Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Οι καταλήψεις στην Ελβετία και την Ολλανδία, αντιστέκονται στις κατασταλτικές εκκενώσεις.

Δύο καταλήψεις υπό επίθεση από τις αρχές κινητοποιούνται για να κερδίσουν τον τελευταίο γύρο εκδιώξεων στην ευρωπαϊκή σκηνή.

Γράφοντας στο Indymedia Ολλανδίας , οι καταληψίες του Bajesdorp στο Άμστερνταμ εξήγησαν ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενός μεγάλου έργου αναδιαμόρφωσης, και βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων των συμβουλίων του δήμου, του «projectmansplan». ‘Εγραψαν:
Το μήνυμά μας είναι σαφές: Θέλουμε μια κοινωνική πόλη και δεν θα κινηθούμε για ξενοδοχεία, κερδοσκοπία και φορολογικά πλεονεκτήματα.
Το Bijlmer Bajes (τοπική φυλακή) πωλήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε έναν κατασκευαστή για την υλοποίηση έργου για να πραγματοποιήσει την επέκταση της πόλης. Μετά από άσκηση πίεσης στο συμβούλιο, η πόλη έθεσε πρόσθετους όρους  στους προγραμματιστές (υπήρξε διαγωνισμός) που τους υποχρέωνε να μας λάβουν υπόψη τους. Η AM κέρδισε τον διαγωνισμό και το αναπτυξιακό τους έργο μας περιλάμβανε ως ένα «κομμάτι» του σχεδίου τους, ακόμα και την διαφήμιση του φεστιβάλ Bajesdorp το 2021.

 

Κοινό γεύμα στο Bajesdorp
Σε αυτό το τρίτο μέρος θα κατασκευάσει τελικά ένα ξενοδοχείο στην περιοχή το 2021, αλλά προφανώς χρειάζεται να κατεδαφίσει το μισό Bajesdorp - συμπεριλαμβανομένου του κοινωνικού μας κέντρου - τρία χρόνια πριν από την ανάπτυξη.
Ελβετία
Το τελευταίο καταλημένο  σπίτι στο Biel,  Wahnhof, εν τω μεταξύ, αντιμετωπίζει μια πιθανή έξωση μέχρι το τέλος του έτους. Το τμήμα διαχείρισης ακινήτων θέλει να κατεδαφίσει το σπίτι - αλλά δεν σχεδιάζει κάποια επερχόμενα έργα κατασκευής.
Οι καταληψίες απαντούν με μια διαδήλωση διεκδίκησης των δρόμων εναντίον του εξευγενισμού και της καταστροφής των αυτόνομων χώρων το Σάββατο 25 Νοεμβρίου,στο Guisanplatz στο Biel / Bienne. Οι καταληψίες

είπαν:
Το Wahnhof είναι μόνο για DIY. Καταλάβαμε το σπίτι την 1η Αυγούστου 2016 και έκτοτε είχαμε λίγα λειτουργικά εργαστήρια για το ξύλο, το μέταλλο, τα ποδήλατα, την οθόνη εκτύπωσης κλπ. Υπάρχει επίσης ένας χώρος συναυλιών και ένας χώρος άσκησης, ένα freeshop φυσικά και ακόμη και μια βιβλιοθήκη στον κήπο ... ελάτε να το ελέγξετε και να ενεργοποιήσετε!
Wahnhof 
Poststrasse 37 
2504 Biel 
Ελβετία