Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ένα δήθεν “διαζύγιο”. Της Χριστίνας Σουλτανίδου

«Αφού εφάρμοσαν μαζί τα σκληρότερα μνημόνια,
Αφού μαζί κατακρεούργησαν συντάξεις και μισθούς,
Αφού μαζί κατάργησαν κοινωνικά επιδόματα και διέλυσαν το όποιο δίχτυ κοινωνικής προστασίας υπήρχε,
Αφού μαζί επέσπευσαν και πολλαπλασίασαν τους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας και πρώτης κατοικίας, επιδεινώνοντας και το ν. Κατσέλη,
Αφού μαζί προέβησαν σε πάνω από ένα εκατομμύριο κατασχέσεις λογαριασμών οφειλετών,
Αφού μαζί παρέδωσαν τη χώρα στον άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ,
Αφού μαζί συμφώνησαν ότι η Π.Γ.Δ.Μ. πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. και να αποτελέσει το νέο ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια,

Υλοποιούν τώρα και την τελευταία λεπτομέρεια του προαποφασισμένου από καιρό σχεδίου τους, και παίρνουν δήθεν «διαζύγιο».
Στους «χωρισμούς» πάντα κάποιος είναι ο πιο χαμένος.
Όμως ο ελληνικός λαός, δεν πρόκειται να «συμπονέσει» κανέναν απ΄ τους δυο συνεταίρους (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), γιατί και οι δυο είναι σκληροί θύτες του.
Όπως δεν πρέπει να επιλέξει και τη Ν.Δ., γιατί όχι μόνον εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια τις ίδιες μνημονιακές πολιτικές, αλλά ψήφισε και το τρίτο μνημόνιο.
Αντίθετα, πρέπει και τους δυο (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), όπως και όλες τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, να τους στείλει στον κάλαθο των πολιτικών αχρήστων.
Η στάση των βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών των ΑΝΕΛ, που έχουν συγκολληθεί στις καρέκλες της εξουσίας, καταδεικνύει το ηθικό βάρος της αποχώρησης, χωρίς δεύτερη σκέψη, των στελεχών της Λαϊκής Ενότητας, από τις κυβερνητικές και βουλευτικές θέσεις, όταν ήταν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή, πιστοί στις πολιτικές τους απόψεις και στις δεσμεύσεις τους στον ελληνικό λαό, αρνήθηκαν να εφαρμόσουν μνημόνια».