Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Νέα μεγάλη διαδήλωση κατά Τραμπ στη Νέα Υόρκη – Απολύεσαι του φώναζαν-Η Αμερική στη δίνη κοινωνικών αναταράξεων

%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%bd-%cf%85%cf%8c%cf%81%ce%ba%ce%b74



Με νέα διαδήλωση στη City’s Union Square της Νέος Υόρκης, νέοι κυρίως Αμερικανοί εξέφρασαν την διαμαρτυρία και την διαφωνία τους στις πολιτικές ξενοφοβίας και διακρίσεων που εξήγγειλε προεκλογικά ο εκλεγείς 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%bd-%cf%85%cf%8c%cf%81%ce%ba%ce%b7
Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν ο Τραμπ δεν είναι δικός μου πρόεδρος, όχι στη ξενοφοβία, τον σεξισμό και τον ρατσισμό,  και φωνάζοντας συνθήματα » οι ζωές των μαύρων μετρούν» και «όταν η εργατική τάξη πιέζεται, σηκώνεται και πολεμά», εκατοντάδες διαδηλωτές γέμισαν την πλατεία και αμφισβήτησαν ανοικτά την δυνατότητα του συγκεκριμένου προέδρου να ενώσει, την βαθιά διχασμένη πλέον αμερικανική κοινωνία.
%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%ba%ce%b7-2
Τραμπ απολύεσαι,  φώναζαν οι  εκατοντάδες συγκεντρωμένοι, μιμούμενοι ένα ομώνυμο τηλεπαιγνίδι στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο μεγιστάνας νεοεκλεγείς πρόεδρος.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται, αναδεικνύει φαινόμενα μεγάλης κοινωνικής διάκρισης και διαφορετικών αντιλήψεων αντιμετώπισής τους. Η τακτική Τραμπ να πετά στα σκουπίδια βασικές αρχές του κράτους δικαίου και να συμπεριφέρεται ως ο νταής της γειτονιάς που θα λύσει τα προβλήματα με τον τσαμπουκά σε βάρος κυρίως των ευάλωτων και αδύναμων, έχει προκαλέσει την οργή ενός μεγάλου προοδευτικού, φιλελεύθερου αμερικανικού κοινού, που διαπιστώνει πλέον, ότι δεν μοιράζεται τις ίδιες αρχές και αξίες με μιά μεγάλη μερίδα άλλων Αμερικανών.
Η Αμερική εισέρχεται ήδη με φόρα σε μιά περίοδο σοβαρών κοινωνικών αναταράξεων και αλλαγών που θα αλλάξουν το τρόπο με τον οποίο βλέπαμε μέχρι τώρα τον κόσμο.
%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bd-%cf%85%ce%bf%cf%81%ce%ba%ce%b7-3
Φοιτητές στο κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο κατέβηκαν στους δρόμους αμέσως μετά την ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών για να διαδηλώσουν κατά της εκλογής του. 

Εκτεταμένα επεισόδια έγιναν στο Οκλαντ όπου οι φοιτητές έχουν κλείσει τους δρόμους, πυρπόλησαν ομοίωμα του Τραμπ, λάστιχα αυτοκινήτων, κάδους απορριμμάτων και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων. Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και στους δρόμους του Berkeley και του Σαν Χοσέ.
Διαδήλωση πραγματοποιείται επίσης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Davis, όπου οι φοιτητές έκλεισαν δρόμους και έκαναν πορεία φωνάζοντας συνθήματα κατά του Τραμπ: «Δεν είσαι εσύ η Αμερική, Εμείς είμαστε η Αμερική».




ΠΗΓΗ