Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Μάχη για τον έλεγχο του ΕΣΡ

Αποτέλεσμα εικόνας για εσρΘυμόσαστε να έχει γίνει ποτέ στις κορυφές του κράτους και του πολιτικού συστήματος ο χαμός που γίνεται με τις τηλεοπτικές άδειες; Θυμόσαστε να έχει διχαστεί το ΣτΕ σε υποθέσεις όπως η εγκληματική επένδυση των χρυσοθήρων στη Χαλκιδική, το κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση μεμιάς χιλιάδων εργαζόμενων, η αρπαγή του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας για να φτιάξει γήπεδο ένας καπιταλιστής; Θυμόσαστε τα κοινοβουλευτικά κόμματα να φτάνουν τη σύγκρουσή τους μέχρις εσχάτων για ζητήματα όπως τα Μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι; Θυμόσαστε τα αστικά ΜΜΕ να σηκώνουν τις παντιέρες της υπεράσπισης του Συντάγματος όταν με μια Πράξη του υπουργικού συμβούλιου καταβαραθρωνόταν ο κατώτατος μισθός, όταν θεσπιζόταν άνιση αμοιβή για ίση δουλειά (με κριτήριο την ηλικία) και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις που το αστικό Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας έγινε χρέπι;

Αυτό πρέπει να κρατήσουμε ως βασική σκέψη απ' αυτή τη βρόμικη υπόθεση. Ο κακός χαμός γίνεται όταν αντιπαρατίθενται μερίδες κεφαλαιοκρατών και όταν η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στα αστικά κόμματα γίνεται για τον έλεγχο των Μέσων Μαζικής Πληροφόρησης.

Οι εξελίξεις μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής που η «Κ» έφυγε για το τυπογραφείο έδειχναν αδιέξοδο. Οι Τσιπραίοι έδιναν μια μάχη οπισθοφυλακών, με τον Παππά να κάνει μια άθλια εμφάνιση στη Βουλή και να χάνει συμμάχους που στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής είχε κερδίσει ο Βούτσης (Ποτάμι). Μόνο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το σύνολο των κυβερνητικών προτάσεων, όμως και το Ποτάμι να τις ψήφιζε, και ο Λεβέντης να τραβιόταν σ' αυτή τη συμμαχία, πάλι θα έλειπαν δύο ψήφοι για να εκλεγεί ΕΣΡ. Το δικαίωμα σκληρού βέτο βρίσκεται στα χέρια της ΝΔ, η οποία καταψήφισε όλες τις τροπολογίες και απάντησε στον Παππά ότι η πρότασή της για την προεδρία του ΕΣΡ (Κουτρουμάνος) κάθε άλλο παρά σε συναινετική κατεύθυνση είναι.

Οπως το είπε ωμά, απευθυνόμενος στον Παππά, ο αντιπρόεδρος Μπουμπούκος, η ΝΔ δεν προτίθεται ν' αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει την πλειοψηφία στο ΕΣΡ. Αυτό είναι το διακύβευμα. Τα υπόλοιπα, το αν η τροπολογία γράφει «αναστέλλεται» ή «καταργείται», το αν επιστρέφουν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ ή όχι, χρησιμοποιούνται καθαρά προσχηματικά. Και ο Παππάς φρόντισε να δώσει στη ΝΔ όλα τα προσχήματα που ήθελε για να καταψηφίσει τις τροπολογίες, κατηγορώντας τον για αναξιοπιστία και κολπάκια.

Ο Παππάς εμφανίστηκε και σε συνέντευξη σε ξένο Μέσο και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και υποστήριζε ότι ο νόμος του ισχύει στο ακέραιο και θα εφαρμοστεί και ότι με την απόφαση του ΣτΕ απλώς φρενάρει λίγο. Ακόμα και για τις τηλεοπτικές άδειες είπε πως αποκλείεται να είναι παραπάνω από τέσσερις. Το μεσημέρι, βέβαια, τα πράγματα άλλαξαν στη Βουλή, όπου τη μπαγκέτα κρατάει ο Βούτσης. Εκτός από την τροπολογία για την αναστολή του βασικού άρθρου του νόμου Παππά, ο ίδιος ο Παππάς κατέθεσε και δεύτερη τροπολογία, με την οποία η «αιτιολογημένη» γνώμη του ΕΣΡ για τον ορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, που παρέμενε ως προνόμιο στα χέρια του υπουργού, γινόταν «σύμφωνη γνώμη». Ετσι το ΕΣΡ αποκτούσε ένα οιονεί δικαίωμα βέτο στον καθορισμό του αριθμού των αδειών. Για να μην ξεφτιλιστεί κι άλλο ο Παππάς, σε συνεννόηση με τον Βούτση έβαλαν έναν συριζαίο βουλευτή να καταθέσει τρίτη τροπολογία που προέβλεπε σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και στον καθορισμό της τιμής εκκίνησης για κάθε δημοπρατούμενη άδεια. Ο βουλευτής την κατέθεσε και ο Παππάς έσπευσε να την κάνει δεκτή!

