Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας: Στην κανονικότητα απαντάμε με δεκέμβρηδες

Πορεία 6/12/2019-Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας
Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονημένος, ο δολοφόνος Κορκονέας ελεύθερος κι ο Χρυσοχοΐδης στο θρόνο της καταστολής. Αυτή είναι μια εκδοχή της κανονικότητας που το κράτος απαιτεί να εσωτερικεύσουμε όλοι, προκειμένου οι προσταγές του να εκτελούνται αδιαμαρτύρητα.

Τα πρώτα βήματα της νέας κυβερνητικής διαχειρισιμότητας ήταν η θεσμοποίηση της καταστολής, η ποινικοποίηση των πολιτικών δράσεων και η προσπάθεια θεσμικής εφαρμογής του ποινικού δίκαιου του εχθρού. Το όριο, που διαχωρίζει φίλους και εχθρούς, επιβάλλεται μέσα από μια σειρά Νόμων που το ίδιο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προτείνει, με στόχο τον εξαναγκασμό της υπακοής, της συμμόρφωσης και της υποταγής.
Αυτό ονομάζουν κανονικότητα. Κάθε νόμος και μια κανονικότητα κάθε κανονικότητα και ένας νόμος.
Η κατάργηση του ασύλου κανονικότητα. Ο νέος εξοντωτικός ποινικός κώδικας κανονικότητα. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης κανονικότητα. Η εκδίωξη των προσφύγων από τις καταλήψεις και το κυνήγι της αλληλεγγύης κανονικότητα. Η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου κανονικότητα.
Έχουν ταυτίσει την κανονικότητα με τη Νομοκρατία, αποσκοπώντας στον περιορισμό της κοινωνίας και στην αφυδάτωση των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων, σε μια αντιστροφή ακόμη και αυτών των ιερών και θεσφάτων του φιλελευθερισμού. Αυτός ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός που βιώνουμε, χτίζει ένα νέο κρατισμό στα ερείπια της κοινωνικής διάλυσης, ανάγοντας την κερδοσκοπία σε ιερό δεσμό τεμαχισμένων ιδιωτών. Υπόσχονται μια κοινωνία σιγής νεκροταφείου και μια δημοκρατία που να ταυτίζεται με την αστυνομία υπό την υπόκρουση μιας μελωδίας του κέρδους συντονισμένης στις συχνότητες της αιματηρής νομοθεσίας.
Οι νέοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, σε μια κανονικότητα της επισφάλειας, της εργασιακής δουλείας, και οι φοιτητές στοιβαγμένοι στα αποστεωμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της κανονικότητας.
Το ζοφερό αυτό μέλλον της κανονικότητας, μιας δουλικής συμπεριφοράς, είναι η σύγχρονη υπόσχεση του καπιταλισμού.
Ματαιοπονούν όμως! Το όραμα της κανονικότητας του νόμου και της τάξης που ονειρεύονται, γίνεται ήδη εφιάλτης από το Χονγκ Κόνγκ μέχρι τη Χιλή κι από το Ιράκ μέχρι τη Γαλλία.
Μπορεί να καταστέλλετε, να βασανίζετε, να δολοφονείτε με την κανονικότητα της κρατικής βίας. Δεν μπορείτε όμως να σταματήσετε το χρόνο. Έρχεται Δεκέμβρης…
Καμιά επιστροφή στην κανονικότητα!
Όλοι στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη, 18:00, στα Προπύλαια.
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας