Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Τι γίνεται με την τροπολογία για τους εργολαβικούς εργαζόμενους;

Σχόλιο από ΜΕΤΑ Υγειονομικών
Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από την ημέρα που η πολιτική ηγεσία του Υπυργείου υγείας έδωσε στην ΠΟΕΔΗΝ το σχέδιο τροπολογίας σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης των εργολαβικών εργαζόμενων που κάνει προσπάθεια να περιορίσει τις απολύσεις ήδη εργαζομένων (διαβάστε εδώ).
Η δέσμευση του υπουργού υγείας Ανδρ. Ξανθού ήταν ότι η τροπολογία θα προστεθεί και θα ψηφιστεί με το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία. Όμως το νομοσχέδιο συζητείται εδώ και δύο εβδομάδες στη Βουλή, την Πέμπτη 16/3 ψηφίζεται από την ολομέλεια, έχουν προστεθεί 10 τροπολογίες, όμως η τροπολογία για τον τρόπο πρόσληψης των εργαζόμενων σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση των Νοσοκομείων δεν έει κατατεθεί.
Μπορεί να θεωρούμε ότι η τροπολογία δεν λύνει πλήρως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, κάτι που θα μπορούσε μόνο με συμβάσεις αορίστου χρόνου, όμως έστω και αυτή η τροπολογία σε αυτή τη μορφή δίνει τη δυνατότητα στους περισσότερους νυν εργαζόμενους σε αυτούς τους τομείς να ελπίζουν ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους άμεσα. Γι΄αυτό και η ηγεσία του υπουργείου υγείας πρέπει να σταθεί συνεπής απέναντι σε αυτούς του χιλιάδες εργαζόμενους και να τηρήσει τη δέσμευση της καταθέτοντας προς ψήφιση την τροπολογία μέχρι αύριο Πέμπτη που ολοκληρώνεται η συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ψυχική υγεία.