Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Για την ίδρυση εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Εύδηλο

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει ένας διάλογος σχετικά με την ίδρυση εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Δημοτική Ενότητα Ευδήλου.
 Ο Δήμος αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της ύπαρξης της συγκεκριμένης υπηρεσίας στην περιοχή αυτή συνέδραμε σε αυτήν την κίνηση, εισηγούμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για παραχώρηση χώρου για την εγκατάστασή της.
Η πρόταση αφορούσε το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Φραντάτου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η στέγαση του εν λόγω κλιμακίου αλλά και η αποτελεσματικότητά του, καθώς πρόκειται για έναν οικισμό ορεινό, πολύ κοντά στα δάση Ράντη (προς Μεσσαριά) και Μουντέ (προς Ράχες) και προσφέρεται άνετος χώρος για στάθμευση των πυροσβεστικών οχημάτων. Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης ( απόφαση 36/2020 & ΑΔΑ: 60ΙΙΩΕ4-5ΘΚ ).
Εκ των υστέρων, για την εγκατάσταση του κλιμακίου αυτού, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ευδήλου προέβη σε παραχώρηση του ίδιου του κτιρίου του Συνεταιρισμού, το οποίο όμως χρήζει σημαντικών βελτιώσεων κι επισκευών, γι’ αυτό και ο Δήμος προτίθεται να συνδράμει και σε αυτήν την κίνηση και να γίνει αρωγός στις προκείμενες επισκευές.
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΠΗΓΗ: ikariaki.gr