Μολονότι ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι συμφώνησαν στις δύο τροπολογίες (το Ποτάμι διαφώνησε μόνο στην πρώτη, την αρχική, με το «αναστέλλεται»), η ΝΔ έμεινε αμετακίνητη. Εβλεπαν μπροστά τους την απόλυτη ταπείνωση του πιο αλαζόνα από τους Τσιπραίους. Ενας άθλιος Παππάς έκανε τη μια κωλοτούμπα μετά την άλλη, εμφανιζόταν μειλίχιος και συναινετικός και έκανε… εκκλήσεις στη ΝΔ, ερμηνεύοντας… θετικά την πρότασή της για τον Κουτρομάνο ως πρόεδρο του ΕΣΡ! Γιατί λοιπόν να του κάνουν τη χάρη να συναινέσουν οι δεξιοί; Του ζητούσαν να καταργήσει εντελώς το νόμο του, εν γνώσει τους ότι αυτό παραήταν εξευτελιστικό να το κάνει ένας υπουργός και μια κυβέρνηση.

Πέρα από τον κομματικό ανταγωνισμό, όμως, ο καυγάς έχει και επιχειρηματικό «πάπλωμα». Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βιάζεται να δώσει λύση τώρα, γιατί πιέζεται από τους Μαρινάκη και Σαββίδη, έναντι των οποίων έχει αναλάβει δεσμεύσεις. Δεν είναι μόνο το ζήτημα των προκαταβολών, που θα τις πάρουν πίσω (διεκδικώντας και τόκο), αλλά και των δαπανών που έκαναν ετοιμάζοντας τα κανάλια. Ιδιαίτερα ο Μαρινάκης, που -σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες- ακόμα και σαπουνόπερα ετοιμαζόταν να γυρίσει για το κανάλι του, ενώ προχώρησε σε συμφωνίες με στελέχη και με ιδιοκτήτες εξοπλισμού. Γι' αυτό και ο Παππάς δείχνει τόση κωλοπιλάλα και δεν περιμένει να δημοσιευτεί πρώτα η απόφαση του ΣτΕ για να δουν όλοι το σκεπτικό της.

Αντίθετα από τη συγκυβέρνηση, που έχει υποχρεώσεις έναντι των «υπερθεματιστών», η ΝΔ έχει δεσμεύσεις έναντι των παλιών καναλαρχών. Οι οποίοι κάθε άλλο παρά βιάζονται, αφού τα μαγαζιά τους λειτουργούν κανονικότατα. Εχουν όλη την άνεση να μαζέψουν το «χαρτί» της διαφήμισης, να κλείσουν συμβόλαια, να προγραμματίσουν τις παραγωγές τους και ταυτόχρονα ν' αφήσουν τον Μαρινάκη και τον Σαββίδη να ξεροψήνονται  και να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα κανάλια τους, γιατί δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος να τους δώσει ούτε μια τυπική άδεια λειτουργίας. Γι' αυτό και η ΝΔ, που λειτουργεί σαν όργανο των παλιών καναλαρχών (οι οποίοι, φυσικά, θα βοηθήσουν τον Κούλη να γίνει πρωθυπουργός), λέει στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην περιμένουν τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ. Ενα φόβο είχε αυτή η πλευρά. Μη τυχόν και οι Τσιπραίοι προωθήσουν την περιβόητη ρύθμιση «γέφυρα» και μέσω αυτής δώσει προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας στους Μαρινάκη-Σαββίδη, ενώ ταυτόχρονα θα ζητήσει λεφτά και από τους παλιούς καναλάρχες. Μέχρι στιγμής τέτοια ρύθμιση δεν έχει κατατεθεί. Μπορεί ο Παππάς σαν πεισματάρικο παιδάριο να δηλώνει ότι θα κατατεθεί, όμως ο Βούτσης έχει δεσμευτεί δημόσια ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί τέτοια ρύθμιση, που θα παρακάμπτει το ΕΣΡ.

