Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Κέρκυρα: «Θερμή υποδοχή» στον πρωθυπουργό από τα Σωματεία

Διαμαρτυρία στο νέο πεζόδρομο/https://corfutvnews.gr/
Σωματεία εργαζομένων και φορέων στο νησί των Φαιάκων εξέφρασαν την αγανάκτησή τους ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση επεσήμανε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είχε την ευκαιρία να δει πού οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησής του».

Τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει στην οικονομία του νησιού των Φαιάκων η πανδημία αλλά και η ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης της οικονομίας, όπως καταγγέλλουν επαγγελματίες και εργαζόμενοι, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα.
Σωματεία εργαζομένων και φορέων, επεφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με corfutvnews.gr, συγκεντρώθηκαν στο νέο πεζόδρομο, εκφράζοντας με κόσμιο τρόπο τη διαμαρτυρία τους για την ελλιπή στήριξη της οικονομίας την ίδια ώρα που το νησί έχει πληγεί από την κατακόρυφη πτώση του τουριστικού προϊόντος.
Ο Κ. Μητσοτάκης, κατέφθασε στο νησί του Ιονίου μετά την επίσκεψή του στην Άρτα έχοντας στο πλευρό του την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Πρώτος σταθμός του, το νοσοκομείο Αχίλλειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν ήταν εικόνες που μας τιμούν αυτές που αντίκρισε» και προήγγειλε έργα μέσω ΕΣΠΑ του έργου που «θα παρακολουθεί στενά».
Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού ήταν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Από εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα υποστήριξης με γνώμονα «να βγούμε από την κρίση του κορονοϊού όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα» αντιλαμβανόμενος πως η οικονομία του νησιού έχει πληγεί. Παραδέχθηκε πως η φετινή τουριστική περίοδος «θα είναι πολύ δύσκολη» και έβαλε σε πρώτο πλάνο την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ακολούθησε επίσκεψη στο κέντρο της πόλης και στο παλαιό Δημαρχείο, Σαν Τζάκομο.
Επίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να διατηρηθούν τα κεκτημένα που πέτυχαν οι πολίτες και η χώρα κατά την πρώτη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας και να τηρούνται με ευλάβεια από όλους, ιδίως τους επαγγελματίες του τουρισμού, τα υγειονομικά μέτρα, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με φορείς και πολίτες στην Κέρκυρα το απόγευμα.
Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ανήσυχος για τυχόν έξαρση των κρουσμάτων καθώς δήλωσε πως υπάρχει συνολικότερη χαλάρωση των μέτρων, στέλνοντας το μήνυμα πως «πρέπει να επανέλθουμε σε καθεστώς εγρήγορσης».
Όσο για τυχόν ενίσχυση εργαζόμενων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, δεν δεσμεύθηκε για περαιτέρω μέτρα στήριξης αλλά αρκέστηκε σε αόριστες δηλώσεις : «Οπότε και εφόσον κρίνουμε, αξιολογώντας τα στοιχεία, ότι θα χρειαστεί και άλλη ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, όπως το είπαμε και το έχουμε κάνει, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε και τώρα. Θα δούμε τα στοιχεία του Ιουλίου, θα δούμε πόσο άσχημα θα πάει ο τουρισμός ή πόσο καλά θα πάει, ξέρουμε που θα έχουμε πολύ μεγάλες απώλειες αλλά δεν τις έχουμε ποσοτικοποιήσει ακόμη, και εδώ είμαστε αν χρειάζεται να παρέχουμε και πρόσθετη στήριξη στους επιχειρηματίες μεγάλους, μεσαίους, μικρούς, δεν κάνουμε διακρίσεις», είπε χαρακτηριστικά.
ΣΥΡΙΖΑ: Eργαζόμενοι στο δρόμο, επιχειρηματίες σε απόγνωση
Σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είχε την ευκαιρία να δει πού οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησής του: εργαζόμενοι στο δρόμο, επιχειρηματίες σε απόγνωση, ένα νησί στη δίνη της ύφεσης».
Στην ίδια ανακοίνωση η κριτική επικεντρώνεται στην πολιτική της κυβέρνησης «να αφήσει την κρίση να βαθαίνει δίχως μέτρα ενεργητικής στήριξης των χιλιάδων εργαζομένων στην εστίαση και στον τουρισμό».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει αναφέροντας ότι «οι εργατικές συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα φανερώνουν ότι η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας έναντι της κυβέρνησης εξαντλείται μέρα με τη μέρα. Η φωνή της κοινωνίας δυναμώνει» και «αυτή τη φωνή, καμία κατασταλτική νομοθεσία και κανένας καλοταϊσμένος προπαγανδιστικός μηχανισμός δεν μπορεί να την καταπνίξει».
ΠΗΓΗ: efsyn.gr