Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Οι 2 γραμμές που ξεπλένουν πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ

tv-head-propaganda-1

Οι μπάτσοι σήμερα 13/3 εισέβαλαν σε σε δυο καταλήψεις στις οποίες στεγάζονταν πρόσφυγες.
Η μια ήταν κατάληψη στέγης και η άλλη η Βίλα Ζωγράφου, πολιτική κατάληψη που ταυτόχρονα αποτελούσε φυλετάκι για τον Δήμο ο οποίος προέβαλε ως δικαιολογία της πρόθεσής του να εισβάλει στην κατάληψη την μεταφορά σε αυτή του δημοτικού ωδείου και την μετατροπή της κατάληψης σε …πολιτιστικό κέντρο.
Δεν θα σταθώ στο ειρωνικό γεγονός του οτι ο Δήμος θέλει να δημιουργήσει ”πολιτιστικό κέντρο” εις βάρος ενός ελεύθερου χώρου. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα δημοτικά πολιτιστικά κέντρα αποτελούν, εκτός των άλλων, πεδίο για μπίζνες για διάφορους κολαούζους της ”τοπικης αυτοδιοίκησης”. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ εκκενώνει, εισβάλωντας, «χώρους» στους οποίους διέμεναν ελεύθεροι (σε σχέση με τον εγκλεισμό στα στρατόπεδα) μετανάστες ενώ η κρατική προπαγάνδα θεωρεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης καταλληλότερα για την ”φιλοξενία” μεταναστών/προσφύγων. Τον χειμώνα αυτό είχαμε τουλάχιστον 2 περιστατικά θανάτου μεταναστών στις κρατικές δομές που τις συντηρούν και επισκέπτονται …επαγγελματίες του ανθρωπισμού (Μ.Κ.Ο, μπάτσοι κλπ).
Πως μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρείται απέναντι σε τόσο προφανή ψεύδη και ασχήμιες; 2 είναι οι βασικές γραμμές που τον ξεπλένουν πολιτικά και αποτελούν δουλειά για ένα σωρό κόσμο (έμισθη ή και όχι), ακριβώς επειδή η κρατική προπαγάνδα δεν εκπέμπεται από ένα κεντρικό σημείο αλλά έχει ανάγκη να διαχυθεί στο κοινωνικό σώμα, με κάθε τρόπο.
  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν τη Δεξιά
Πηγες εκπομπής: πρώην κομματόσκυλα, απογοητευμένοι συριζαίοι, νυν ΛΑΕτζίδες, «αντικαπιταλιστές», ηλίθιοι
Επιχειρηματολογία: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον αριστερά, είναι τα ίδια ή και χειρότερα από τη Δεξιά με αυτά που κάνει, δεν υπάρχουν εμφανείς διαφορές μεταξύ τους.
Τρόπος Εκδήλωσης: Επίκληση στο συναίσθημα του ”όλοι οι πολιτικοί το ίδιο είναι”, γενικό τσουβάλιασμα διαφορετικών ποιοτήτων, υπόθεση για έναν αληθινό πυρήνα της αριστεράς ο οποίος διατηρείται με κρυογενετική σε κάποιον εξωπλανήτη της ιστορίας.
Αποτέλεσμα: Με αυτόν τρόπο γίνεται εξομοίωση διαφορετικων ποιοτήτων και άρα συσκότιση των Αριστερών πολιτικων ευθυνών τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και σύσσωμης της Αριστεράς που τον στήριξε και συνέχισε να τον στηρίζει λίγο πριν γίνει εξουσία αλλά και ύστερα. Η συσκότιση των ιδιαίτερων ποιοτήτων της Αριστερής Κυβέρνησης συγκαλύπτει τόσο τα ειδεχθείς ψεύδη όλης της προεκλογικής διαδρομής του ΣΥΡΙΖΑ• τόσο τον τρόπο με τον οποίο πάτησε στο κίνημα και εκμεταλλεύτηκε καταστάσεις• τόσο την διχαλωτή γλώσσα που κατείχε στην εντέλεια εξ’ αρχής της πορείας του προς την εξουσία όσο και το ρόλο της ”βάσης” στη μαζική στήριξη και μετά μαζικό ξέπλυμα δια της επίθεσης σε οτιδήποτε ήταν ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, σύνηθως με αισχρό τρόπο, καθότι κρετίνοι από κούνια. Συγκαλύπτει επίσης την ποιοτική διαφορά της κοινωνικής συνθήκης στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να απαντήσει σε σχέση με αυτή της ΝΔ και των διάφορων …πραξικοπηματικών, όπως έλεγαν οι συριζαίοι, κυβερνήσεων. Η στάση του κράτους απέναντι στους μετανάστες, όλη η κρατική πολιτική ως τώρα, οι δολοφονίες, οι απελάσεις, οι βασανισμοί, τα επικοινωνιακά κόλπα, οι διάφοροι κρετίνοι του ανθρωπισμού, ο ίδιος ο ανθρωπισμός ως θεμελιώδες εργαλείο κατασταλτικής διαχείρισης, η προώθηση της ανθρωπιστικής αλληλεγγύης (που στο τέλος της έχει πάντα τα στρατόπεδα) και ο γενικός κρετινισμός των κομματόσκυλων που ”ασχολήθηκαν με το μεταναστευτικό” και πάτησαν το πόδι τους στο δρόμο, είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του ΣΥΡΙΖΑ, όχι της Δεξιάς αλλά της Αριστερής Κυβέρνησης, τελεία και παύλα.
2. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανοι
Πηγή εκπομπής: Η ίδια η κυβέρνηση, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, οι κομματικοί κρετίνοι των social media, ηλίθιοι
Επιχειρηματολογία: Η κυβέρνηση έκανε/κάνει ό,τι μπορεί απέναντι στα τρομερά εμπόδια που αντιμετωπίζει το κράτος ωστόσο συχνά/πυκνά τα στελέχη της εμφανίζουν έλλειμα ικανότητας ενώ είναι ευάλωτα στην πολιτική κόντρα με την αντιπολίτευση.
Τρόπος Εκδήλωσης: Επικεντρωμένη κατακραυγή των ”προσώπων” του ΣΥΡΙΖΑ, εμμονή σε δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα στα οποία μπορεί να ασκείται ”δριμεία κριτική” από κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση. Οι ανακοινώσεις των διάφορων γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαρακτηριστικό του κόλπου αυτού.
Αποτέλεσμα: Συσκότιση των βασικών πολιτικών κατευθύνσεων της Κυβέρνησης αναφορικά με την διαχείριση όλων των ζητημάτων που αφορούν το Κράτος: από την κατασταλτική διαχείριση των μεταναστών ως τα ανθρωπιστικά επιδόματα φτώχειας, τους πλειστηριασμούς, γενικότερα την κοινωνική υποτίμηση της εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο η “οξεια κριτική” και η επίθεση στα πρόσωπα αναφορικά με ηλίθια ζητήματα διακομματικού ανταγωνισμού -κάτι που πρέπει να πούμε γίνεται αυθόρμητα και από πολύ κόσμο στα social media καθότι αυτή η αναπαράσταση είναι βασική για την δημοκρατική μεσολάβηση-, ξεπλένει όλη την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ των αριστερών δολοφόνων σε μια σειρά ζητημάτων, ιδιαίτερα όσον αφορά τους μετανάστες. Ταυτόχρονα προσπαθεί να αντικαταστήσει την πραγματική κριτική (θεωρητική και πρακτική) από αυτή την αναπαράσταση ”οξείας κριτικής”. Είναι κάτι που τα μμε κάνουν συνεχώς σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν την δημοκρατική ψευδαίσθηση και να νιώθει ο καθένας στο σπίτι του ότι ακούγεται η φωνή του. Είναι κάτι που το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ εκτελεί ως τακτική από την πρώτη μέρα κυβέρνησής του με ανακοινώσεις.
Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί το εξής ”παράδοξο”: όλο αυτό το παιχνίδι ενώ γίνεται αντιληπτό ως ένα βαθμό ταυτόχρονα δουλεύει. Ακριβώς επειδή δεν είναι θέμα διαφωτισμού περί των καταστάσεων ή αποκάλυψης της αλήθειας, καθώς ακόμα και αυτή η ”αποκαλυψιακή λογική” συχνά καταλήγει στην συνωμοσιολογία. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην συσκότιση, αλλά στην αναπαραγωγή συγκεκριμένης λογικής σκέψης. Έτσι τα ψεύδη, τα επικοινωνιακά κόλπα, ο κρετινισμός των κομματόσκυλων κλπ, ναι μεν φροντίζουν να διατηρούν στην άγνοια το κοινωνικο σώμα, αλλά κατά κύριο λόγο διαδίδουν τη λογική σκέψη της εξουσίας, τον τρόπο με τον οποίο είναι αναγκαίο το κοινωνικό σώμα να σκέφτεται και άρα να δρα…