Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ


 

Xατζηαναγνώστου Γιώργος

Η λαϊκή παροιμία περιγράφει "Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει χίλιες μέρες κοσκινίζει". Ή αντίστοιχα πρώην πρωθυπουργός εύγλωττα περιέγραφε "εάν θέλεις να διαιωνίσεις ένα πρόβλημα φτιάξε μια επιτροπή".

Κάπως έτσι περιγραφικά θα εξηγούσαμε το αυτοαναπαραγόμενο δίκτυο διαπλεκομένων συμφερόντων στην διαχείριση των αποβλήτων. Αυτοαναπαραγόμενο όπως λέμε αυτοάνοσο.
Κάθε λίγο και λιγάκι τσουπ και μια καινούργια επιτροπή διαρκής ή έμμισθη δεν έχει σημασία ,δεδομένου ότι το ζήτημα της  Δημόσιας Υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμο.


 Διαπραγματεύσιμες όμως είναι οι παροχές οργανισμών ή στελεχών-υπαλλήλων,η ευθύνη απέναντι στον πολίτη ,και η διευρυμένη ευθύνη του παραγωγού αποβλήτων.

Ο Τεράστιος αχανής και ανεξέλεγκτος κρατικός κορβανάς,άλλωστε λειτουργεί σαν σκουπιδοφάγος
οικονομικών ανταλλαγών μεταξύ οργανισμών ,φορέων επιτροπών με τα γνωστά αποτελέσματα σε
Πελοπόννησο, Κέρκυρα κλπ.

Και σαν να μην έφταναν αυτα πρόστιμα από την Ε.Ε. απανωτά,κόπυπαστε μελέτες  envακριβές ονόματα δεν λέμε,στρεβλωμένα αριθμητικά νούμερα σε κιλά,αλλά και σε αξίες υπερτιμολόγησεις διανθίζουν την νόμιμη ομερτά της Φυλής και όχι μόνο.

Χωρικά,χωροταξικά νομοσχέδια,ΚΥΑ επεξηγήσεις του με χιλιάδες υποπαραγράφους νόμου του νόμου χτίζουν "μαγαζάκια" ,συνειδήσεις με άπειρες διαβουλεύσεις στρουχτώρων με βαρύγδουπο ύφος που λυμαίνονται επί σειρά ετών τον κάθε ΦΟΣΔΑ ,ΠΕΣΔΑ ,ΕΕΣΔΑ κ.α.μέσω ΕΠΠΕΡΑΑ ,ΕΟΑΝ ,κλπ.
Και βέβαια όλα καταλήγουν στην  πλάτη του τσοπάνη (πολίτη) ακριβώς σαν τον κόθωρνα που φοριέται και στα δύο πόδια είτε είναι αριστερός είτε είναι δεξιός.

Η είσοδος στο "κύτταρο"στη  Φυλή έχει κόστος, και οι Δήμοι στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας σαν κοινωνικό ανταποδοτικό όφελος χρειάζονται επιχορήγηση, και μαζί με αυτά τα συστήματα που για το κοινό καλό ,έμμισθα διαπραγματεύονται το ήδη πληρωμένο (στο ράφι) παραγόμενο προϊόν μέσω της πληρωμής στην ΕΕΑΑ.

Θα μπορούσε κανείς να γράφει ώρες για την διαφθορά σε επιτροπές ,υποεπιτροπές, δομές κ.α. την ώρα που οι"διαβουλεύσεις" μετακυλύουν τα συσσωρευόμενα ζοφερά προβλήματα στην Αθήνα ,στην Ζάκυνθο αλλά και παντού στην χώρα.

Ακούστε κύριοι και κυρίες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διαπλέκεστε στο αδηφάγο Κράτος των σκουπιδιών .

*Το οικονομικό προιόν (απόβλητο) δεν ανήκει σε κανένα Δήμο ,Φορέα,Επιτροπή ή σύστημα.

*Το "σκουπίδι" ανήκει στον παραγωγό και κάτοχο του που είναι ο πολίτης (Ν.4042).

*Το ότι οι πολίτες χρόνια "εκπαιδευόνταν" να το πετάνε και να το υφαρπάζει εντέχνως ή δόλια ο εκάστοτε Φαραωνιστής μεγαλοεργολάβος και οι συμπαραμαρτούντες Δήμαρχοι είναι πλέον γνωστό.

 *Ο διαχωρισμός στην πηγή που είναι το ζητούμενο αφορά ρεύματα και Όχι σύμμεικτα προς πάκτωση ή μεταστροφή τους σε rdf κλπ.

