Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

ΜΕΤΑΒΑΣΗ: Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη μεγάλη αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την ΔΕΥΤΕΡΑ 7 Οκτωβρίου στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, 7.00 μ.μ.

 

Το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ μόνιμη πηγή κινδύνου για την ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο….

Ένα χρόνο πριν το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει μαζικά τη Γάζα και προχώρησε σε χερσαία επέμβαση. Ένα χρόνο μετά έχει πλέον κάνει κρανίου τόπο τη Γάζα, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 41.000 μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και γυναίκες, δολοφόνησε μες το Ιράν τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και με βομβαρδισμό που σκότωσε και πλήθος αμάχων τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, βομβαρδίζει ανηλεώς πλέον το Λίβανο και προχώρησε σε χερσαία επιχείρηση και εντός του.

Το Ισραήλ προχωρά σε γενοκτονία και εθνοκάθαρση στα παλαιστινιακά εδάφη και δεν διστάζει πλέον να μιλά για δικαιώματα (που εκπηγάζουν από…την Παλαιά Διαθήκη!) σε εδάφη άλλων αραβικών κρατών για τη δημιουργία πλέον ενός «μεγάλου Ισραήλ». Διόλου τυχαία το καλοκαίρι η Κνεσέτ απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία κάθε προοπτική ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους, το οποίο δηλώνει ότι θα είναι «υπαρξιακή απειλή» για το Ισραήλ.

Η αλήθεια είναι ότι το ίδιο το Ισραήλ είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη διεθνή ειρήνη αυτή τη στιγμή, καθώς είναι προφανές ότι επιδιώκει να ρίχνει συνεχώς λάδι στη φωτιά του πολέμου για να σύρει και τις δυτικές χώρες σε ένα γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή με το Ιράν και άλλες χώρες. Ένα ρατσιστικό καθεστώς απαρτχάϊντ στη Μέση Ανατολή μόνο έτσι μπορεί να επιβιώσει μεσοπρόθεσμα και αυτή είναι και η μόνη σανίδα σωτηρίας για τη χρεοκοπημένη κυβέρνηση δεξιάς-ακροδεξιάς του Νετανιάχου βραχυπρόθεσμα.

Η ιρανική κυβέρνηση, όπως και τον Απρίλη, οδηγήθηκε για άλλη μία φορά σε ένα τεράστιο πολιτικό δίλημμα: να καταπιεί ακόμη μια ταπεινωτική και παράνομη δράση του Ισραήλ αναμένοντας στωικά την πιθανή πλήρη απομόνωση του Ισραήλ και του Νετανιάχου σε ένα άγνωστο μέλλον ή να αντιδράσει στις διαρκείς προκλήσεις με τον κίνδυνο να εμπλακεί σε έναν καταστροφικό πόλεμο με άγνωστη κατάληξη. Έκανε την επιλογή που έκανε δίνοντας μία αποφασιστική απάντηση.

Η αναμενόμενη εμπλοκή του Ιράν στις ένοπλες επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, αναδεικνύει και διαμορφώνει νέες ισορροπίες στην περιοχή τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο. Το απόγευμα της Τρίτης 2 Οκτωβρίου, το Ιράν εξαπέλυσε 180 πυραύλους ( ανάμεσα στους οποίους και υπερηχητικοί ) σε στρατιωτικές βάσεις του Ισραήλ, ως απάντηση στις συνεχείς προκλήσεις του σιωνιστικού καθεστώτος, με την εξελισσόμενη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, τη χερσαία εισβολή στον Λίβανο μετά τους ανελέητους βομβαρδισμούς και την τρομοκρατική ενέργεια στις 17 Σεπτέμβρη στη Βηρυτό και τις δολοφονίες ανώτατων στελεχών της Χεσμπολάχ της Χαμάς κα Ιρανών διπλωματών και αξιοματούχων.