Βέβαια, αν η ΝΔ συνεχίσει να τορπιλίζει την εκλογή ΕΣΡ, η συγκυβέρνηση θα μπορεί να επικαλεστεί την ανάγκη για τη ρύθμιση «γέφυρα». Κάποια στιγμή το «πανηγύρι» πρέπει να τελειώσει κι αυτό το ξέρει και η ΝΔ. Δύσκολα θα γίνει αυτό το Δευτέρα, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, αν όμως ο Τσίπρας αλλάξει τον Παππά και δώσει την αρμοδιότητα σε άλλο πρόσωπο, θα μπορούσε ο Βούτσης (που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα άλλα κόμματα) να αναβάλει τη συνεδρίαση και να συμφωνήσει με τη ΝΔ στο διορισμό ενός ΕΣΡ που καμιά πλευρά δε θα έχει την πλειοψηφία. Ολα είναι ανοιχτά, λοιπόν, και το μόνο βέβαιο είναι πως οι βαρόνοι των μίντια νίκησαν κατά κράτος τους Τσιπραίους, που το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να κλείσουν το συντομότερο δυνατό αυτή την πληγή.



Τηλεοπτικές άδειες

Το Μαξίμου προσπαθεί να διαχειριστεί την ήττα του


«Ενόψει της επικείμενης έκδοσης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των αιτήσεων ακυρώσεων κατά των υπ' αριθμ. 4297/2016 (Β' 518), 7984/2016 (Β' 1009) και 7230/2016 (Β' 930) αποφάσεων του Υπουργού Επικρατείας και της υπ' αριθμ. 7577/2016 απόφασης των Υπουργών Επικρατείας Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων (Β' 985), όπως ισχύει, οι οποίες έχουν εκδοθεί σε εφαρμογή και κατ' εξουσιοδότηση του άρθρου 2Α του ν. 4339/2015, όπως προστέθηκε με το άρθρο τρίτο του ν. 4367/2016 (Α' 19), κρίνεται σκόπιμη η αναστολή της εφαρμογής των διατάξεων του εν λόγω άρθρου μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, οπότε και θα γίνει γνωστό το σκεπτικό της» (Τροπολογία Παππά, Αιτιολογική Εκθεση, 31.10.2016).

Η στρυφνή  νομική γλώσσα δεν μπορεί να κρύψει την άνευ όρων παράδοση της συγκυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων και του «βαρύμαγκα» υπουργού Ν. Παππά στους νικητές της «μάχης των συχνοτήτων», που δεν είναι άλλοι από τους περιβόητους «βαρόνους της ενημέρωσης» και τα κόμματα της μνημονιακής αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), που συντάχθηκαν μαζί τους και υπηρέτησαν πιστά τα συμφέροντά τους.

Τι λέει το σκεπτικό της τροπολογίας Παππά, όπως την κατέθεσε στη Βουλή; Παραδέχεται ότι κακώς έσπευσε να εφαρμόσει το νόμο του και να πραγματοποιήσει το διαγωνισμό, πριν από την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ. Εμείς δε θυμόμαστε άλλη νομοθετική διάταξη που να κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή «ενόψει μιας δικαστικής απόφασης» και να ακυρώνει διάταξη νόμου, εν ονόματι της οποίας εκδόθηκαν οι προσβληθείσες στο δικαστήριο υπουργικές αποφάσεις. Η απόφαση του ΣτΕ επισήμως δεν υπάρχει (θα υπάρξει μόνο όταν δημοσιευτεί). Υπάρχουν μόνο πληροφορίες (εγκυρότατες, φυσικά, αλλά νομικά ανύπαρκτες) για το περιεχόμενο αυτής της απόφασης. Γι' αυτό και ο υπουργός δεν αναφέρει στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας του τίποτα για το περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ. Τι λέει; Λέει: επειδή εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ, αναστέλλω την εφαρμογή του νόμου (δηλαδή, ακυρώνω όλες τις υπουργικές αποφάσεις), μέχρι να δημοσιευτεί η απόφαση του ΣτΕ.

