Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

"ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΕΙΣ " ... της Αλήθειας


 Ένα άρθρο με πολλές αιχμές για όλη την Αριστερά, στημένο πάνω σε μια φωτογραφία που υποτίθεται ότι έχει τραβηχτεί κατα τη διάρκεια της επίσκεψης Κλίντον στην Αθήνα.
 Η φωτογραφία είναι βέβαια τραβηγμένη από πορεία σε επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον αρθρογράφο Δημήτρη Ν.Μανιάτη.
 Και βέβαια υπάρχουν "μετατοπίσεις από ορισμένους από αυτούς που απεικονίζονται στη φωτογραφία. 
 Ορισμένοι από αυτούς, άκουσαν τις "συμβουλές" του χώρου που εκφράζει εδώ και δεκαετίες και η συγκεκριμένη εφημερίδα και ο αρθρογράφος, Δημήτρης Ν.Μανιάτης, και προσχώρησαν στην άποψη ότι "Τhere Is No Alternative".
 Αυτό που ζούμε πάντως δεν είναι οι ιδέες και οι αγώνες της Αριστεράς.

 Αυτό που ζούμε διαψεύδει τη κοσμοθεωρία, τις απόψεις και τα πιστεύω και του 
αρθρογράφου Δημήτρη Ν.Μανιάτη, και των πιστεύω που πιστά υπηρετεί το "συγκρότημα"
 Αν κατηγορείται για κάτι η σημερινή κυβέρνηση, είναι για το αναμφισβήτητο γεγονός ότι υπηρετεί αυτά τα ίδια με  αυτούς ιδανικά και όχι τα ιδανικά της Αριστεράς.
 Και αν όσοι εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι "Ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός", μπορούμε, έχουμε το δικαίωμα να κατηγορούμε αυτή τη κυβέρνηση, για όσα πράττει, οι μόνοι που δεν θα έπρεπε να έχουν παράπονο είναι όσοι εξέφραζαν και εκφράζουν το χώρο που στηρίζει με όλα τα μέσα αυτό το σύστημα αξιών.
 Εικόνισμα πρέπει να κάνουν και τον Αλέξη Τσίπρα, και τον Κατρούγκαλο, και τον Τσακαλώτο, ακόμα και αυτόν τον Βαρουφάκη.
 Είδαν το χάρο με τα μάτια τους, ένιωσαν την οργή του λαού, έβαλα την ουρά κάτω από τα σκέλια, ετοιμάστηκαν να φύγουν για να κρυφτούν .. και ξαφνικά βρέθηκαν αποσβολωμένοι να παρακολουθούν τη θεαματικότερη κωλοτούμπα όλων των εποχών.
 Μια κωλοτούμπα που ήρθε και κάθισε μπροστά στα πόδια τους, προσφέροντας Γη και Ύδωρ.
 Αντί να τους  τους ευλογάνε για τη πολιτική που ασκούν, που είναι ίδια και απαράλαχτη με τα δικά τους πιστεύω .. κάνουν και κριτική στην Αριστερά.
 Καλοδεχούμενη.
 Για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας όμως, όταν στήνουν ένα άρθρο πάνω σε μια φωτογραφία .. ας βάζουν τουλάχιστον μία σωστή.