Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Διαμαρτυρίες και συγκρούσεις στη Νάπολη για την απαγόρευση κυκλοφορίας

 

Το βράδυ της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου, ξέσπασαν συγκρούσεις στην Νάπολη, μεταξύ αστυνομικών και εκατοντάδων ανθρώπων που διαμαρτύρονταν για την απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 11:00-5:00. 

Η διαμαρτυρία αφορούσε τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και την απειλή νέων περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid 19.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε περίπου στις 11 μ.μ, στην αρχή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Μπήκαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και αρκετοί συγκρούστηκαν με την αστυνομία πετώντας πέτρες και καπνογόνα. Οι ταραχές εξελίχτηκαν σε όλο το κέντρο της πόλης.

Οι διαδηλωτές ανησυχούν για τις οικονομικές συνέπειες της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και ότι ένα νέο lock down θα δυσχεράνει ακόμα πιο πολύ τις συνθήκες ζωής τους. Υπήρχαν πληροφορίες ότι στα γεγονότα συμμετείχε και ακροδεξιά ομάδα. Όσο η φτώχεια και η ανεργία θα γιγαντώνονται, όσο ο έλεγχος γίνεται ασφυκτικότερος με αφορμή τον Covid 19 τόσο οι κοινωνικές εκρήξεις θα είναι χωρίς ιδεολογικές διακρίσεις και θα αφορούν την συντριπτική πλειοψηφία των υπηκόων.

Ε.

ΠΗΓΗ: anarchypress.wordpress.com 

ΠΗΓΗ:https://ikariologos.gr