Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Ασταμάτητο φονικό στη Γάζα: Τουλάχιστον 12 νεκροί από τις επιδρομές του Ισραήλ – Στους 41.825 συνολικά

 

Κόλαση έχει γίνει η ζωή των Παλαιστινίων και στη Δυτική Όχθη

Τουλάχιστον δώδεκα είναι οι νεκροί από τις βραδινές ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, καθώς η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο, συμπληρώνει μεθαύριο έναν χρόνο.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές βορειοανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού Νουσεϊράτ, ενώ ένα άτομο σκοτώθηκε και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επίθεση σε σκηνή εκτοπισμένων δυτικά της Ντέιρ ελ Μπαλάχ.

 

 

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι φέρεται να σκοτώθηκαν σε μια ισραηλινή επίθεση στο Μπεΐτ Χανούν στη βόρεια Γάζα.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για βομβαρδισμούς πυροβολικού βορειοδυτικά της πόλης Ράφα.

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα από τις ισραηλινές επιθέσεις από τον περασμένο Οκτώβριο ανέρχεται στους 41.825Άλλοι 96.910 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στην επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Κόλαση η ζωή των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα αφού εισέβαλε στο σπίτι του στο χωριό Ουαντί αλ Φαρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας.

Οάνδρας αφέθηκε ελεύθερος από μια ισραηλινή φυλακή τον περασμένο μήνα μετά από δύο χρόνια κράτησης, σύμφωνα με τον διευθυντή της Λέσχης Κρατουμένων στην Τούμπας.

Επιδρομές του ισραηλινού στρατού έχουν αναφερθεί και σε άλλα σημεία της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπως την Καλκίλια, τη Ναμπλούς

Από τον περασμένο Οκτώβριο, τουλάχιστον 742 Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις από ισραηλινές δυνάμεις και εποίκους. Άλλοι 6.250 έχουν τραυματιστεί.

Από 902.gr

ΠΗΓΗ:https://ikariologos.com