Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Συγκέντρωση Πελετίδη στην Τριών Συμμάχων – "Να μείνει ο Δήμος στα χέρια του λαού"


Σε συγκέντρωση πολιτικών του φίλων και ψηφοφόρων της Λαϊκής Συσπείρωσης μιλά στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας ο Κώστας Πελετίδης. Πρόκειται για την τελευταία πολιτική εκδήλωση του Δημάρχου Πατρέων ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στον οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Γρ. Αλεξόπουλο.
Ο κ. Πελετίδης, ενόψει της κάλπης της Κυριακής, απεύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης ακόμα και σε πολίτες που δεν συμφωνούν απόλυτα με το σύνολο του προγράμματος της Λαϊκής Συσπείρωσης.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την συγκέντρωση του Κώστα Πελετίδη: 
Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ανέφερε στην ομιλία του:
“Σε δύο μέρες ολοκληρώνεται ένας ωραίος και έντιμος αγώνας. Θα βρεθούμε μπροστά στην κάλπη να αποφασίσουμε ποια Δημοτική Αρχή, ποιο Δήμαρχο θα έχει η πόλη μας την επόμενη περίοδο. Ο πατραϊκός λαός είναι πιο έμπειρος από ποτέ. Δεν θα χάσει το στόχο. Τα 4,5 χρόνια αγώνα, δημιουργίας, αντιμετώπισης εκατοντάδων προβλημάτων, δεν ήταν μια μοναχική πορεία του Δημάρχου, της Δημοτικής Αρχής, ήταν μια συλλογική προσπάθεια με τους εργαζόμενους του Δήμου, με το σύνολο του πατραϊκού λαού που έφερε εκπληκτικά αποτελέσματα, έκανε περήφανη την πόλη μας, έλυσε ζητήματα, σημείωσε νίκες, υποχρέωσε τους κυβερνώντες, διάφορους τοπικούς υποτακτικούς σε υποχώρηση από αρχικές επιλογές.
Αυτό θα κάνουμε και αύριο, το σύνολο του ψηφοδελτίου μας, οι εργαζόμενοι του Δήμου, ο πατραϊκός λαός, θα βάλει τη σφραγίδα για να έχει μέλλον η πόλη.
Όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιστήκαμε για να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, για να μπορούν τα παιδιά μας να ανοίξουν τα φτερά τους και να γευτούν την χαρά της ζωής, να είναι οι γειτονιές μας καθαρές και ζωντανές, να γίνει η πόλη μας λειτουργική και ανθρώπινη. Να ατενίζουμε το μέλλον αισιόδοξα και περήφανα. Η κοινή προσπάθεια και συμπόρευση δεν σημαίνει ταύτιση σε όλα. Αυτό που μας ενώνει όμως όλους, μαχητικά, είναι ο αγώνας για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού.
Δεν ξεκινάμε από το μηδέν  Αποδείξαμε στην πράξη ότι μπορούμε να στηρίξουμε τον αγώνα του πατραϊκού λαού για επιβίωση και δουλειά. Ως Δημοτική Αρχή πήραμε μέτρα - ανάσες ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την πόλη, την ποιότητα ζωής των κατοίκων, νοικοκυρέψαμε την πόλη και τις υπηρεσίες του Δήμου.
Με πολύ λιγότερο προσωπικό, με 60% λιγότερα χρήματα στα ταμεία του Δήμου σε σύγκριση με το 2010, κρατήσαμε όρθια την πόλη.
Όταν αναλάβαμε το 2014, τα δάνεια του Δήμου ήταν 21,1 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι σήμερα, παρά τα δυσμενή οικονομικά δεδομένα,  έχουμε ξοφλήσει τα μισά. Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι αυτά τα χρέη  δημιουργήθηκαν από  προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, (πλην αυτή του κ. Δημαρά). Στο Καρναβάλι βρήκαμε χρέη 4,3 εκατομμύρια ευρώ, όπως και άλλο 1 εκατομμύριο σε οργανισμούς και στο Δήμο τα οποία ξοφλήσαμε. Για να λειτουργήσει ο Δήμος κάναμε το ένα ευρώ δέκα.
