Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης



ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ


Την Κυριακή 19/3 ο φασιστικός εσμός της πόλης Την Κυριακή 19/3 ο φασιστικός εσμός της πόληςπροσπάθησε να περιφέρει το σάπιο σαρκίο του στην πόλη μας. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καιρό να τους δούμε από κοντά, μια κι είτε επέλεγαν να συναθροίζονται μέσω κλειστών καλεσμάτων σε προάστια είτε έβγαζαν καλέσματα στα οποία δεν παρευρίσκονταν. Το αναρχικό και αντιφασιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης, όπως είναι προφανές, δε θα μπορούσε να τους αφήσει ούτε σπιθαμή σε αυτή την πόλη. Στην πόλη των 35000 Εβραίων που εξολοθρεύτηκαν στο Άουσβιτς, στην πόλη που βρήκαν καταφύγιο δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, στην πολυεθνική και αγωνιστική Θεσσαλονίκη δεν έχουν χώρο τα απομεινάρια των ναζί και των γκοτζαμάνηδων.

Για ακόμη μια φορά το κράτος περιφρούρησε τα 30 θλιβερά καθάρματα του «Ιερού Λόχου», παίζοντας τον ρόλο του «προστάτη της δημόσιας τάξης». Όταν όμως από τη μια πλευρά βρίσκονται οι υπερασπιστές της ελευθερίας, της ισότητας και της αξιοπρέπειας και από την άλλη οι υπερασπιστές του κεφαλαίου, της εξουσίας και της απανθρωπιάς γίνεται φανερό όχι μόνο ότι το κράτος παίρνει θέση αλλά ότι οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι του, ανεξάρτητα αν στην κυβέρνηση βρίσκεται η δεξιά ή η αριστερά. Μέσω λοιπόν μιας άθλιας προβοκάτσιας οι μπάτσοι βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν στην αντιφασιστική συγκέντρωση και να συλλάβουν 3 άτομα, ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος. Ο σύντροφος μαθητής αφέθηκε ελεύθερος το ίδιο βράδυ ενώ οι άλλοι 2 σύντροφοι πέρασαν εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας 20/3 και αντιμετωπίζουν πλέον 6 πλημμελήματα. Στην προσπάθεια της συγκέντρωσης των αλληλέγγυων τη Δευτέρα να εισέλθουμε στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούμε στους συντρόφους μας ήρθαμε αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά με τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών. Οι 2 σύντροφοι αφέθηκαν ελεύθεροι και δικάζονται την Τετάρτη 22/3 στις 12.
Το αναρχικό και αντιφασιστικό κίνημα δεν αφήνει κανέναν μόνο του στα χέρια του κράτους. Καλούμε τον κόσμο του αγώνα σε συγκέντρωση την Τετάρτη 22/3, στις 11:00 στα δικαστήρια για να απαιτήσουμε την άρση των διώξεων εναντίον τους.
Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
(μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)