Αυτό, όμως, έπρεπε να γίνει πριν από μερικούς μήνες. Δηλαδή, τότε που κατατέθηκαν οι προσφυγές στο ΣτΕ, να πει ο υπουργός ότι αναστέλλει την εφαρμογή του νόμου του, μέχρι να αποφασίσει το ΣτΕ. Αυτός, όμως, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, προεξόφλησε ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι υπέρ του νόμου του (το ίδιο και ο Τσίπρας, με τη γνωστή παπάρα που εκτόξευσε στη Θεσσαλονίκη) και εφάρμοσε τις υπουργικές αποφάσεις. Εκανε το διαγωνισμό (καμάρωνε κιόλας για το big brother, όπως και ο Τσίπρας που απολάμβανε να λέει ότι όλοι αυτοί οι λεφτάδες κουβάλησαν τα βαλιτσάκια τους και κλείστηκαν για τρεις μέρες σ' ένα κυβερνητικό κτίριο) και εισέπραξε τις προκαταβολές. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά κατέθεσε και μια τροπολογία που πρόβλεπε ότι μόλις εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τις νέες άδειες, σε πέντε μέρες όλα τα κανάλια που δεν έχουν άδεια πρέπει να κλείσουν. Ευτυχώς για το δίδυμο του Μαξίμου που βρέθηκε ο Βούτσης και τους είπε να αποσύρουν αυτή την τροπολογία, κρατώντας μια πισινή ενόψει των δύο τελικών συνεδριάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ. Αν δεν το είχαν κάνει (μαύρα μεσάνυχτα, μάλιστα), τώρα θα αναγκάζονταν να πάρουν πίσω και αυτή την τροπολογία.

Τώρα, ο αλαζόνας και προκλητικός Παππάς βάζει σαν δαρμένο σκυλί την ουρά στα σκέλια, αναστέλλει την εφαρμογή του νόμου του μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ (άρα πετάει στα σκουπίδια τις αποφάσεις του, το big brother κτλ.) και εκλιπαρεί την αντιπολίτευση για συναίνεση.

Φυσικά, ο νόμος καταργείται, δεν αναστέλλεται. Ο Βούτσης, που ανέλαβε το ρόλο του κεντρικού διαπραγματευτή με τα κόμματα της μνημονιακής αντιπολίτευσης, δεσμεύτηκε δημόσια γι' αυτό. Ο Βούτσης εξήγησε ότι η αναστολή (και όχι κατάργηση) επιλέγεται προκειμένου οι «υπερθεματιστές» να μην εγείρουν αξιώσεις έναντι του ελληνικού Δημοσίου και εγγυήθηκε προσωπικά ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένα κόλπο από μεριάς κυβέρνησης (δηλαδή, να ψηφίσει η αντιπολίτευση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και μετά ο Παππάς να κάνει τα δικά του). ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δήλωσαν ότι δέχονται τη δέσμευση του Βούτση, στον οποίο έχουν εμπιστοσύνη (σε αντίθεση με τους Τσιπροπαππάδες), όμως η ΝΔ αποφάσισε να παίξει σκληρό παιχνίδι, σε μια προσπάθεια να απογυμνώσει ακόμα περισσότερο και να εξευτελίσει την κυβέρνηση.

Ανεξάρτητα, όμως, από την έκταση της ήττας της κυβέρνησης και της παρέας του Μαξίμου που πήρε πάνω της αυτή την υπόθεση και επένδυσε τόσα πολιτικά, η ήττα είναι γεγονός. Αρκεί και μόνο να προσέξουμε ότι πλέον δε γίνεται λόγος για το χτύπημα της διαπλοκής, το γέμισμα των κρατικών ταμείων με χρήμα καναλαρχών και όλες τις σχετικές μπούρδες των Τσιπραίων, αλλά γίνεται λόγος μόνο για το πώς θα συγκροτηθεί το ΕΣΡ και θ' αναλάβει αυτό να ρυθμίσει όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις άδειες. Εχει σημασία να δούμε και τις τελευταίες φάσεις που πέρασε η μάχη, μέχρι οι Τσιπραίοι να καταγράψουν το Βατερλό τους.

♦ Την Παρασκευή 21 Οκτώβρη, γύρω στα μεσάνυχτα, ο Παππάς κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία που υποχρέωνε σε κλείσιμο όλα τα χωρίς άδεια κανάλια, εντός πέντε ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης για τη χορήγηση των τεσσάρων αδειών. Με παρέμβαση του Βούτση η τροπολογία αποσύρθηκε, για να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα στην Ολομέλεια του ΣτΕ, όπου γινόταν η τελευταία προσπάθεια να γυρίσει η πλειοψηφία προς τις κυβερνητικές θέσεις. Ο Παππάς πήρε πίσω την τροπολογία, αλλά με το γνωστό ύφος του «εγώ δεν μασάω» διέρρευσε ότι θα την καταθέσει τη Δευτέρα.

