Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: H διοίκηση του Κολούμπια απείλησε τους φοιτητές με επέμβαση της Εθνοφρουράς – “Δεν υποκύπτουμε, συνεχίζουμε” απαντούν οι διαδηλωτές

 

Σε μία προσπάθεια τρομοκράτησης το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια έθεσε τελεσίγραφο μέχρι χθες βράδυ στους φοιτητές που έχουν κατασκηνώσει στην πανεπιστημιούπολη, απειλώντας τους με επέμβαση της Εθνοφρουράς.

Παρά την καταστολή, τις συλλήψεις και τις ποινές ,όπως αναστολή φοίτησης, οι διαμαρτυρίες των φοιτητών σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ ενάντια στη σφαγή στη Γάζα και στη στήριξή της από την αμερικανική κυβέρνηση δυναμώνουν, έχοντας στο πλευρό τους ακαδημαϊκούς και εργαζόμενους στα πανεπιστήμια.

«Αρνούμαστε να υποκύψουμε σε άνανδρες απειλές και κραυγαλέους εκφοβισμούς από τη διοίκηση του πανεπιστημίου. Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ειρηνικά», ήταν η απάντηση των φοιτητών.

Οι απειλές της διοίκησης είχαν τελικά το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε στο πανεπιστήμιο για να στηρίξει τον αγώνα των φοιτητών! Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του πολέμου στο Βιετνάμ…

Για το λόγο αυτό άλλωστε, η διοίκηση του πανεπιστημίου δεν υλοποίησε την απειλή της μετά τη λήξη της προθεσμίας που έθεσε.

Καταυλισμοί υπέρ των Παλαιστινίων έχουν επίσης δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) και στο Πολιτειακό Πολυτεχνείο της Καλιφόρνια, στο Humboldt.

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

ΠΗΓΗ:https://ikariologos.gr