Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Πόρτα εξόδου για άλλους 1.000 στη ΔΕΗ

Στην Επιχείρηση εξετάζουν τη θέσπιση ενός μόνιμου «ηλικιακού κόφτη» που θα οδηγεί αυτόματα στη σύνταξη

Μετά τους 200, έρχεται όριο ηλικίας και έξοδος για 1.000 ακόμα εργαζομένους της ΔΕΗ που βρίσκονται κοντά στο συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Κοινό μυστικό στην επιχείρηση είναι ότι τα 200 άτομα, για τα οποία η διοίκηση αποφάσισε να προσφέρει μπόνους αποχώρησης 15.000 ευρώ την περασμένη εβδομάδα, ήταν μόνο η αρχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που εξετάζουν στην επιχείρηση είναι η μόνιμη επαναφορά των ορίων ηλικίας, μετά την υπέρβαση των οποίων οι εργαζόμενοι θα βγαίνουν υποχρεωτικά στη σύνταξη. Κι αυτό, προκειμένου να μη χρειάζεται κάθε χρόνο η ΔΕΗ να καταφεύγει σε ρυθμίσεις τύπου «πάρε 15.000 ευρώ και φύγε, διαφορετικά απολύεσαι».
Δεν είναι τυπικός, αλλά ουσιαστικός ο λόγος που επιβάλλει την επαναφορά ορίων ηλικίας. Διότι μέσα στη διετία 2018-2019, ούτε λίγο ούτε πολύ 1.000 εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα είναι ανάμεσα στα 60 και τα 65 έτη. Αυτό σημαίνει ότι είτε θα ψηφιστεί μια μόνιμη ρύθμιση που θα εξασφαλίζει την αυτόματη έξοδο στη σύνταξη όσων συμπληρώνουν τα παραπάνω όρια, είτε κάθε χρόνο η ΔΕΗ θα χρειάζεται να καταφεύγει σε συνταγές σαν την πρόσφατη.
Αυτό λοιπόν που εξετάζουν στη ΔΕΗ είναι η θέσπιση ενός μόνιμου «ηλικιακού κόφτη», ίδιου ακριβώς με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην περίπτωση των 200 εργαζομένων προχωρημένης ηλικίας. Δηλαδή, τα 60 έτη για όσους ανήκουν στα υπερβαρέα (εργαζόμενοι σε μονάδες και ορυχεία), τα 62 έτη για όσους εμπίπτουν στις κοινές διατάξεις (όπως το διοικητικό προσωπικό) και τα 65 έτη για τους διευθυντές.
Το Μνημόνιο
Βέβαια, μια δεύτερη ερμηνεία που επιβάλλει τον επαναπροσδιορισμό των ορίων ηλικίας στη ΔΕΗ σχετίζεται με την υποχρεωτική της συρρίκνωση ελέω Μνημονίου. Σήμερα, έχοντας μερίδιο στη λιανική 89%, απασχολεί συνολικά 10.000 άτομα. Το 2020, και με μειωμένο μερίδιο στο 49%, όπως επιτάσσει το Μνημόνιο, η επιχείρηση δεν θα μπορεί να συντηρεί τον ίδιο αριθμό προσωπικού. Επομένως η «απελευθέρωση» των συνταξιοδοτήσεων είναι ένα εργαλείο προς την επίτευξη του στόχου. Το επόμενο λοιπόν βήμα θα είναι να ανατεθεί σύνταξη μιας μελέτης σχετικά με το προσωπικό που χρειάζεται για να παραμείνει βιώσιμη η ΔΕΗ υπό τα νέα δεδομένα, δηλαδή από το 2020 και μετά.