*Τα εκάστοτε υφιστάμενα ΕΜΑΚ και Φυλές είναι ή ντροπή και η απόδειξη της διαφθοράς του υφιστάμενου συστήματος σας

*Υπάρχουν πάμπολλες επιχειρήσεις ΑΕΑ αυτοδιαχειριζόμενες ή νοικοκυριά που πλέον δεν"παράγουν" απόβλητα,κατ επέκταση δεν υπάρχει κανένας λόγος συμμετοχής σε ένα σύστημα μέσω τετρ,μέτρων της ΔΕΗ να επιμερίζονται το "κόστος"της διαφθοράς σας,           

*Τα εν πολλοίς θηλυκά παραμυθάκια περί διαχωρισμού στην πηγή την ίδια ώρα που σχεδιάζονται νέοι χώροι "υγειονομικής" ταφής τύπου Κουρουπητού σιωπηρά, ή διατήρησης των υφισταμένων Σύμμεικτων απορριμάτων δεν πείθουν ούτε καν τους φίλους του Σώρρα.

*Η κοινωνική οικονομία Ν. 4019/2011 συσχετίζεται σε ότι αφορά την οικονομική της συναλλαγή με το Κράτος  ένα μοναδικό ΑΦΜ χωρίς να φωτογραφίζει κοινωνικές ομάδες (ΙΚΕ,ΑΕ,ΑΕΒΕΕ,ΟΕ.Κοινσεπ ,κλπ). Όταν εσείς οι ίδιοι όμως νομοθετείται με νομικό φορμαλισμό μέτρα όπως την Δέσμευση του Τραπεζικού λογαριασμού και επιβάλλεται και capital controls επιβάλλοντας την defacto μεσοπρόθεσμη μη λειτουργία της όποιας επιχείρησης, αποδεικνύει το πόσο αφερέγγυοι και επιχειρησιακά ανεπαρκές είναι το "σύστημα σας".             

*Το ότι δεν υπάρχει καμμία ατομική οικονομική ευθύνη για τις "αστοχίες" των επιλογών σας ,δεν σας  δίνει το δικαίωμα της διασπάθισης δημοσίου χρήματος,αλλά και χρηματισμού άμεσου ή έμμεσου σε καράβια μεσοπέλαγα ή σε εξωχώριες και η νέμεσις αργά η γρήγορα "δίνει" του Τάνταλου τα μαρτύρια.

 *Η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποδεικνύεται σιωπηρά και όχι με πηχάιους αυτοδιαφημιζόμενους τίτλους σε ΜΜΕ και μάλιστα με ανταποδοτικό οικονομικό έσοδο ή προβολή.

*Οι συνδιαστικές άδειες τύπου Β πρέπει να δίνονται απρόσκοπτα προς όφελος της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας στα πλαίσια του κοινοτισμού και όχι να εγκλωβίζονται στην διαδαλώδη γραφειοκρατία προς όφελος των μεγαλοεργολάβων.(Οι τύποι Β είναι χαμηλής ώχλησης επιχειρήσεις στα ότι των Δήμων με ΠΠΔ).

*Το ζητούμενο είναι η ανάκτηση των πόρων και όχι η ανακύκλωση όπως σκοπίμως με παραπληροφόρηση στρεβλά προωθείται διότι η επαναχρησιμοποίηση και η επανάκτηση των πόρων (αποβλήτων) διευρύνει την προοπτική της αειφόρου ανάπτυξης. 

*Τα "αποθεματικά" των Φορέων ενέχουν τον κίνδυνο επιχειρηματικότητας όλων των φορέων "μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα" 

Συνολικά
 Το ότι επί χρόνια η κοινωνία βυθισμένη στα προβλήματα επιβίωσης από την σκοπίμως σχεδιαζόμενη φτωχοποίηση των πολιτών από τους κομματικούς φορείς που ο καθένας ατομικά υποστηρίζει, ,δεν σας δίνει κανένα δικαίωμα αγνωσίας, για το επιτελούμενο έγκλημα παραπληροφόρησης του Ελληνικού Λαού. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΈΙΑ
*Mελέτη του YΠEKA «ποσοτικοποίησε» τον κύκλο εργασιών στο 14% του συνολικού τομέα περιβάλλοντος (8,4 δισ.), δηλαδή 1,17 δισ. ευρώ, που αφορά μόνο τις ιδιωτικές εταιρίες του κλάδου.
*Ποσότητες εισερχομένων απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις του ΕΔΣΝΑ 2015
*Οδηγός Σύνταξης Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Απορριμάτων.

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι Εntrepreneur Mικρομεσαίων Επιχειρήσεων .


Πηγή