Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος συνεχίζει το μακελειό στον Λίβανο και στη Λωρίδα της Γάζας – Τουλάχιστον 42.603 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

 

Νέους δολοφονικούς βομβαρδισμούς εξαπέλυσε χτες το βράδυ το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος στον Λίβανο, ενώ συνεχίζει να πνίγει στο αίμα τη Λωρίδα της Γάζας. Χθες, οικογένειες θρηνούσαν τους νεκρούς συγγενείς τους από τον βομβαρδισμό στην Μπέιτ Λάχια, από τον οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 87 άνθρωποι.

Ήδη πριν από αυτόν τον βομβαρδισμό, η πολιτική προστασία του παλαιστινιακού θύλακα είχε κάνει λόγο για πάνω από 400 νεκρούς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, δύο εβδομάδες αφότου ο ισραηλινός στρατός άρχισε μια νέα δολοφονική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Γάζα, με επίκεντρο κυρίως την Τζαμπαλίγια και τον προσφυγικό καταυλισμό γύρω από την πόλη.

Τουλάχιστον 42.603 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 7 Οκτώβρη του 2023.

Λίγες ώρες μετά την απειλή του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, ότι ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος να περάσει στην επόμενη φάση του πολέμου, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες επιδρομές στη Βηρυτό και σε άλλες περιοχές του Λιβάνου.

Ισραηλινές επιδρομές χτύπησαν υποκαταστήματα του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος «Αλ Καρντ αλ Χάσαν», σε νότιο προάστιο της Βηρυτού και στο ανατολικό τμήμα του Λιβάνου. Η εταιρεία «Αλ Καρντ αλ Χάσαν» είναι ένας χρηματοπιστωτικός φορέας που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ και παρέχει άτοκα δάνεια.

Ένα από τα χτυπήματα σημειώθηκε κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού,σε μικρή απόσταση από τα νότια προάστια.

Επίσης, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε ένα «παρατηρητήριο» των κυανοκράνων στον νότιο Λίβανο, σε ένα ακόμη επεισόδιο που προστίθεται σε σειρά ανάλογων συμβάντων.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως χτύπησε «κέντρο διοίκησης» της Χεζμπολάχ κοντά στην πρωτεύουσα και ότι έπληξε δεκάδες κοινότητες στον νότο. Πάνω από 50 τοποθεσίες βομβαρδίστηκαν χθες κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ, σύμφωνα με το ANI, το οποίο μετέδωσε επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός «δυναμιτίζει» σπίτια σε χωριά.

Ο στρατός του Λιβάνου, ο οποίος δεν παίρνει μέρος στη μάχη με τους εισβολείς, ανακοίνωσε τον θάνατο τριών μελών του από ισραηλινό βομβαρδισμό στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση εναντίον τριών στρατιωτικών βάσεων κοντά στις πόλεις Χάιφα και Σαφέντ του βόρειου Ισραήλ, καθώς και εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων στον νότιο Λίβανο. Ανακοίνωσε ακόμη πως κατέρριψε ισραηλινό drone τύπου «Hermes 450».

Χθες, επίσης,  το Ισραήλ ανακοίνωσε τον θάνατο ενός υψηλόβαθμου στρατιωτικού στη Λωρίδα της Γάζας, του συνταγματάρχη Αχσάν Ντάκσα, διοικητή της τεθωρακισμένης ταξιαρχίας 401, ο οποίος ήταν μέλος της κοινότητας των Δρούζων.

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

ΠΗΓΗ:https://ikariologos.com