Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

ANAKOINΩΣΗ Τ.Ε ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

ANAKOIΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η Τ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, όλο το λαό των νησιών να ενισχύσουν οικονομικά το Κόμμα, δίνοντας έτσι δυναμική απάντηση στην απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει πρόστιμο στο ΚΚΕ επειδή δεν δηλώνει τους ενισχυτές του με το κουπόνι.
Ο νόμος που επικαλείται η κυβέρνηση, προβλέπει για κάθε ενισχυτή, ακόμα και για ελάχιστα ποσά (δύο και πέντε ευρώ), να δηλώνονται στις αρχές το όνομα, το επώνυμο, το ΑΦΜ ή ο αριθμός ταυτότητάς του.
Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση προς αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα, το οποίο ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 2014, και δεν πρόκειται να δώσει ποτέ στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.
Το ΚΚΕ στην υπερεκατοντάχρονη ιστορία του και πάλης του για μια άλλη κοινωνία, δεν φιμώθηκε ποτέ από κάθε είδους νομοθετήματα της αστικής τάξης και του βάρβαρου συστήματός της. Είναι βαθιά νυχτωμένοι πως αντιμετωπίζοντας το Κόμμα ως «ανώνυμη εταιρεία», θα καταφέρουν το βάλουν στο χέρι.
Ως πρώτη δόση, οι Κ.Ο. Ικαρίας και Φούρνων ξεκινούν την έκτακτη συνεισφορά με το ποσό των 200 ευρώ, με τελική ημερομηνία οικονομικού «κλεισίματος» την Δευτέρα 24 Αυγούστου.