Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Η Τράπεζα Αττικής πουλά κόκκινα δάνεια (με υποθήκες πρώτη κατοικίας) 1,3 δις για μόλις 70 εκατομμύρια

Πλησιάζει η...ανάπτυξις ακάθεκτη:

Η τράπεζα...κουμπάρων και...βοσκοτοπίων,η και Αττικής επονομαζόμενη,πούλησε σε αγγλικό fund "κόκκινα δάνεια" αξίας 1,3 δις στο εξευτελιστικό ποσό των 70 εκ.ευρώ (70 εκατομμύρια)!Σε αυτά τα δάνεια υπάρχουν πολλά με υποθήκη την πρώτη κατοικία του οφειλέτη.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της υποχρέωσης κάλυψης κεφαλαιακών αναγκών 70 εκατ. ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση του 2015. Κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, προκρίθηκε τελικώς ο βρετανικός όμιλος Aldridge, ο οποίος θα μπει ως νέος επενδυτής στην Attica Bank, αναλαμβάνοντας και τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων.

H Aldridge διαθέτει από το 2007 μία επιτυχημένη πλατφόρμα διαχείρισης δανείων στην Ευρώπη, η οποία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 2,3 εκατ. πελατών και απαιτήσεων ονομαστικής αξίας 2 δισ. ευρώ. Ο βρετανικός όμιλος κατέχει το 48,81% των μετοχών της ελβετικής εισηγμένης εταιρίας διαχείρισης στοιχείων ενεργητικού, DDM Holding AG.

Όταν θα πέσουν οι πρώτες μπαταριές θα καταλάβετε τι κάνατε ,αλλά θα είναι αργά γιατί ήδη θα έχουν υπάρξει θύματα, είτε ένοχα είτε αθώα!

Υ.Γ. Οδηγείτε την κοινωνία στον εμφύλιο!

#ξεφτίλες



Πηγή