Δεν ήμασταν τα καλά παιδιά της κυβερνητικής εξουσίας και των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν διστάσαμε να απειθαρχήσουμε, εν γνώσει των συνεπειών, όταν μας καλούσαν να συμβιβαστούμε «ως προς τας υποδείξεις.» Δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια δεν ήμασταν παρατηρητές, δεν λέγαμε ότι η υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων δεν είναι στην αρμοδιότητά μας. Ότι εμείς είμαστε για τα τοπικά προβλήματα και η κυβέρνηση για τα γενικά. Μπήκαμε μπροστά για την δουλειά, για το μεροκάματο, για το σύνολο των αναγκών της πόλης μας, του πατραϊκού λαού. Τους χαλάσαμε την πιάτσα, εδώ και πανελλαδικά.
Πήραμε μέτρα  για ουσιαστική κατάργηση πληρωμής των παρκόμετρων. Την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς σε όσους έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ. Τη  μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 23%. Επιπλέον μέτρα απαλλαγής ή μείωσης τους σε πολλές κοινωνικές ομάδες, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και οι πολύτεκνοι. Για το 2018 αυτό αφορούσε πάνω από 3.500 οικογένειες. Στα μέτρα αυτά εντάχθηκαν και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος  Αλληλεγγύης. Ίδια είναι και η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ, όπου 6.000 οικογένειες εντάχθηκαν στο μειωμένο τιμολόγιο.
Με τον πατραϊκό λαό διεκδικητή πετύχαμε νίκες. Χάρη σε αυτούς τους αγώνες η παραλιακή ζώνη παραχωρήθηκε στο Δήμο. Το Νότιο Πάρκο είναι μια πραγματικότητα που την απολαμβάνει η πόλη μας. Η διέλευση του τρένου, χάρη σε αυτούς τους αγώνες δεν θα καταστρέψει την πόλη, περνώντας επιφανειακά, αλλά πετύχαμε να υπογειοποιηθεί, να συνεχιστεί και να επεκταθεί η λειτουργία του τοπικού προαστιακού τρένου και να δημιουργηθεί ένα γραμμικό πάρκο 6,5 χιλιομέτρων.
Με τους εργαζόμενους του Δήμου μας πρωταγωνιστές και δημιουργούς, με τη δουλειά και το μεράκι τους, πραγματοποιήθηκαν έργα που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Χάρη σε αυτούς ο πατραϊκός λαός απολαμβάνει το Νότιο Πάρκο και τους άλλους κοινόχρηστους χώρους. Με τη δική τους προσπάθεια δημιουργήθηκαν  οι παιδικές κατασκηνώσεις που είναι πανελλαδικό παράδειγμα. Ανακατασκευάστηκαν το 40% των σχολείων μας που είχαν να συντηρηθούν για δεκαετίες. Είχαμε νέα τμήματα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, νέο παιδικό σταθμό, παράρτημα του Βρεφοκομείου.
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε την μεγάλη συμβολή που είχαν στο έργο που έγινε οι εργαζόμενοι οχταμηνίτες που αμοιβόντουσαν με 495 ευρώ, αλλά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέδειξαν έμπρακτα τι μπορεί να κάνει ο Δήμος όταν έχει εργαζόμενους. Δυστυχώς, ενώ έχουμε 35.000 ανέργους, το σύστημα τους θεωρεί έξοδο και τους δίνει ζωή μόνο για οχτώ μήνες και με μισθούς δούλου. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε αυτήν την πολιτική πραγματικότητα και να υπάρχει μόνιμη δουλειά για όλους.
Στην πόλη μας γίνεται ένα έργο πρωτόγνωρο, που δεν είναι μακέτες. Ότι παλεύαμε να γίνει στην πόλη μας εδώ και 20 χρόνια γίνεται τώρα πράξη. Έχουμε μπει ολοταχώς στον δρόμο υλοποίησης έργων 200 εκατομμυρίων ευρώ. Έργα, των οποίων οι μελέτες έγιναν από τους εργαζόμενους του Δήμου. Πέρασαν οι εποχές που δινόντουσαν εκατομμύρια για μελέτες και έργα μηδέν.
