Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Έκαναν τεστ κορονοιου σε τουρίστα και του έστειλσν το θετικό αποτέλεσμα 4 μέρες μετά στη Κέρκυρα

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε τέστ σε 1 στους 10 εισερχόμενους στη χώρα (9 στους 10 έμπαιναν στη χώρα και κυκλοφορούσαν ελεύθερα,
ακόμα και αν ήταν ασυμπτωματικοί φορείς του ιού), αλλά και αυτά που έκανε πήγαιναν στράφι αφού τα αποτελέσματα αργούσαν και φορείς του κορονοϊού αλώνιζαν ανυποψιάστοι στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.
Αυτό προκύπτει από μαρτυρία Βρετανού τουρίστα που σήμερα βρίσκεται σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Κέρκυρα. Όπως λέει ο ίδιος κατέφθασε στο νησί των Φαιάκων στις 3 Αυγούστου και ήταν από τους τυχερούς που του έκαναν στο αεροδρόμιο τεστ κορονοιού. Και ενώ η κυβέρνηση έλεγε ότι τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 24 ώρες, ο συγκεκριμένος τουρίστας ενώ έμενε σε πεντάστερο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, ειδοποιήθηκε 4 μέρες μετά, στις 7 Αυγούστου, ότι είναι θετικός στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να μετακινηθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας που είναι μέχρι σήμερα.
Τέσσερις μέρες, χωρίς να έχει ο άνθρωπος καμία ευθύνη, μετακινούταν στην Κέρκυρα, όντας ασυμπτωματικός φορέας του κορονοϊού.
Άρα και το 10% που ελεγχόταν προλάβαινε άνετα να διαδώσει τον ιό εντός της κοινότητας!
Ακούς Μητσοτάκη, Χαρδαλιά και Τσιόδρα;;
Πηγή είδησης: mirror.co.uk