Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

11/3/2014:Ο δεκαπεντάχρονος Berkin Elvan πέθανε μετά από 269 ημέρες σε κώμα

nyt berkin.jpgΣτις 16 Ιουνίου 2013 στο Μεϊντάνι της Κωσνταντινούπολης, όπου ο Berkin Elvan βγήκε από το σπίτι του για να πάρει ψωμί, χτυπήθηκε από το κεφάλι του με κροτίδα από την «Ηρωική αστυνομία» του ΑΚΡ (Κυβερνητικό Κόμμα-Tayyip Erdogan) δηλαδή από τους δολοφόνους αστυνομικούς με σκοπό την δολοφονηθεί. Είχαν σκοπό την δολοφονία του Βerkin Elvan από τον συνεργάτη αστυνομίαΤουρκιάς, για να εφαρμόσουν τις πολιτικές του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού και Παγκόσμιου
ιμπεριαλισμού, για να εφαρμοστεί στην χώρα η πολιτική καταπίεσης, τυραννίας, εκμετάλλευσης.
Τή Νύχτα της 6ης Μάρτη η κατάσταση του Berkin χειροτέρεψε
 7 Μάρτη σταμάτησε η καρδιά του. Μετά από 15 λεπτά λειτούργησε , μέ μηχανική υποστήριξη  9 Μάρτη ανακοινώθηκε ότι έχει πρόβλημα στούς πνεύμονες .Όταν χτυπήθηκε ήταν 45 κιλά ο Berkin, τώρα ήταν 16 κιλά. 
Αυτοί που ήθελαν να δολοφονήσουν τον Βerkin, επιτίθενται στους ανθρώπους που τον περιμένουν μπροστά από το νοσοκομείο για συμπαράσταση, γίνονται προσαγωγές
Ο Βerkin Elvan γιόρτασε τα 15η γενέθλια του σε κώμα στο εντατική
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 Βerkin Elvan έσβησε……

«Χάσαμε τον γιό μας στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος). Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», αναφέρει η οικογένειά του στο λογαριασμό της στο Twitter.
Ο Μπερκίν Ελβάν είναι το τελευταίο θύμα της καταστολής των διαδηλώσεων στην πλατεία Γκεζί της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο του 2013. Ο θάνατός του αυξάνει σε επτά τον αριθμό των διαδηλωτών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στα γεγονότα, κατά τα οποία τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ένας αστυνομικός είχε χάσει επίσης τη ζωή του.
Επίθεση της τουρκικής αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές στην κηδεία του Μπερκιν Ξυλοδαρμός κοπέλας που συμμετείχε στην διαδήλωση από την τουρκική αστυνομία.
Η αστυνομία απωθεί την πορεία προς την πλατεία Ταξίμ μετά την κηδεία του 15χρονου Μπέρκιν Ελβάν.
Προκλήσεις Ερντογάν:
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν άσκησε κριτική στους διαδηλωτές…
«Το να προσπαθεί κανείς να βάλει φωτιά στους δρόμους 18 ημέρες πριν από εκλογές δεν είναι δημοκρατική στάση», ανέφερε ο Τ. Ερντογάν, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στη νοτιοανατολική τουρκική πόλη Μαντρίν.















Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για την κηδεία του Μπερκίν Ελβάν. «Η αστυνομία του AKP (το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) δολοφόνησε τον Μπερκίν» Ελβάν, φώναζε το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο Οκμεϊντάνι, μια λαϊκή συνοικία της Κωνσταντινούπολης.
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε Λονδίνο και Παρίσι:
Ο Latuff απεικονίζει τον δολοφονημένο Berkin Elvan και την αντιμεταναστευτική πολιτική Σαμαρά.
berkin-elvan-teenager-murdered-by-erdogans-police

Ο Βerkin Elvan είναι ζωντανός ………

ΠΗΓΗ