Πολλά από τα έργα ξεκίνησαν. Η παλιά Εμπορική Σχολή στην οδό Μανιακίου γίνεται παιδικός σταθμός και θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο, το Αρσάκειο γίνεται Δημαρχείο, τα Σφαγεία μετατρέπονται σε χώρου του Καρναβαλιού, οι Σταφιδικές Αποθήκες στις Ιτιές γίνονται πολιτιστικός αθλητικός χώρος. Σύντομα ξεκινούν οι αναπλάσεις σε Άνω και Κάτω πόλη, στις γειτονιές στα Ζαρουχλέικα, στα Καντριάνικα, στον Άγιο Αλέξη, στο έλος της Αγυιάς. Ο ποδηλατόδρομος στην παραλιακή ζώνη, το Εργοστάσιο Τέχνης, το Παλιό Νοσοκομείο, η Βιβλιοθήκη  ανακατασκευάζονται. Ξεκινούν οι παρεμβάσεις στην παραλιακή ζώνη, ξεκίνησε ο σχεδιασμός, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το Λαδόπουλο, όπου θα γίνει Διοικητήριο, Μουσικό Σχολείο, Παιδικός Σταθμός, Βιομηχανικό Μουσείο.
Όλα αυτά τα πρωτοφανή για Δήμο πράγματα, ωφελούν το λαό, βελτιώνουν τη ζωή στην πόλης μας. Είναι απαραίτητο και απαιτούμε την πρόσληψη 1000 εργαζομένων στο Δήμο για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις σημερινές μας ανάγκες και αυτές που θα δημιουργηθούν από τη λειτουργία των παραπάνω έργων. Απαιτούμε την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν είμαστε εμείς οι χαζοί και η οικονομική ολιγαρχία οι έξυπνοι. Πληρώνουμε φόρους, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ειδικούς φόρους που φτάνουν το 60 και 70% για βενζίνη πετρέλαιο, τσιγάρα, ποτά. Πληρώνουμε παντού. Θέλουμε τα χρήματά μας πίσω για να έχουν τους μισθούς που πρέπει οι εργαζόμενοι και για την υλοποίηση των έργων που έχουμε ανάγκη. 
Δουλεύοντας μαζί με τους εργαζομένους, το λαό της πόλης, από θέσεις διεκδίκησης - αντιπολίτευσης στους ισχυρούς, μπορούμε να πάμε ακόμα πιο μπροστά. Δεν πρέπει να αφήσουμε το γνωστό παρελθόν να έρθει και να ανακόψει μια πορεία επίλυσης λαϊκών προβλημάτων, να έχουμε ξανά κυρίαρχους αυτούς που έφεραν στην χώρα μας και στην πόλη μας τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα.
Αυτοί, που σήμερα εμφανίζονται σαν σωτήρες, έρχονται από το παρελθόν, τους γνωρίζει ο πατραϊκός λαός. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας, τάζουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», υπόσχονται ότι θα φέρουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Πάτρα!
Μιλούν συνεχώς για ανάπτυξη, αλλά η ανάπτυξη δεν είναι ουδέτερος όρος. Στην κοινωνία που ζούμε υπάρχουν διαφορετικά κοινωνικά και ταξικά συμφέροντα. Άρα πρέπει να αναρωτηθούμε από ποιον γίνεται η ανάπτυξη και ποιον ωφελεί. Σήμερα έχουμε «ανάπτυξη» που συμφέρει τους λίγους, που συγκεντρώνει τον πλούτο σε όλο κι πιο λίγα χέρια. Αυτή είναι και η αιτία για τα βάσανα του λαού μας, την ανεργία, και τη φτώχεια.
Μιλούν για τουρισμό, αυτοί που δεν έφτιαξαν ένα δρόμο για να είναι επισκέψιμος ο αρχαιολογικός χώρος της Βούντενης.  Έπρεπε να έρθουμε εμείς για να έχουμε πλέον έναν ωραιότατο δρόμο. Θλίβεσαι να βλέπεις τις εισόδους της πόλης με την κατάντια που έχουν οι νησίδες. Αυτές ανήκουν στην Περιφέρεια. Και αναρωτιέται κανείς τι μπορούν να κάνουν στο Δήμο, όταν δεν μπορούν να κάνουν δυο απλά πράγματα.  
