Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Κινητοποιήσεις των ηθοποιών, ματαιώνονται παραστάσεις στο ΚΘΒΕ

Κινητοποιήσεις των ηθοποιών, ματαιώνονται παραστάσεις στο ΚΘΒΕ - Media 


Ματαιώνονται όλες οι παραστάσεις στις σκηνές του ΚΘΒΕ τις μέρες των Χριστουγέννων λόγω στάσης εργασίας που κήρυξαν οι ηθοποιοί του, από την 25η Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του θεάτρου, την οποία υπογράφουν ο καλλιτεχνικός του διευθυντής και ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Γιάννης Αναστασάκης και Άρης Στυλιανού, "η αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη, η οποία έρχεται σε μια στιγμή υψηλής ζήτησης και επιτυχημένης πορείας των φετινών παραστάσεων, οφείλεται σε έκτακτες κινητοποιήσεις του ΣΕΗ, το οποίο επέλεξε αυτή τη χρονική περίοδο των γιορτών να ασκήσει πίεση για την ικανοποίηση των συνδικαλιστικών του διεκδικήσεων. Η ματαίωση των παραστάσεων υπήρξε προϊόν απόφασης του ΣΕΗ κι ενώ όλο το τελευταίο διάστημα η διοίκηση και η διεύθυνση του ΚΘΒΕ καταβάλλουν μέσω διαρκών διαβουλεύσεων κάθε προσπάθεια ενίσχυσης και αναβάθμισης των ανθρώπων του θεάτρου, αλλά και του ρόλου του".
"Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει τη ματαίωση των προγραμματισμένων παραστάσεών του κατά το χρονικό διάστημα από 25 έως 27 Δεκεμβρίου 2018, ζητώντας συγγνώμη από τους θεατές για την ταλαιπωρία...".
"...Φαίνεται ότι ορισμένοι, μετά από μια περίοδο κρίσης και στην πορεία προς την ανάκαμψη, λειτουργούν με γνώμονα μόνο το ατομικό τους συμφέρον, ακόμη κι όταν τυγχάνουν προνομιακής διασφάλισης. Το ύψος των απολαβών τους το επιβεβαιώνει πλήρως", καταλήγει η ανακοίνωση του θεάτρου, υπογραμμίζοντας πως: "Καλούμε αυτή την ύστατη ώρα τους ηθοποιούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μη στερήσουν από τα λαϊκά στρώματα ένα ποιοτικό και μοναδικό στην πόλη μέσο ψυχαγωγίας και πολιτιστικής καλλιέργειας. Από πλευράς μας, ως Διοίκηση και Διεύθυνση του ΚΘΒΕ, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα δημόσιο θέατρο οικονομικά υγιές, ανοιχτό σε όλους τους πολίτες, με συνέργειες με όλους τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας, χωρίς αγκυλώσεις και με το βλέμμα ανοιχτό στην κοινωνία. Το οφείλουμε στους 650.000 θεατές μας και θα τους δικαιώσουμε".
Οι παραστάσεις που ματαιώνονται - αρχής γενομένης από την προγραμματισμένη για αύριο το πρωί παράσταση του έργου της Άλκης Ζέη "Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου", στη σκηνή του Βασιλικού θεάτρου - αφορούν στα έργα "Ντα" (στο θεάτρο της ΕΜΣ), "Περιμένοντας τον Γκοντό" (Βασιλικό θέατρο), "Καληνύχτα Μαργαρίτα" και "Υπέρ Ελλάδος" (στα θέατρα της Μονής Λαζαριστών) και "Χειμωνιάτικο παραμύθι" (στο θέατρο της ΕΜΣ).
Οι θεατές μπορούν να εξαργυρώνουν τα εισιτήρια τους από τις 26/12 ως και 31/12 στα ταμεία του θεάτρου.