακόμα: «Σήμερα στον Άγιο Σάββα είχαμε βγάλει στάση εργασίας και από την πλευρά του σωματείου για να δώσουμε τη δυνατότητα σε όποιον εργαζόμενο ήθελε να συμμετέχει στην κινητοποίηση. Είχαμε και συνέλευση των νοσηλευτών με θέμα το κόψιμο του ανθυγιεινού επιδόματος. Η ΠΟΕΔΗΝ κινείται ήδη κεντρικά σε δικαστικό επίπεδο αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Αυτό που αποφασίσαμε με εκπροσώπους από όλα τα τμήματα είναι ότι θα κάνουμε άμεσα συνέλευση όλου του προσωπικού του νοσοκομείου και σε αυτή τη συνέλευση θα βάλουμε κάτω να οργανώσουμε τη συμμετοχή στο Καραβάνι της Υγείας στην Πάτρα και την απεργία στις 24 Νοέμβρη που μας αφορά όλους, ενάντια στα νέα μέτρα και τις περικοπές». 
Στη Θεσσαλονίκη «παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στα γραφεία της 3ης-4ης ΥΠΕ. Έλειπαν οι Περιφερειάρχες και έτσι κλείσαμε ραντεβού για τις 3 του Νοέμβρη. Θα οργανώσουμε συγκέντρωση, όπως θα γίνει και στην Πάτρα στα πλαίσια του Καραβανιού της Υγείας», μας είπε ο Γιάννης Κούτρας, επικουρικός γιατρός και μέλος του ΔΣ της ΕΝΙΘ. 
Η κινητοποίηση είχε αποφασιστεί έπειτα από συνέλευση επικουρικών που έγινε την Πέμπτη 20 Οκτώβρη με συμμετοχή γιατρών από τα ΠΕΔΥ Τούμπας, Μαρτίου, Πύλης Αξιού, τα Κέντρα Υγείας Ευόσμου και Κουφαλίων και το Ιπποκράτειο.
• Έκτακτη κινητοποίηση έξω από την Βουλή πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ την Τετάρτη 19/10 ενάντια σε τροπολογία που «δίνει την δυνατότητα το ΕΚΑΒ να νοικιάζει ασθενοφόρα από ιδιώτες για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του».