Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΑΕΚ και Εθνική Αστέγων έβαλαν «Γκολ στη Φτώχεια»

Η ΑΕΚ και η Εθνική Αστέγων απόλαυσαν το ποδόσφαιρο και έβαλαν (πολλά) γκολ - επτά συνολικά - στην φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Το παιχνίδι της ΑΕΚ με την εθνική Αστέγων, ήταν κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό φιλικό για καλό σκοπό. Ήταν ένα ματς με πολλαπλά μηνύματα. Κυρίως για το πραγματικό νόημα του ποδοσφαίρου. Αυτό που απόλαυσαν οι δυο ομάδες. Αυτό που οι οπαδοί της ΑΕΚ χειροκροτούσαν ακόμα πιο θερμά τις προσπάθειες των αντιπάλων και πανηγύρισαν σαν... τρελοί και το γκολ που πέτυχαν με πέναλτι στο 71' με τον Αντώνη Ταφίλη.

Η ΑΕΚ καλωσόρισε τον κόσμο και τις δυο ομάδες μ' ένα πολύ ζεστό μήνυμα:

"Η ΑΕΚ ΠΑΕ σας καλωσορίζει στο αποψινό φιλικό παιχνίδι και ευχαριστεί τόσο την Εθνική ομάδα Αστέγων όσο φυσικά την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και το Ολυμπιακό Στάδιο για την τιμή που μας επεφύλαξαν με τη συμμετοχή μας σε αυτό.
 Η ΑΕΚ της προσφυγιάς και οι φίλαθλοί της πρωτοπορούν σε τέτοιες δραστηριότητες, που αναδεικνύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου και με μηνύματα εναντίον της φτώχειας αλλά και κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού επιβεβαιώνουν την προέλευση και την ιστορία της ομάδας μας. Α ποτελεί τιμή μας να τεθούμε αντίπαλοι αυτών των παιδιών, που με μία μπάλα στα πόδια δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Υιοθετούμε απόλυτα τη στάση ζωής τους ότι μία μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο! Χειροκροτήστε αυτούς τους αγωνιστές της ζωής και στηρίξτε τους"

Μήνυμα υπέρ της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων έστειλε ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, μιλώντας μετά το τέλος του ματς-γιορτή κόντρα στην Εθνική Αστέγων, καταδίκασε κάθε μορφή ρατσισμού. 
 «Είμαι χαρούμενος που είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε χαρά στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσά μας, απλώς κάποιοι έχουν την τύχη να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Όλοι είμαστε ίσοι», είπε.
- Ηταν μια μεγάλη ευκαιρία να δει ο κόσμος τα πραγματικά προβλήματα της εποχής. ΑΕΚ και Εθνική Αστέγων έστειλαν πολλά μηνύματα στο ΟΑΚΑ και έβαλαν πολλά «Γκολ στη Φτώχεια».

Πιο συγκεκριμένα, επτά γκολ καθώς η ΑΕΚ κέρδισε με 6-1 την Εθνική Αστέγων αλλά το γκολ των ηρώων της εποχής μας πανηγυρίστηκε περισσότερο από όλα από τον κόσμο της Ενωσης.
 Το σημαντικό ήταν η μπάλα και τα μηνύματα που έστειλε ένα τέτοιο ματς. Όσο για την εθνική ομάδα των Αστέγων, είχε οργάνωση και έχασε ακόμα και ευκαιρίες.

ΑΕΚ: Ντούνης, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Κορδέρο, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα, Βάργκας. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι Κρισάντους, Φαγιέ, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Μαρκοπουλιώτης, Ανδρεόπουλος, Γροντής.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΤΕΓΩΝ: Ζαρίφης, Γουατάρα, Μελέτης, Σίτσα, Ασημάκης, Ντανιούγκο, Παπαπαναγής, Αγγέλης, Ταφίλης, Πετρόπουλος, Μπέσου.