Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Καμιά υποχώρηση δεν είναι αρκετή ... ξαναζητάνε "Grexit ορισμένου χρόνου η καλύτερη λύση" οι Γερμανοί Χριταιανοδημοκράτες


- Νέες δηλώσεις αξιωματούχων του επιτελείου Σόιμπλε μεταδίδει η Deutsche Welle
 - Τι και αν όλες οι μελέτες δείχνουν ότι οι λεγόμενες "μεταρρυθμίσεις" απορυθμίζουν την Ελληνική οικονομία, τι και αν διεθνείς οργανισμοί τονίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πρωτογανή ανθρωπιστική κρίση, τι και αν οι λεγόμενες "ιδιωτικοποιήσεις" τελειώνουν από υλικό... - δεν υπάρχουν και πολλά πλέον που να είναι σε δημόσιο έλεγχο - τι και αν μετά από αυτή την καταιγίδα που κρατάει έξη χρόνια το χρέος αυξήθηκε, το έλλειμα παραμένει, η ύφεση έχει ξεπεράσει αντίστοιχες χωρών που βρίσκονται σε μακροχρόνια πολεμική σύρραξη.
- Τι και αν ταπείνωσαν το καλοκαίρι τον Ελληνικό λαό και την κυβέρνηση...
- Δεν φτάνει, θέλουν και άλλο... 

- "Ο Σόιμπλε είχε δίκιο, όταν ζητούσε να αφαιρεθεί η άμεση πρόσβαση - στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ -  από την ελληνική πολιτική"....
-  "Ο Σόιμπλε είχε δίκιο για Grexit ορισμένου χρόνου"... 
-  «Η Αθήνα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το «κρυφτούλι» και θα συνεχίσει να εμπαίζει του δανειστές»...
- Αποσπάσματα από δηλώσεις που στάζουν μίσος κατα της χώρας και του λαού της, παίζοντας κρυφτούλι πίσω από την δύναμη, με φόντο ένα ανύπαρκτο στην ουσία πρόγραμμα διάσωσης, και με κομπάρσο μια κυβέρνηση που όσο υποχωρεί βρίσκεται μπροστά σε νέες ποιο επώδυνες απαιτήσεις....  (σχ. Γ.Π.)

Σύμφωνα λοιπόν με την Deutsche Welle

Η οικονομική πτέρυγα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) επικρίνει και πάλι την Ελλάδα για έλλειψη μεταρρυθμιστικού ζήλου καθώς επίσης και για ελλιπή εφαρμογή των όρων που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές. Ο γ.γ. του ισχυρού Οικονομικού Συμβουλίου της CDU, Βόλφγκανγκ Στάιγκερ, σε δηλώσεις του στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa κατηγόρησε την Αθήνα ότι συνεχίζει να μην τηρεί το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

Άλλο μεταρρυθμίσει
ς, άλλο πρόσφυγες
«Πρόκειται για ένα θέμα που άπτεται της ευρωπαϊκής αξιοπιστίας, να μην γίνονται συζητήσεις συνεχώς σχετικά με νέες αναβολές ή ακόμη για ένα νέο κούρεμα του χρέους», τόνισε ο Στάιγκερ.
  «Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να κάνει κατάχρηση του επιχειρήματος που αφορά στη δραματική κατάσταση με τους πρόσφυγες για να απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική ρότα».
 Για τον χριστιανοδημοκράτη βουλευτή, που ανήκει στον ηγετικό πυρήνα του Οικονομικού Συμβουλίου του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, ενός επιχειρηματικού συνδέσμου με 11.000 μέλη από ολόκληρη τη Γερμανία και μεγάλη επιρροή, γίνεται ολοένα περισσότερο σαφές ότι η ορισμένου χρόνου έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δηλαδή ένα Grexit, όπως το επιθυμούσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η συντριπτική πλειοψηφία των ομολόγων, θα ήταν η καλύτερη λύση.


«O Σόιμπλε είχε δίκιο»

«Η ευρωζώνη χρειάζεται επιτέλους καθαρούς κανόνες για έξοδο κρατών από το κοινό νόμισμα καθώς και για μια διαδικασία κήρυξης κρατικής χρεοκοπίας», τόνισε στο dpa.
 Ο Στάιγκερ επέκρινε και την πορεία αποκρατικοποιήσεων και χαρακτήρισε τους όρους που τέθηκαν ως αντιπαραγωγικούς. «Αποδείχθηκε αντιπαραγωγική η μη εκχώρηση των σχετικών αρμοδιοτήτων σε κάποιο θεσμό των Βρυξελλών. Και σε αυτό το σημείο ο Σόιμπλε είχε δίκιο, όταν ζητούσε να αφαιρεθεί η άμεση πρόσβαση από την ελληνική πολιτική». Και ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης υπογράμμισε ότι «η Αθήνα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το «κρυφτούλι» και θα συνεχίσει να εμπαίζει του δανειστές».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες ο Στάιγκερ επέκρινε με δριμύτητα τη συνεχιζόμενη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και του επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι για το γιγαντιαίο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων και τα μηδενικά επιτόκια «χωρίς να ερωτηθούν οι πολιτικοί, οι Ευρωπαίοι και οι αγορές».

Πηγή: