Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

«Χέρι-χέρι» με τη ΝΔ ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ σε κρεσέντο ρατσισμού σε βάρος των προσφύγων

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις επιθέσεις ακροδεξιών και μελών της Χρυσής Αυγήςσε βάρος προσφύγων και αλληλέγγυων, στη Χίο. Σε μια συστηματική επιχείρησηπαραπληροφόρησης, ΜΜΕ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου σε ανακοίνωσή του στις 18/11/16,
προσπάθησαν να επιρρίψουν ευθύνες για το ξέσπασμα των επεισοδίων στους πρόσφυγες και στους αλληλέγγυους, οι οποίοι δέχθηκαν άγριες επιθέσεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ από «αγανακτισμένους» πολίτες, με αποτέλεσμα να καούν σκηνές και να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.
Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, σε ένα κρεσέντο ρατσισμού και ενισχύοντας τη ρητορική των «αγανακτισμένων», εξομοίωσε τους αλληλέγγυους με τους ακροδεξιούς, συκοφαντώντας την αλληλεγγύη και απαιτώντας από τους πρόσφυγες να μην αντιδρούν ούτε στις άθλιες συνθήκες που βιώνουν, ούτε στις επιθέσεις που δέχονται. Στηλίτευσε συγχρόνως τη στάση του αντιρατσιστικού κινήματος για την εναντίωσή του στην εφιαλτικήσυμφωνία ΕΕ–Τουρκίας, δηλαδή τη συμφωνία που ζητά την συνέχιση των απελάσεων των προσφύγων στην δήθεν «ασφαλή» Τουρκία (όπου η κυβέρνηση Ερντογάν έχει εξαπολύσει ένα πραγματικό πογκρόμ σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων, με αποκορύφωμα την σύλληψη βουλευτών και στελεχών του HPD).
Με την ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου αφαίρεσε κυνικά το προσωπείο της δήθενφιλικής προς τους πρόσφυγες κυβερνητικής πολιτικής, αποκαλύπτοντας το ωμό πραγματικό περιεχόμενο της. Περιεχόμενο που δεν αλλάζει στο παραμικρό με τις συστάσεις του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μπαλάφα για «υπομονή» και τις υποσχέσεις του για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στο άδηλο μέλλον.
Αντίθετα, η πολιτική αυτή συμβαδίζει πλήρως με τις προτροπές της ΝΔ και του βουλευτή της Μ. Βαρβιτσιώτη για «επαναπροωθήσεις» και την κατασκευή «κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων» (φυλακών) για τους μετανάστες.
Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες όχι μόνο δεν θα υποστείλει τον αγώνα της αλλά, αντίθετα, θα τον εντείνει. Θεωρώντας την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες ως αναπόσπαστο μέρος του αγώνα μας ενάντια στα μνημόνια και στην ιμπεριαλιστική πολιτική του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που τροφοδοτούν τους πολέμους και την ακραία φτώχεια, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε:
Ενάντια στην συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και στην παρουσία του ΝΑΤΟ και της FRONTEX στη Μεσόγειο και το Αιγαίο και
ενάντια στα κέντρα κράτησης και τα hotspots.
Θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση να διεκδικούμε το δικαίωμα της απρόσκοπτης μετακίνησης και μετεγκατάστασης των προσφύγων στις χώρες όπου επιθυμούν να ζήσουν, καθώς και την ισότιμη ένταξή τους στις κοινωνίες υποδοχής τους.
Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε.


Πηγή: