Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Η Ε.Ε. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ...ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ (ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ)!


Του Βασίλη Πολυχρόνη       

Ιδού η φιλοσοφία της Ε.Ε. του...ανθρωπισμού,της...Δημοκρατίας,της...αλληλεγγύης και...
των ίσων ευκαιριών για τους πολίτες της αποτυπωμένη σε μια παράγραφο,σύμφωνα με την οποία η βοήθεια που μπορεί να δοθεί σε περίπτωση φυσικών καταστροφών πρέπει να στοχεύει...στα πλουσιότερα στρώματα κι όχι στους φτωχούς καθώς κάτι τέτοιο θεωρείται ασύμφορο (η βοήθεια στους φτωχούς ντε) σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη θεωρία ανάλυσης κόστους – οφέλους.Διαβάστε:

Ήρθε στο φως έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. του 2012 για την ανάλυση κόστους των πλημμύρων (βάλε εσύ σεισμών, πυρκαγιών κλπ).

Το έγγραφο καταλήγει στο εξής προκλητικό συμπέρασμα:

“Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία (δηλ. εύπορες οικογένειες ή πολύτιμα εργοστάσια) από το να προστατευθούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις που δεν φαίνονται δίκαιες, αλλά η δικαιοσύνη δεν είναι μέρος της ανάλυσης κόστους – οφέλους”.

Προσθέστε και αυτό που είχε πει ο Σουλτς ως πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου πως “Δεν είναι στη φιλοσοφία της Ε.Ε. να αποφασίζουν οι λαοί για την τύχη της” και...πάρτε την Ε.Ε. (μαζί με τον Παπαδημούλη) και βάλτε την εκεί που ξέρετε!
ΠΗΓΗ