♦ Δευτέρα 24 και Τετάρτη 26 Οκτώβρη έγιναν οι δυο τελευταίες συνεδριάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ. Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τετάρτης η κυρίως μάχη είχε τελειώσει. Εγινε γνωστό ότι με ψήφους 14 έναντι 11 η Ολομέλεια έκρινε το νόμο Παππά αντισυνταγματικό. Εχοντας χάσει εντελώς την ψυχραιμία της, η παρέα του Μαξίμου έβαλε τα μεσάνυχτα τη Γεροβασίλη να διαβάσει (με τρεμάμενη φωνή) μια δήλωση που πέρα από τη χοντρή επίθεση στο ΣτΕ, προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη (μεσολαβούσε τριήμερο αργιών) η κυβέρνηση θα κατέθετε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα έδινε προσωρινές βεβαιώσεις λειτουργίας στα υπάρχοντα κανάλια, επιβάλλοντας στους καναλάρχες να πληρώσουν συγκεκριμένο ποσό. Ηταν η περιβόητη ρύθμιση «γέφυρα».

♦ Το Σάββατο κιόλας το σκηνικό είχε αλλάξει. Μετά από μαραθώνιες συσκέψεις, με τη συμμετοχή και του Βούτση, ανακοίνωσαν ότι θα σπάσουν στα δύο τη νομοθετική πρωτοβουλία. Πρώτα θα καταθέσουν ρύθμιση για αναστολή του νόμου Παππά και μετά τη ρύθμιση «γέφυρα» για να πληρώσουν οι καναλάρχες που δεν έχουν άδεια. Την Κυριακή έριξαν στην αρένα και το όνομα του Πολύδωρα, πιστεύοντας ότι θα κάνουν ζημιά στη ΝΔ.

♦ Τη Δευτέρα συνειδητοποίησαν ότι μόνο στο δικό τους κόμμα είχαν κάνει ζημιά. Το πρωί ο Πολύδωρας συναντήθηκε με τον Βούτση και ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος, τιμώντας αυτούς που τον τίμησαν. Λίγο πριν γίνει ψηφοφορία και καταψηφιστεί απ' όλα τα κόμματα, ο Βούτσης έκανε την πρώτη… συνδικαλιστική υποχώρηση: επικαλούμενος ότι το πρωί ο Πολύδωρας του είχε πει ότι δε θα ήθελε η υποψηφιότητά του να είναι οριακή επιλογή (sic!), απέσυρε την υποψηφιότητά του και πρότεινε σχήμα με Μορώνη πρόεδρο, Μουλόπουλο αντιπρόεδρο και Κιάο μέλος (οι υπόλοιποι παρέμειναν όπως στην πρότασή του την προηγούμενη εβδομάδα). Μόλις ο Λοβέρδος του είπε ότι ο Μουλόπουλος είναι στέλεχος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βούτσης έκανε τη δεύτερη «συνδικαλιά», προτείνοντας τον Κιάο για αντιπρόεδρο και τον Μουλόπουλο για μέλος. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι συμφώνησαν, αφήνοντας μόνη τη ΝΔ (μαζί με τον εκπρόσωπο του Λεβέντη που παραπονιόταν επειδή… δεν τον παίζουν), η οποία όμως σε κάθε περίπτωση μπορεί να μπλοκάρει τη διαδικασία (ο Περισσός θα ψήφιζε έτσι κι αλλιώς «παρών», ενώ ο νεοναζί φρόντισε να απουσιάσει).

♦ Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία που μόλις περιγράψαμε, ο Παππάς κατέθεσε την τροπολογία που προαναφέραμε. Ο Βούτσης, όχι μόνο εγγυήθηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει υπαναχώρηση στο μέλλον, αλλά δεσμεύτηκε προσωπικά και ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί η ρύθμιση «γέφυρα». Επομένως, οι παλιοί καναλάρχες θα εξακολουθήσουν να εκπέμπουν ελεύθερα (μέχρι να πάρει αποφάσεις το ΕΣΡ που θα συσταθεί), ενώ ο Μαρινάκης με τον Σαββίδη θα μείνουν με μια «πέτσινη» άδεια στο χέρι και με κάμποσα δικά τους εκατομμύρια στα κρατικά ταμεία, τα οποία φυσικά και θα διεκδικήσουν (και με τόκο).

Το έργο έχει και συνέχεια (γράφουμε σε άλλες στήλες), εδώ όμως μένουμε σε μια περιγραφή των όσων έγιναν από την Τετάρτη 26 μέχρι τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη, που δείχνουν ότι οι Τσιπραίοι είναι παραζαλισμένοι από τη σφαλιάρα που τους έριξαν (μέσω ΣτΕ) οι καναλάρχες και κάνουν τη μια κωλοτούμπα μετά την άλλη, προσπαθώντας να κρατηθούν στην εξουσία, εγκαταλείποντας την προσπάθεια να στήσουν δικό τους μιντιακό σύστημα.



ΚΟΝΤΡΑ