Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ανοιχτή Σύσκεψη-Συζήτηση της ΚΕΕΡΦΑ στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ την Τετάρτη 18 Γενάρη


 Ανοιχτή Σύσκεψη-Συζήτηση της ΚΕΕΡΦΑ στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ την Τετάρτη 18 Γενάρη
  
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
για να οργανώσουμε την δράση μας
 Οι εικόνες της ντροπής με τους πρόσφυγες να παγώνουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την χώρα, έφερε με δραματικό τρόπο ξανά στην επιφάνεια την αθλιότητα που έχει καταδικάσει τους πρόσφυγες, η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας την οποία συνεχίζει να εξυπηρετεί πιστά η κυβέρνηση. 


Απέναντι σε αυτήν την αθλιότητα υπάρχει απάντηση. Στις 18 Μάρτη σε όλη την Ευρώπη, και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, οργανώνονται συντονισμένα, αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά συλλαλητήρια. 

Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Όχι στον πόλεμο, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη και ένα κόσμο της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τους κατατρεγμένους των πολέμων και των δικτατοριών, χωρίς φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς να μετατρέπονται οι θάλασσες σε υγρά νεκροταφεία - «ρεκόρ» με πάνω από 5000 οι πνιγμένοι το 2016! 

Αγωνιζόμαστε για να μπει φραγμός στους νεοναζί που σηκώνουν κεφάλι, αξιοποιώντας την ισλαμοφοβία και τις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων. 

Παλεύουμε για άσυλο για τους πρόσφυγες, ανοιχτά σύνορα για ελεύθερη μετακίνηση, ανοιχτές πόλεις και όχι κλείσιμο σε στρατόπεδα- γκέτο σε νησιά ή έξω από τις πόλεις. Θέλουμε τα προσφυγόπουλα να μορφώνονται στα σχολεία. 

Στις 21 Γενάρη, στις ΗΠΑ ξεσηκώνονται κατά των ρατσιστικών και σεξιστικών διακηρύξεων του νεοεκλεγμένου προέδρου Τραμπ και την ίδια μέρα εδώ στην Αθήνα στις 4 μμ στο Σύνταγμα οργανώνουμε συλλαλητήριο ταυτόχρονα με το κίνημα στις ΗΠΑ.