Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Αποκάλυψη Κεραμέως: Τηλεκπαίδευση και μετά την πανδημία

 

Φωτο αρχείου
Είδηση έβγαλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία μιλώντας στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (για το νομοσχέδιο που αφορά στην επαγγελματική εκπαίδευση), αποκάλυψε λίγο πολύ πως η τηλε-εκπαίδευση θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται και μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με την υπουργό, η πανδημία λειτούργησε ως «χρυσή ευκαιρία», προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να εξοικειωθούν με την τηλε- εκπαίδευση, έτσι ώστε αυτή να μπορεί στο μέλλον να συμπληρώνει τη δια ζώσης διδασκαλία.

Παράλληλα, η υπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε τον κυβερνητικό προϋπολογισμό, σχολιάζοντας πως με αυτόν τον τρόπο καταψηφίζει και τα θετικά μέτρα που προβλέπονται στον τομέα της Παιδείας, ενώ αναφέρθηκε και στο τέλος εγγραφής που θεσπίζεται στα Δημόσια ΙΕΚ: «Θεσπίστηκε λόγω ποσοστού 30% που εγγράφονται και μετά δεν παρακολουθούν. Το κάναμε γιατί δεν θεωρούμε ότι κάποιος πρέπει να χρησιμοποιεί το ΙΕΚ για να παίρνει αναβολή στρατού».

Σε ό,τι αφορά στο διάλογο με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, υποστήριξε πως εκείνη τους κάλεσε να συζητήσουν, όμως εισέπραξε αρνητική απάντηση, για την οποία κατηγόρησε ως υπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και το νέο σύστημα βάσεων, υποστήριξε πως «δεν επηρεάζουν την προετοιμασία των υποψηφίων γιατί δεν επιδρούν σε ύλη και μαθήματα προς εξέταση. Οι προτάσεις επιδρούν από τα αποτελέσματα των πανελλαδικών και πέρα», ενώ έκανε λόγο για μεγαλύτερη αυτονομία των Πανεπιστημίων που θα μπορούν να διαμορφώνουν το ακαδημαϊκό τους προφίλ και να προσδιορίζουν τη βάση εισαγωγής.

Από τη δική του μεριά, ο Γιάννης Αμανατίδης του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «θα έπρεπε η Παιδεία να αποτελεί πεδίο συνεννόησης, όμως η στάση της υπουργού Παιδείας που δεν απάντησε στα περισσότερα ερωτήματα, είναι “δεν άκουσα, δεν είδα, δεν απαντώ”. Θα έπρεπε να απαντά με σεβασμό στη Δημοκρατία. Δεν απάντησε συνολικά, μια τακτική που το ΥΠΑΙΘ έχει εδώ και μήνες με αποτέλεσμα να φέρνει σε αντιπαράθεση εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς».

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Νίκη Κεραμέως πως «έχει αρνηθεί να δώσει τη σύμβαση με τη Cisco στη Βουλή» και πως «εν μέσω πανδημίας έκανε αύξηση των μαθητών ανά τμήμα σε 24»., ενώ άφησε αιχμές για τις ηλεκτρονικές εκλογές στους εκπαιδευτικούς, οι οποίες σημαδεύτηκαν από συντριπτική αποχή, διερωτώμενος «σε ποιο κράτος νομιμοποιούνται εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, που για να βγουν ψηφίστηκαν από το 7% του εκλογικού σώματος;».

ΠΗΓΗ: amvrakianews.gr 

ΠΗΓΗ:https://ikariologos.gr