Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ!




Του Γιώργου Αλεξάτου          

Αυτόν που σου λέει πως είναι λογικό να κατάσχεται το σπίτι μιας οικογένειας για χρέη στα κοινόχρηστα ή στην τράπεζα ή οπουδήποτε αλλού, γιατί "έλα καημένε! Σιγά μη δεν είχε να πληρώσει! Κι αν δεν είχε, τι φταίνε οι άλλοι να τους χρωστάει;"


Αυτόν που σου λέει πως φταίνε οι άνεργοι γιατί δεν βρίσκουν δουλειά και κοιτάνε να τη βολέψουν με επιδόματα των 200 ευρώ. Κι όταν αποκλείονται κι απ' αυτά, τα βάζουν με την κυβέρνηση.

Αυτόν που σου λέει πως φταίει ο νέος επιστήμονας που 'φυγε για την ξενιτιά, αντί να μείνει να το παλέψει. Σιγά μη δεν έχει συνταξιούχο γιαγιά να του δίνει χαρτζιλίκι!

Αυτόν που σου λέει πως φταίνε οι πρόσφυγες που δεν μένουν στον τόπο τους να σκοτωθούν μαζί με τα παιδιά τους, αλλά κουβαλιούνται εδώ να χαλάσουν τον πολιτισμό του "κοίτα την πάρτη σου κι οι άλλοι ας ψοφήσουν".

Αυτόν που σου λέει πως φταίει αυτή που ντύθηκε έξαλλα και προκάλεσε τον βιαστή. Ή πως η άλλη αντιμίλησε σε άντρα, οπότε με το δίκιο του την είπε πουτάνα.

Αυτόν και κάθε άλλον που σου λέει πως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι παραμύθι που το προβάλλουν οι αδύναμοι για να τη βγάζουν καθαρή, να τον φοβάσαι! 

Είναι ικανός για όλα!


Πηγή