Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Το μόνο που χρειάζεται είναι ο Μητσοτάκης…Τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα είναι «ιδανικός τόπος» για την προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό, ανέλυσε προχτές ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μ. Βορίδης, μιλώντας στον ρ/σ «Alpha», για τις «ιδανικές συνθήκες» που έχει διαμορφώσει η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Συγκεκριμένα, αναλύοντας πώς μπορεί να βγει η εγχώρια καπιταλιστική οικονομία από το «τέλμα», είπε πως μόνος τρόπος είναι η «μεγέθυνσή» της, με δημόσιες ή με ιδιωτικές επενδύσεις (ό,τι δηλαδή ζητάει και το εγχώριο κεφάλαιο) και αφού απέκλεισε τις πρώτες, που είναι «μετρημένα κουκιά», είπε: «Ιδιωτικές επενδύσεις τώρα. Η Ελλάδα είναι μια φθηνή χώρα, αλλά δεν είναι κακό, γιατί έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και έχει τις βασικές υποδομές: λιμάνια, δρόμους, αεροδρόμια και έχει μορφωμένους ανθρώπους, παιδιά που μπορούν να δουλέψουν. Έχουν πέσει οι μισθοί. Αλλά οι βασικές της υποδομές λειτουργούν. Το κράτος λειτουργεί με τις καθυστερήσεις του, αλλά είναι εκεί, το ίδιο και η δικαιοσύνη».
Πάνω σε αυτή την, ιδανική για τους επιχειρηματικούς ομίλους, βάση για την καπιταλιστική ανάκαμψη, υποστήριξε ότι για να πυροδοτηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, το μόνο που χρειάζεται πλέον είναι ένας άνθρωπος «που είναι συνδεδεμένος με την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις (…) Αυτός στην Ελλάδα είναι ο Κυριάκος». Άλλη μια υπενθύμιση ότι ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ τσακώνονται όχι για το «πώς» της καπιταλιστικής ανάκαμψης, στο οποίο συμφωνούν και οι δυο, αλλά στο «ποιος» θα διαχειριστεί από τη θέση του πρωταγωνιστή την πολιτική αυτή προς όφελος των «μεγαλοκαρχαριών».