Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΡΙΨΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ …ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΑΪΌ

 

Ο αγώνας των ΜΑΤ για την προστασία της δημόσιας υγείας συνεχίζεται…
Διαβάζουμε την είδηση από την Εφημερίδα των Συντακτών (27-11-2020) σχετικά με την επιστολή-ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορητικής Φροντίδας (ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α) προς των υπουργό καταστολής στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

«Δεδομένου ότι ο Covid-19 εξαπλώνεται μέσω σταγονιδίων σιέλου ή βλέννας, η χρήση δακρυγόνων με τον βήχα, τα δάκρυα, την παραγωγή σιέλου και την εκροή βλέννας που προκαλεί, πολλαπλασιάζει τη μετάδοσή του ιού. Παράλληλα, οι χημικές ουσίες που περιέχουν τα δακρυγόνα, ερεθίζουν τη μύτη, το στόμα και τους πνεύμονες προκαλώντας φλεγμονή, η οποία ενδέχεται να αποδυναμώσει την ικανότητα του ανθρώπινου οργανισμού να αντιστέκεται στη μόλυνση. Επιστημονικές έρευνες έχουν τεκμηριώσει ερεθισμό και βλάβες στους πνεύμονες μετά από έκθεση σε υψηλές ποσότητες δακρυγόνων, υψηλότερο κίνδυνο προσβολής από αναπνευστικές ασθένειες, όπως η γρίπη και η πνευμονία ενώ έχουν αναφερθεί και αποβολές εμβρύων. Είναι εξ άλλου γνωστό πως τα δακρυγόνα μπορούν να αποβούν θανατηφόρα για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα, όπως το άσθμα».

Η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. τυγχάνει επιστημονικός φορέας του οποίου μέλη είναι αναισθησιολόγοι, εντατικολόγοι και άλλοι γιατροί και επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Covid-19.

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης καλείται ο υπουργός καταστολής να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για την εξάλειψη της χρήσης συγκεκριμένων χημικών και τον περιορισμό της χρήσης των δακρυγόνων, όπως έπραξαν υπό την απειλή της πανδημίας αξιωματούχοι σε πόλεις των ΗΠΑ.

Μόλις διάβασε ο Χρυσοχοΐδης ότι οι αμερικανοί «φίλοι» έκαναν, έστω και για τα μάτια του κόσμου κάτι τέτοιο, προανήγγειλε αλλαγή του επιχειρησιακού δόγματος τονίζοντας ότι «θα υπάρξει καινούργιο επιχειρησιακό δόγμα, θα υποχωρήσουμε σε ό,τι αφορά τη χρήση χημικών. Θα υπάρξουν άλλα πράγματα πιο ήπια έτσι ώστε να αλλάξουμε ριζικά όλο αυτό το επιχειρησιακό δόγμα της αστυνομίας που χρησιμοποίησε κατά κόρον ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έριξε 3 φορές περισσότερα χημικά σε έναν χρόνο από ό,τι έχουμε ρίξει εμείς σε έναν χρόνο».

Πυρ και μανία με τον Χρυσοχοΐδη ακόμα και οι αστυνομικές ενώσεις με τον ίδιο πάντως να μην πτοείται: «η Αστυνομία αυτή τη στιγμή έχει γύρω στα 500 κρούσματα. Ελάχιστοι, νομίζω μετρούνται στα δάχτυλα μιας παλάμης, νοσηλεύονται γιατί είναι νέοι άνθρωποι. Δυστυχώς, όλο το πρόβλημα έρχεται από φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον, όχι από το υπηρεσιακό. Και δεύτερον οι άνθρωποι που αναπτύχθηκαν στο Πολυτεχνείο, φορούσαν όλοι μάσκες, ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον βάσει οδηγίας που δόθηκε και ήταν έξω. Δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα, ο ιός, Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους. Γίνονται τα πάντα και λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα και υπάρχουν εντολές προς τους διοικητές των υπηρεσιών για την τήρηση των μέτρων».

Τώρα, αφού ο ιός μεταδίδεται μόνον σε κλειστούς χώρους, γιατί αποκλείεται η μετάδοση του μέσα στα αστυνομικά τμήματα; Αφού ο ιός δεν μεταδίδεται σε εξωτερικούς χώρους, γιατί υποχρεωνόμαστε να φοράμε μάσκες και γιατί απαγορεύονται οι διαδηλώσεις; Και αφού η μάσκα προστατεύει, πόσο εγκληματικό είναι να υποχρεώνονται οι διαδηλωτές να την αφαιρούν, γιατί δεν μπορούν να αναπνεύσουν και βήχουν ασταμάτητα από τα δακρυγόνα, που παντελώς δολοφονικά και μάλιστα ακόμα και για λόγους καταστολής ήταν εντελώς αχρείαστα; Όχι, δεν πρόκειται για ένα ακόμα παραλήρημα του υπουργού καταστολής, μια ακόμα επίδειξη μεγαλομανίας και αλαζονείας ή μια επίδειξη πυγμής μέσω του πλέον ολοφάνερου παραλογισμού. Είναι ένα μικρό δείγμα για το τι θα ακολουθήσει όταν οι κοινωνικές αντιδράσεις θα ξεσπάσουν…

Λ.

ΠΗΓΗ: anarchypress.wordpress.com 

ΠΗΓΗ:https://ikariologos.gr