Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση πανηγυρίζουν που θα δέσουν την γειτονική χώρα σε πολέμους και φτώχεια

Το ΝΑΤΟ πανηγυρίζει που θα περικυκλώσει εντελώς την Σερβία που διατηρεί σχέσεις με την Ρωσία, και έτσι θα την πιέσει να αλλάξει στρατόπεδο. Είναι εμφανές ότι δεν τους ενδιέφερε το όνομα κτλ...


«Καλωσορίζω τη συμφωνία μεταξύ των δύο πρωθυπουργών Αθήνας και Σκοπίων, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για την επίλυση της διαφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων.

Η ιστορική συμφωνία αποτελεί αποτέλεσμα πολλών ετών επίμονης διπλωματίας και της διάθεσης των δύο αυτών ηγετών να λύσουν την μακροχρόνια διαφωνία. Καλώ τώρα τις δύο χώρες να τελειοποιήσουν τη συμφωνία στην οποία έφτασαν οι δύο ηγέτες. Αυτό θα θέσει τα Σκόπια σε πορεία ένταξης στο ΝΑΤΟ και θα συμβάλλει στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στα ευρύτερα Δυτικά Βαλκάνια», έγραψε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Και η Ευρώπη των Τραπεζών έσπευσε να μας ενημερώσει ότι ξεκινά τις διαπραγματεύσεις με το γειτονικό κράτος για να μπει στην μέγγενη της αέναης φτώχειας για τους πολλούς και των κερδών για τους πολύ λίγους.

Στην ανακοίνωσή τους, η Φ. Μογκερίνι και ο Γ. Χαν συγχαίρουν τους πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για την επίτευξη της «ιστορικής συμφωνίας», η οποία όπως τονίζουν, θα συμβάλει στην «μεταμόρφωση» ολόκληρης της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης.

«Αυτό το επίτευγμα ανήκει στους ηγέτες των δύο χωρών και τα επιτελεία τους, αλλά πρώτα από όλα ανήκει στους πολίτες και των δύο χωρών και της Ευρώπης συνολικά» αναφέρουν οι Φ. Μογκερίνι και Γ. Χαν.

«Η διαπραγματευτική διαδικασία, υπό την αιγίδα των Η.Ε. και η διαμεσολάβηση του προσωπικού απεσταλμένου του γ.γ. του ΟΗΕ, Mάθιου Νίμιτς, μαζί με την ισχυρή υποστήριξη της ΕΕ, αποτελούν σαφή απόδειξη της δύναμης που έχει η πολυμερής διπλωματία, ο διάλογος, ο σεβασμός και η βούληση για εξεύρεση λύσεων όπου κερδίζουν όλες οι πλευρές (win-win), ακόμα και για τα πιο δύσκολα θέματα», τονίζουν οι δύο ευρωπαίοι επίτροποι και υπογραμμίζουν ότι έχει ανοίξει ένα «παράθυρο ευκαιριών», το οποίο πρέπει η ΕΕ να εκμεταλλευτεί.

ΟΙ ΚΑΨΕΡΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΜΠΛΕΞΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ!

Πηγή