Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Κακοκαιρία “Ιανός”: Έφτασε στο Ιόνιο – Δείτε LIVE την εξέλιξη του κυκλώνα

 

Από τη Δυτική Ελλάδα ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας “Ιανός”, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία του meteo.gr, από σήμερα το πρωί ο “Ιανός” βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σικελίας και Πελοποννήσου όπου ενισχύεται και αποκτά σταδιακά χαρακτηριστικά Μεσογειακού Κυκλώνα (Medicane). Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθείτε LIVE πού ακριβώς βρίσκεται ο “Ιανός”.

Στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη οι βροχές έχουν ξεκινήσει και οι κάτοικοι προετοιμάζονται. Στη Ζάκυνθο, ήδη πνέουν ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ οι Αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Σε εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΟΡΕΝ από την περιοχή του Λαγανά, φαίνεται η θάλασσα να έχει καλύψει την παραλία. Από το απόγευμα θα υπάρξει περιορισμός στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ το βράδυ οι άνεμοι να φτάσουν σε ένταση τα 11 μποφόρ. Τα σχολεία στη Ζάκυνθο θα είναι κλειστά αύριο.
Λόγω των ισχυρών ανέμων, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Κεφαλονιά – Κυλλήνη και Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας “Levante Ferries” «για τα δρομολόγια, αύριο 18/09, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας». Σύμφωνα με πληροφορίες, κλειστή είναι και η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης.
Πληροφορίες από  enikos.gr