Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση συντονιστικού προσφυγικών καταλήψεων: εκκενώστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και όχι τις καταλήψεις


Αποτέλεσμα εικόνας για συντονιστικού προσφυγικών καταλήψεωνΤα ξημερώματα της Δευτέρας 13 Μαρτίου οι κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις εισέβαλαν στον κοινωνικό χώρο της Βίλας Ζωγράφου και συνέλαβαν οκτώ άτομα. Ταυτόχρονα πραγματοποίησαν βίαιη εκκένωση της Κατάληψης Στέγης Προσφύγων στο Νοσοκομείο της οδού Αλκιβιάδου, συλλαμβάνοντας 120 περίπου πρόσφυγες, τους οποίους μετέφεραν στο Τμήμα Αλλοδαπών, αγνοώντας προκλητικά τη φρίκη της προσφυγικής τραγωδίας που είχαν ήδη βιώσει.
Το κράτος, αποκαλύπτοντας το πλέον ολοκληρωτικό του πρόσωπο, προχωρεί, όπως και στην περίπτωση των εισβολών στις καταλήψεις της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι, σε μια επίδειξη κατασταλτικής ισχύος. Η κυβέρνηση δε, αποκηρύσσει –ως αναμενόμενο- το όποιο αριστερό παρελθόν της, εφαρμόζοντας το γνωστό δόγμα περί «ασφάλειας και τάξης», στο δρόμο που χάραξαν οι προκάτοχοί της, είτε αυτός είναι μνημονιακός είτε είναι ανοιχτά κατασταλτικός. Και όλο αυτό το θεάρεστο έργο το παίζουν με φτηνή και ποταπή σοβαροφάνεια πάνω στις ζωές και τις ψυχές αυτών που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να αποφύγουν τη βαρβαρότητα και τον πόλεμο με την ελπίδα για μια ζωή με νόημα, άξια να ζει κανείς.
«Πρώτη φορά Αριστερά», λοιπόν, και πρώτη φορά μια Ιθάκη τόσο δύσοσμη από ρατσισμό, αποκλεισμό και πλήρη εξαίρεση δικαιωμάτων. Τελικά, αν αυτή είναι η Ευρώπη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί όλοι αυτοί οι κυνηγημένοι εγκατέλειψαν την κόλαση που ζούσαν; Εμείς είμαστε στο πλευρό αυτού του νομαδικού προλεταριάτου, των ανέστιων και των πλανήτων που αναζητούν μια θέση στον ήλιο. Γι’ αυτό και όλη αυτή η επίδειξη βαρβαρότητας για εμάς αποτελεί casus belli. Το κίνημα, ενάντια στην κρατική καταστολή και την κυβερνητική – μιντιακή χυδαιότητα, θα σταθεί αλληλέγγυο με όλους τους τρόπους τόσο στους πρόσφυγες όσο και σε κάθε εγχείρημα αυτοοργάνωσης. Γιατί ακριβώς αυτά τα εγχειρήματα αποδεικνύουν έμπρακτα ότι οι άνθρωποι θέλουν και μπορούν να συμβιώσουν δημιουργικά, χωρίς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις, μέσα από αμεσοδημοκρατικές και αντιιεραρχικές δομές.
Εντέλει, ο κ. Τόσκας, ο κ. Καμίνης και κάθε ομοϊδεάτης τους ας μην ξεχνούν ότι οι επιχειρήσεις-αρετή έχουν συνδεθεί με τις πιο σκοτεινές περιόδους καταστολής και ας αντιληφθούν ότι η Ιστορία, όταν επαναλαμβάνεται, αποδεικνύεται φάρσα…
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΒΙΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥ
ΥΓ1 Έχει ενδιαφέρον ο Ερυθρός Σταυρός, που κόπτεται για την αξιοποίηση του κτιρίου της οδού Αλκιβιάδου ως χώρου στέγασης ανηλίκων, να εξηγήσει τί έχει συμβεί με τον 19χρονο Σύρο Σάμπρι Μπελχάτ που αγνοείται επί επτά μήνες, ενώ βρισκόταν υπό την φροντίδα του ευαγούς αυτού ιδρύματος.
ΥΓ2 Το κράτος πέταξε έξω από την κατάληψη της Αλκιβιάδου 120 πρόσφυγες, υλοποιώντας το κατασταλτικό του καθήκον, αφού τους κράτησε για περίπου 17 ώρες στο Αλλοδαπών και στη συνέχεια υλοποιώντας και το αντιπροσφυγικό του καθήκον, τους εγκατέλειψε στην Ομόνοια τα μεσάνυχτα.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ
Νοταρά 26 ‘Ονειρο City Plaza Σπύρου Τρικούπη Αραχώβης Κάννιγος 5ο Λύκειο 2ο Φιλοξενείο Jasmin school Υπουργείο Αχαρνών 22