Ανεξάρτητα από το θεοκρατικό αστικό χαρακτήρα του καθεστώτος αυτής της χώρας, για όσους ανθρώπους διαθέτουν στοιχειώδη τιμιότητα, είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι αυτό που πυροδοτεί το πολεμικό κλίμα στη Μέση Ανατολή. Η απειλή ενάντια στην ειρήνη και για τη γενίκευση του πολέμου στην περιοχή είναι το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ. Για αυτό, το δίκιο ήταν και παραμένει με το μέρος των αντιστεκόμενων λαών στην Παλαιστίνη, το Λίβανο, την Υεμένη, σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Η επιλογή του Ιράν να αναβαθμίσει την στρατιωτική του απάντηση « τσαλακώνει » την εικόνα της πανίσχυρης αεράμυνας του Ισραήλ, επιφέροντας του σοβαρά στρατιωτικά και επικοινωνιακά πλήγματα, παρόλο που η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου αποκρύπτει τα πραγματικά στοιχεία, ποινικοποιώντας την καταγραφή και αναπαραγωγή τους. Και εκθέτει την « ουδέτερη » Δύση της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που σπεύδουν να καταδικάσουν την Ιρανική επίθεση, δηλώνοντας ότι θα υπερασπιστούν τα σύνορα του Ισραήλ, ενώ την ίδια στιγμή αδιαφορούν και στην πράξη στέκονται αρωγοί στα συνεχιζόμενα εγκλήματα του κράτους Απαρτχάιντ.

Ο κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης λόγω της εμπλοκής του Ιράν δεν μπορεί να αναιρέσει την πραγματικότητα της αποφυγής κάθε ενδεχομένου κλιμάκωσης της έντασης από την πλευρά του μέχρι τώρα. Το Ιράν αν έψαχνε αφορμή να επιτεθεί θα μπορούσε να το κάνει ήδη από τον Απρίλιο του 2024 μετά τον απρόκλητο βομβαρδισμό από τους Ισραηλινούς της πρεσβείας του Ιράν στη Δαμασκό ή μετά την δολοφονία του Χανίγια στην Τεχεράνη τον περασμένο Ιούλιο. Αντίθετα επέλεξε μια χαμηλής έντασης απάντηση στις 14 Απριλίου εξαπολύοντας drones και πυραύλους Κρουζ προς το Ισραήλ σε μια περισσότερο επικοινωνιακή και όχι επιχειρησιακή απάντηση.

Σε αυτό το τοπίο, η ελληνική κυβέρνηση συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ για να δηλώσει ότι «στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ» και είναι διατεθειμένη να « δώσει γη και ύδωρ » σαν πολύτιμος σύμμαχος του, όπως και του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ με όλα τα αστικά κόμματα και την αστική τάξη της χώρας να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Είναι κρίσιμο να σταθούμε για άλλη μια φορά με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ο ελληνικός λαός, οι δυνάμεις της αριστεράς και του κινήματος, κάθε δημοκρατικός άνθρωπος πρέπει να καταδικάσουμε το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ και την ακροδεξιά κυβέρνηση του Νετανιάχου, που είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την πολεμική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Να καταδικάσουμε την ΕΕ το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ που στηρίζουν τα εγκλήματα του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ.

Xρειάζεται τώρα να δράσουμε από κοινού για ένα μαζικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα απαιτεί από την κυβέρνηση να μην εμπλακεί με κανέναν τρόπο σε αυτόν το βρώμικο πόλεμο κατά των Παλαιστινίων, του Ιράν και των συμμάχων τους. Για την άμεση απαγόρευση κάθε στρατιωτικής και άλλης δραστηριότητας από το ελληνικό έδαφος, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Για το κλείσιμο του εναέριου χώρου στις δυνάμεις που συμμετέχουν στον πόλεμο. Για την άμεση αναστολή και προοπτικά την ακύρωση των συμφωνιών για τις αμερικανικές βάσεις. Με διαρκή πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με στόχο την ρήξη και τελικά την έξοδο.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις μεγάλες αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις στις 5 και 7 Οκτώβρη στην Αθήνα και άλλες πόλεις. Πιστεύουμε ότι όλες οι κινητοποιήσεις έπρεπε να γίνουν την ίδια μέρα, με τη μέγιστη κοινή δράση όλων των δυνάμεων του εργατικού – λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς. Δεν βοηθά ο κατακερματισμός πορειών σε άλλες μέρες, άλλες ώρες, άλλα σημεία συγκέντρωσης. Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν. Κατεβαίνουμε στο δρόμο μαζικά, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην αγωνιζόμενη Παλαιστίνη, το Λίβανο και όλες τις δυνάμεις της αντίστασης ενάντια στο σιωνιστικό καθεστώς στην περιοχή. Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη!

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 

Οκτώβριος 2024

ΠΗΓΗ: kommon.gr 

ΠΗΓΗ:https://ikariologos.com