Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Καταγγελία μόνιμης κατοίκου του Αγίου Ευστρατίου στη Hellenics

Σε γραπτή καταγγελία προχώρησε μόνιμη κατοίκος του Αγίου Ευστρατίου στη Hellenic για το κόστος των εισιτήριων απο Άγιο Ευστράτιο προς Καβάλα…

Οι μόνιμοι κάτοικοι του Αγίου Ευστρατίου με προορισμό την ΚΑΒΑΛΑ ή το ΛΑΥΡΙΟ δικαιούνται να πληρώσουν το μισό αντίτιμο του εισιτηρίου…

Διαβάστε την επιστολή:
Προς
HELLENIC SEAWAYS
Αστιγγος 6
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΚΑΒΑΛΑ /6/2017
Κύριοι ιθύνοντες της εταιρίας Hellenic seaways,
Την Τρίτη 30/5/2017 προγραμματίσαμε να ταξιδέψουμε με την οικογένεια μου από Άγιο Ευστράτιο με προορισμό την Καβάλα. Η άγονη γραμμή αυτή όπως καλά γνωρίζεται εξυπηρετείται από το πλοίο Express Pegasus. Το πλοίο είχε άφιξη περίπου στις 5π.μ. Στο γκαράζ του πλοίου μας ζητήθηκε να παραδώσουμε τις ταυτότητες μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανέβουμε στο λογιστήριο. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι πρακτορείο έκδοσης εισιτηρίων δεν υπάρχει στο νησί αν κ το πλοίο της εταιρίας προσεγγίζει στο λιμάνι. Η συνήθης διαδικασία που ακολουθούμε για την παραλαβή του εισιτηρίου είναι μόνο από το λογιστήριο του πλοίου.
Φτάνοντας στο λογιστήριο περιμέναμε υπομονετικά τη σειρά μας. Οι επιβάτες από Άγιο Ευστράτιο με προορισμό τη Λήμνο ,δείχνοντας την βεβαίωση του μονίμου κατοίκου, πήραν το μηδενικό τους εισιτήριο όπως γινόταν πάντα. Οι μόνιμοι κάτοικοι με προορισμό την ΚΑΒΑΛΑ ή το ΛΑΥΡΙΟ δικαιούνται να πληρώσουν το μισό αντίτιμο του εισιτηρίου . Το ίδιο ίσχυε κ με την προηγουμένη εταιρία , το ίδιο γινόταν κ με την HELLENICS . Το ίδιο είχε συμβεί κ το Μάρτιο 2017, το Νοέμβριο 2016 κ όλα τα προηγούμενα χρόνια που ταξιδεύαμε προς Καβάλα έχοντας πάντα μαζί μας την βεβαίωση του μονίμου. Όταν λοιπόν ο υπάλληλος ετοιμάζει εισιτήριο χωρίς την έκπτωση του εξηγούμε ότι είμαστε μόνιμοι κάτοικοι. Τότε δηλώνει αναρμόδιος κ μας παρέπεμψε στον Προϊστάμενο του Λογιστηρίου. Ο Προϊστάμενος ισχυρίστηκε ότι << η μείωση των εισιτηρίων σταματάει στη Λήμνο , λόγω της σύμβασης του πλοίου κ από τη Λήμνο κ πάνω το καράβι ότι θέλει κάνει>> . Του ζητήσαμε να μπει στο σύστημα να δει ότι υπάρχουν κομμένα μισά εισιτήρια από Άγιο Ευστράτιο με προορισμό την Καβάλα λόγω της μονιμότητας. Η μόνη απάντηση που πήραμε ήταν πως αν θέλουμε περισσότερες εξηγήσεις να απευθυνθούμε στον κ. Πραυλη ο οποίος διατηρεί πρακτορείο στη Λήμνο μόλις φτάσουμε εκεί! Έμεινα έκπληκτη κ του απάντησα πως εφόσον βρίσκομαι στο λογιστήριο του πλοίου κ κατ επέκταση της εταιρίας, θεωρώ ότι είναι το αρμοδιότερο για να κατατοπίσει τους επιβάτες. Τέλος να σας πω ότι τα εισιτήρια μας τα έκοψαν από το πρακτορείο της Λήμνου κ μας τα έφεραν στο πλοίο με ολόκληρο το αντίτιμο φυσικά.
Δεν θεωρώ ότι η μονιμότητα σε μια άγονη γραμμή είναι προσόν κ σου δίνει πλεονεκτήματα περισσότερα από τους υπόλοιπους επιβάτες. Μερικές φορές όμως οι υποσχέσεις που δίνονται από σημαίνοντα πρόσωπα της κοινωνίας μας έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα κ απήχηση σε ανθρώπους που μένουν πολύ μακριά από τα κέντρα των αποφάσεων. Καλό λοιπόν είναι όταν έχουμε κτίσει την καλή μας φήμη, που είναι κ το πολυτιμότερο πάγιο περιουσιακό μας στοιχείο, να μην το διασύρουμε για αμελητέες απολαβές. Η δύναμη του λόγου μας για κοινωνική προσφορά ξεπερνά διαγωνισμούς, συμβάσεις κ υπογραφές.
Με εκτίμηση
Βλαστού Ζωή
Μόνιμη κάτοικος Αγίου Ευστρατίου
Κοινοποίηση:
Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κ. Κακαλή Μαρία.
Μ.Μ.Ε.