Το ότι πολιτικά ο αντίπαλός μας υπηρετεί την ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους δεν το κρύβει. Το διαφημίζει σε κάθε ευκαιρία.  Την Παραλιακή Ζώνη και το Νότιο Πάρκο, που με τους αγώνες του πατραϊκού λαού αποδόθηκε στο Δήμο για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του, δηλώνει ότι θα το εκμεταλλεύονται μεγαλοεπιχειρηματίες, άρα ο πατραϊκός λαός από αφεντικό θα γίνει πελάτης. Στο επίκεντρο των προεκλογικών εξαγγελιών του είναι η παράδοση της δημοτικής περιουσίας και των υπηρεσιών του Δήμου στους ιδιώτες. Έτσι μας λέει πως θα έρθει η «ανάπτυξη». Από τις θέσεις ευθύνης ποτέ δεν διαφώνησε με την πολιτική που θέλει για κάθε πέντε εργαζόμενους που θα συνταξιοδοτούνται από το Δήμο, να προσλαμβάνεται ένας. Αυτό θα διαλύσει το  Δήμο, όλες του οι υπηρεσίες θα παραδοθούν σε μεγαλοεργολάβους, με ότι αυτό συνεπάγεται για το λαό.
Αποδέχεται, για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, την εγκατάσταση μιας πυριτιδαποθήκης στην καρδιά των νοτίων συνοικιών της πόλης μας, με δεξαμενές  υγροποιημένου φυσικού αερίου, αδιαφορώντας για τους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία του λαού.
Δεν εναντιώθηκε στην επιφανειακή διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής που θα διχοτομούσε την Πάτρα γιατί θα χάναμε δήθεν το «τρένο της ανάπτυξης».
Τα οικονομικά συμφέροντα αδημονούν να διαχειριστούν τις υποδομές και λειτουργίες του Δήμου και θα κάνουν φυσικά τα πάντα για να το πετύχουν. Δεν μπορούν να ανεχτούν μια Δημοτική Αρχή που φυλάει σαν Κέρβερος και το τελευταίο ευρώ του πατραϊκού λαού.
Εμείς όταν μιλάμε για πόλη, μιλάμε για τους ανθρώπους της, αυτούς που την κτίζουν, βλέπουμε τις ανάγκες τους στην ζωή, την κατοικία, την εργασία, την κοινωνία.
Σαν Δημοτική Αρχή ξεκαθαρίσαμε εξ αρχής τις προτεραιότητές μας. Θεωρούμε όμορφη πόλη την πόλη που δεν έχει ανέργους, φτώχεια, νεολαία με αδιέξοδα, παιδιά στην εξάρτηση.
Διαλέξαμε μετερίζι, είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους που καταστρέφονται, από τους μεγάλους καρχαρίες του κεφαλαίου, τους αγρότες που ξεκληρίζονται. Στηρίζουμε ποικιλότροπα και καθημερινά τον αγώνα τους για επιβίωση για μια ζωή αντίστοιχη της εποχής μας.
Η Πάτρα με τα έργα που είναι σε εξέλιξη και προς υλοποίηση θα είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο. Είναι σαφές ότι θα ανοίξουνε δουλειές, για περισσότερους εργαζόμενους. Η λειτουργία των ημερήσιων κατασκηνώσεων, η δημιουργία νέων δομών του Κοινωνικού Οργανισμού, η επέκταση των βρεφονηπιακών σταθμών δημιούργησε περισσότερες θέσεις απασχόλησης. Η πόλη μας θα γίνει πιο όμορφη. Μια πόλη που αρέσει σε εμάς θα έχει και επισκέπτες. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε σε αυτό. Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να υπάρχει Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα.
Η χώρα μας, η Πάτρα, έχουν όλες τις δυνατότητες να πετύχουν αυτό το στόχο. Ναι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Έχουμε μεγάλες αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες, σημαντικές εγχώριες ενεργειακές πηγές, ορυκτό πλούτο, έμπειρο, ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, επιστήμονες. Αγροτική παραγωγή που μπορεί να στηρίξει την βιομηχανία σε διάφορούς κλάδους της. Έχει συμφέρον ο ελληνικός, ο πατραϊκός λαός  να κάνει αυτός κουμάντο στην οικονομία και όχι οι κάτοχοι του πλούτου. Αυτοί έδειξαν και δείχνουν τα προσόντα τους, τα γεύεται καθημερινά ο λαός. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, στις δυνατότητές του, μπορεί να βγει νικητής.
Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά δεν τον εγκαταλείπουμε. Δεν πιστεύουμε ότι η Πάτρα θα γίνει η όαση μέσα στην έρημο του αστικού συστήματος, αλλά δώσαμε και δίνουμε ανάσες, αυτοπεποίθηση, θάρρος, ελπίδα. Δεν υποτιμάμε το παραμικρό που αφορά την καθημερινή ζωή και τα δικαιώματα του κάθε συμπολίτη μας. Βοηθούμε να σταθούν όρθιοι οι πιο αδύναμοι και να ανατρέψουμε έτσι τις αιτίες που τους οδήγησαν στο περιθώριο. Δυναμώσαμε τον αγώνα ενάντια στις πολυεθνικές, τα μονοπώλια, τις επιχειρηματικές αλυσίδες που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο διάβα τους.
Συμβάλλαμε στον αγώνα επιβίωσης των επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων. Οι πόρτες του Δημαρχείου ήσαν ανοικτές σε όλους, βρήκαν κατανόηση, και  ικανοποίηση πλήθος  αιτημάτων τους. Υλοποιείται το αίτημα να υπάρχει δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με led σε όλο το ΒΙΟΠΑ. Έγινε επιμελής καθαριότητα του χώρου τους. Υλοποιούμε πρόγραμμα ανοικτού εμπορίου για να πάρουν μια ανάσα οι αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής Κωνσταντινουπόλεως και να γίνει η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής. Προσπαθήσαμε να αφαιρέσουμε από το λαιμό τους τη θηλιά του συστήματος για χρέη προς το Δήμο. Στόχος μας ήταν η επιβίωσή τους, να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Μαζί τους δίνουμε τη μάχη της επιβίωσης διεκδικώντας από την εφορία, την κυβέρνηση να σταματήσουν τους πλειστηριασμούς για χρέη πάνω από 500 ευρώ.  
Αγωνιζόμαστε για την ενότητα του πατραϊκού λαού, να απομονώσουμε όσους φέρνουν τη διχόνοια και την απογοήτευση και ως εκ τούτου να είναι αναποτελεσματικοί και εύκολη λεία στο κυρίαρχο σύστημα. Δεν ξεχωρίζουμε τους εργαζόμενους, τον πατραϊκό λαό με βάση την πολιτική του τοποθέτηση, ξέρουμε ότι η θέση του είναι απέναντι σε αυτούς που έχουν καθίσει στο σβέρκο του και ζουν από τον ιδρώτα του.
Φίλες και φίλοι
Μπορούμε να συμπορευτούμε μαζί. Δεν είναι εμπόδιο η διαφορετική προσέγγιση αρκεί να πατάμε σε στέρεα βάση κατανοώντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία που παράγει τον πλούτο της χώρας, της πόλης μας χάνει, γιατί τον εκμεταλλεύονται και κερδίζουν οι λίγοι.
Ζητούμε να είμαστε και πάλι η Δημοτική Αρχή της Πόλης μας.
Γιατί εναντιωθήκαμε στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει το λαό.
Για να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα κατά της ανεργίας, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.
Για να συνεχιστεί η πολιτική που δίνει ανάσα στις λαϊκές οικογένειες: μειώσεις των δημοτικών τελών, μειώσεις στο τιμολόγιο του νερού, κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις, λαϊκό φροντιστήριο, στήριξη των φτωχών οικογενειών.
Γιατί αγωνιζόμαστε  μαζί με το λαό για την προστασία της λαϊκής περιουσίας από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Γιατί βρεθήκαμε δίπλα σε κάθε συμπολίτη που βρέθηκε στο σκοτάδι από τις διακοπές της ΔΕΗ, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται.
Για να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού και όχι των μεγαλοεπιχειρηματιών η παραλιακή ζώνη.
Γιατί διεκδικούμε έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.
Γιατί δεν θα επιτρέψουμε να παραδοθούν στους επιχειρηματίες κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες, η διαχείριση των απορριμμάτων, η δημοτική περιουσία, η παραλιακή ζώνη.
Γιατί δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν κουμάντο στο Δήμο μας τα συμφέροντα.
Φίλες και φίλοι,
Δεν θα αλλάξουμε στρατόπεδο, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο για την ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών.
Την Κυριακή πηγαίνουμε ενωμένοι. Να υπερασπιστούμε την αλήθεια, την εντιμότητα, την νοικοκυροσύνη, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά.
Αναδεικνύουμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δημοτική Αρχή. Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές διασφαλίζουμε τη νίκη του πατραϊκού λαού. Για να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο, να μείνει ο Δήμος στα χέρια του λαού.”